Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Türkiye'nin çelik kalite kontrolünü Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'nin yapacağını söyledi.
Tankut, Çelik-İş Sendikası Karabük Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, KARDEMİR'in üretimini artırarak rekor kırdığını söyledi. KARDEMİR'in bugün geldiği noktada işçilerin çok büyük fedakarlıklar yaptığını anlatan Tankut, şöyle konuştu:
''KARDEMİR büyük yatırımlar yapan, bulunduğu bölgeye ve ülkesine hizmetler veren fabrika haline gelmiştir. Yatırımlarına sürekli devam ediyor, enerjisini de kendisi üretecek. Bunun için Hidroelektrik Santrali satın aldı. Ayrıca ürettiği enerjiyi dışarıya satacak. Ülkemizde üretilen çeliğin kalite kontrolü yurt dışında yapılıyordu. Artık bu kontroller KARDEMİR'de gerçekleştirilecek.''
-KARDEMİR'DE YAŞANAN SENDİKAL MÜCADELE-
Hikmet Ferudun Tankut, KARDEMİR'de yaklaşık 6 ay önce başlayan ve şu anda mahkeme sürecinin yaşandığı sendikal mücadelede hak etmedikleri saldırılarla karşılaştıklarını ifade etti. Tankut, şöyle devam etti:
''KARDEMİR ve sendika olarak Karabük için önemli hizmetlerde bulunduk. Spor, tanıtım ve üniversitenin bugünlere gelmesinde büyük çalışmalarımız oldu. KARDEMİR hem iline, hem bölgesine, hem de ülkesine hizmet veriyor ancak takdir edilmiyoruz.
Sendikal mücadelede biz yuhalandık. Ben cop, biber gazı yedim. Ama asla kimseyi satmadık, alnımız açık. KARDEMİR hepimizin, omuz omuza verip daha ileriye götürmek için caba sarf edeceğiz.''
-KARDEMİR KARABÜKSPOR-
Başkanı olduğu Kardemir Karabükspor ile kentlerinin yanı sıra ülke tanıtımına da önemli katkıda bulunduklarını vurgulayan Tankut, sözlerini şöyle tamamladı:
''2. lig B Kategorisi'nden bir alt lige düşmek üzere olan Kardemir Karabükspor'a sahiplenerek Süper Lige çıkartık. Günümüzde spor, aynı zamanda çok etkili reklam aracıdır. Şimdi ülkemizde KARDEMİR ve Kardemir Karabükspor gündem oluşturuyor. Takımımızın başarıları ile hepimiz övünüyoruz çünkü büyük takımların yapamadığını yapıyor. İran ve İsveç'te kardeş takımlara sahip olduk. Özellikle İran'daki büyük takımlar bizimle kardeş takım olmak istiyor. Bu sayede İran ile ülkemiz arasında dostluk bağı oluşturmuş olduk.''