Bakan Yılmaz: Kalkınmanın şartı bilgidir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-16-2011 (16:34)   Son Mesaj: 01-16-2011 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 541  

01-16-2011

Bakan Yılmaz: Kalkınmanın şartı bilgidir

Bakan Yılmaz: Kalkınmanın şartı bilgidir

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Günümüz dünyasında gerçek anlamda kalkınmanın şartı bilgi ve teknoloji üretmektir'' dedi.

Bakan Yılmaz, Niğde Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İkinci Etap Bina Açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti döneminde üniversite sayısının arttığını, her ilin üniversitesi olduğunu belirtti.
    Bu üniversitelerin ''Anadolu kaplanları'' gibi üretim üssü olacağını ifade eden Yılmaz, küçük illerdeki üniversitelerde bile bilimsel anlamda önemli başarılar elde edilmeye başlandığını ifade etti.

Türkiye'nin sanayide önemli mesafe kaydettiğini, artık her şeyin üretilebildiğini, ancak dünyada artık bilgi ve teknoloji üretmenin şart olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

''Günümüz dünyasında gerçek anlamda kalkınmanın şartı bilgi ve teknoloji üretmektir. Bunun için ar-ge çalışmalarına büyük önem veriyoruz. 2009 yılında araştırma geliştirmeye ayırdığımız payın gayri safi milli hasılaya oranı binde 85'e ulaştı. Birçok ülkede kriz döneminde ar-ge bütçeleri kısılırken, biz kriz döneminde bile ar-ge paylarını artırdık. Ancak bunun meyveleri kısa vadede alınmıyor. Bunların sonucunu orta ve uzun vadede, daha fazla katma değer, nitelikli istihdam, rekabet ve ihracat olarak göreceğiz.''

Hizmete açılan binadaki laboratuvarlar ve eğitim birimlerini gezen Yılmaz, daha sonra rektörlük binasına geçerek Rektör Prof. Dr. Adnan Görür'den brifing aldı.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi ve Bor Sanayi Bölgesi'ndeki bazı tesislerde incelemede bulunan Yılmaz, buralardaki üretim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Yılmaz: Kalkınmanın şartı bilgidir Yorumları