Berhan Şimşek'in yerine CHP İstanbul il başkanlığına atanan Doğan Holding eski CEO'su Nebil İlseven, bir anda kendisini yolsuzluk tartışmasının ortasında buldu.
Hüseyin Keleş'in haberi
İlseven, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu genel başkan yardımcısı iken Doğan Grubu'nun borçlarını düşük faiz ve uzun vade ile yeniden yapılandırmakla suçlanıyor. Ayrıca aynı dönemde genel müdürlüğünü yaptığı Bayındırbank'ın bir şubesini komisyon karşılığında 78 kat daha ucuza satma girişiminde bulunduğu ileri sürülüyor. Zaman'a konuşan İlseven, iddialar karşısında başlangıçta "Acaba siyasete girmese miydim?" diye düşündüğünü belirtiyor. İlseven, suçlamaları kabul etmezken, Aydın Doğan'ın ödemelerini zamanında yaptığını savundu. Doğan Grubu'nun kendisine teklif yaparken, görevi sırasında böyle bir işlem yaptığını bilmediklerini iddia etti. Parti görevi için Doğan Grubu'ndan ayrılırken Aydın Doğan'a danışmadığını kaydeden İlseven, Doğan'ın kendisine, "Düşündüklerin buysa eminim en doğru değerlendirmeyi yapmışsındır." dediğini aktardı. Kendisinin de, "Böyle bir oluşum var. Ben de bu işe 'hayır' demedim." cevabını verdiğini bildirdi. İlseven, eski yardımcısı Mahmut Şener'in "2001'de Fon'a devredilen Bayındırbank'ın yılda 3,5 milyon dolar kâr eden şubesini 25 bin liraya satmak istedi." iddiasına da cevap verdi.
CHP İl Başkanı, Şener'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'na gönderdiği şikayet mektubunda komisyon aldığına dair hiçbir somut delilin olmadığını belirtti. İlseven, "Benim ağzımdan öyle bir kelime çıkmış değil. Takipsizlik verildi. Zaten nasıl ispat edecek ki bunu?" diye konuştu.
ZAMAN