Arınç 6 farklı mezhepten koroyu dinledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-15-2011 (22:54)   Son Mesaj: 01-15-2011 (22:54)    Cevap: 0    Gösterim: 462  

01-15-2011

Arınç 6 farklı mezhepten koroyu dinledi

Arınç 6 farklı mezhepten koroyu dinledi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 semavi din ve 6 farklı mezhepten kişilerin yer aldığı Medeniyetler Korosu'nun konseri dinledi.

Arınç, Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde Anemon Otel'de gerçekleşen konserde koronun Türkçe, Arapça, İbranice ve Ermenice seslendirdiği ilahileri dinledi. ''Sarı Gelin'' şarkısını da Ermenice ve Türkçe seslendiren koro, dinleyenlere farklı bir akşam yaşattı.
    Şef Özfırat, yaptığı konuşmada, Gazze şeridinde İsrail ve Filistin devlet başkanlarına konser verdikleri zaman misyonlarını doldurmuş olacaklarını söyledi.

Konserin sonunda Arınç ile eşi Münevver Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şef Özfırat'ın daveti üzerine koro üyelerinin yanına giderek, ''Bir başkadır benim memleketim'' şarkını seslendirdiler.

Arınç, konser sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay'ın birkaç bin yıldan bu yana pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, Medeniyetler Korosu'nun da bu bin yıllık medeniyetlerin beraberliği olduğunu söyledi.

Bu kadar samimi, heyecanlı, duygulu ve başarılı bir konser hatırlamadığını ifade eden Arınç, şunları söyledi:

''Bu medeniyetlerin özelliklerinden, kültürlerinin zenginliklerinden ileri geliyor. Onları kutluyorum. İnşallah bütün dünya bu Medeniyetler Korosu'nu tanır ve dinler. Bundan hepimizin alacağı dersler var. Kavganın, çatışmanın, terörün değil barışmanın, uzlaşmanın, hoşgörünün, birbirimizin inancına, farklı kimliklere saygı duymanın en güzel özelliğini bu koromuz verdi.''

Arınç, bir gazetecinin koro şefinin Gazze şeridinde konser vermeyi hedeflediğini hatırlatması üzerine, ''Çok başarılı bir hedef umarım gerçekleşir. Çünkü insanların bu birliği, beraberliği, dostluğu görmeye ihtiyacı var'' dedi.

Arınç 6 farklı mezhepten koroyu dinledi Yorumları