Yosipoviç: Bosna'da hükümet bir an önce kurulmalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-15-2011 (20:22)   Son Mesaj: 01-15-2011 (20:22)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

01-15-2011

Yosipoviç: Bosna'da hükümet bir an önce kurulmalı

Yosipoviç: Bosna'da hükümet bir an önce kurulmalı

Hırvatistan Devlet Başkanı İvo Yosipoviç, Bosna-Hersek'in günlük gazetesi 'Oslobocenye'ye verdiği demeçte, Bosna'da hükümetin biran önce kurulmasını istediğini ifade etti

Hırvatistan Devlet Başkanı İvo Yosipoviç, Bosna-Hersek ile ilişkilerine özel önem verdiklerini belirterek, ''Hırvatistan'ın Bosna-Hersek'ten daha önemli komşusu yoktur'' açıklamasında bulundu.
    Yosipoviç, Bosna-Hersek'in günlük gazetesi ''Oslobocenye''ye verdiği demeçte, Bosna'da hükümetin biran önce kurulmasını istediğini ifade ederek, bu kapsamda ülkedeki 3 milletin (Boşnak, Hırvat ve Sırp) liderleriyle görüştüğünü bildirdi.

Bosna Hersek'te Hırvatları temsil eden sadece bir partiyle görüşmediğini vurgulayan Yosipoviç, ''Bosna-Hersek hükümeti, Zagreb'de değil Bosna'da kurulacaktır. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Bosna-Hersek'teki liderlerle sık sık görüşmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Yosipoviç, şu açıklamalarda bulundu:

''Bosna-Hersek'in siyasi liderleriyle sık görüşmemiz bu ülkenin iç işlerine karıştığımızın göstergesi değildir. Hırvaistan'ın Devlet Başkanı olarak, Bosnalı liderlerin beni samimi bir ortak olarak görmeleri, iki ülke arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğunun işaretidir.''

Bosna-Hersek'te Hırvat milliyetçi partilerin ''üçüncü entite'' girişimlerine de değinen İvo Yosipoviç, şunları belirtti:

''Bosna-Hersek'in iç yapısıyla ilgili asla bir açıklamada bulunmadım. Hırvatistan, Bosna-Hersek'in Avrupa entegrasyonlarını desteklemektedir ve bu ülke içindeki tüm faaliyetler, oradaki siyasi liderlerin uzlaşmalarına dayanmaktadır.''

''Hırvatistan'ın Bosna-Hersek'ten daha önemli komşusu yoktur'' ifadesini kullanan Yosipoviç, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bölgedeki insanların geleceğinin sorumlusuyuz. Her siyasi lider bu sorumluluğu üstlenmelidir ve tarihi hataların yapıldığı o çatışma dönemlerine dönmemelidir. Beni gerginlik ve çatışmalar değil, sadece iş birlikleri ilgilendirir.''

Yosipoviç: Bosna'da hükümet bir an önce kurulmalı Yorumları