28 Şubat genelgeleriyle yurt basma timi iddiası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-13-2011 (19:58)   Son Mesaj: 01-13-2011 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 651  

    01-13-2011

    28 Şubat genelgeleriyle yurt basma timi iddiası

    28 Şubat genelgeleriyle yurt basma timi iddiası


    Milli Güvenlik Siyaset Belgesi yenilenirken hukukî bir tanımı olmayan irtica da tehdit olmaktan çıkarıldı. Buna rağmen 28 Şubat sürecinde çıkartılan 'irtica ile mücadele' gerekçeli genelgeler halen yürürlükte bulunuyor.

    Ümit Pıtır'ın haberi
    Bazı vali ve kaymakamlar da bu genelgelere dayanıp, irtica tehdidi olarak gördükleri yurt, okul ve dershanelere ani baskın yapma hazırlığı yapıyor.

    Mersin'in Bozyazı ilçesinde Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, muhtemel baskın için ekip kuranlardan. Sağlam, gönderdiği yazı ile ani baskınlar için 4 kurumdan 2 üye istedi. Kaymakam Sağlam imzalı 22/12/2010 tarihli yazıda, şu ifadeler yer alıyor: "Devlete ve Cumhuriyet'e yönelik yıkıcı, bölücü ve irticai faaliyetlerde bulunan ve/veya bu faaliyetlerde bulunanların odaklaştığı dernekler, vakıflar ve diğer özel hukuk tüzel-özel kişiler tarafından açılan işletilen, yönetilen özel okullar, yurtlar, pansiyonlar, kurslar, dershaneler veya başka adlar altında faaliyet gösteren tüm kuruluşları kapsayacak şekilde kaymakamlığımızca habersiz denetim yapılması, bu amaçla özel denetim kurulunun oluşturulması ve çalışmaların başlaması, komisyonca denetlenecek yerlerin tespitinin yapılarak, denetim programının hazırlanması ve her ayın 1'i ile 30'unu kapsayan denetim ve değerlendirme sonuçlarını müteakip ayın 2'sine kadar valiliğe gönderilmesi ilgi emir ile istenilmiştir."

    Kamuoyuna malolan genelgeye tepki gösteren sivil toplum örgütleri '28 Şubat zihniyetinin' geride kalması gerektiğini belirtiyor. Anamur Selçuklu Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah Kasap, bu tip yazı ve organizeleri daha önce yaşadıklarını belirterek, bu tip davranışların ülkeye katkısı olmadığını ancak çok şeyler kaybettireceğini vurguluyor. Anamur Akdeniz Genç İşadamları ve Üreticileri Derneği Başkanı (AGİAD) Şeref Emil ise ülkenin birçok alanda başarıdan başarıya koştuğunu hatırlatırken, "Demokratikleşmenin önündeki engeller bir bir kalkarken bu davranış demokratikleşmeye vurulan bir darbedir." ifadesini kullanıyor.

    'Başörtülü personel takip ettirildi' iddiası

    Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüseyin Çağlayan'ın, başörtülü çalışanı Bahriye Kılınç'ı şoför ve hizmetlisine takip ettirdiği iddia edildi. Bahriye Kılıç, bu iddiasını valilik makamına da şikâyet olarak sundu. Suçlu muamelesi gördüğünü söyleyen Kılınç, "Çarşıya çıktığımda, bankaya gittiğimde beni hizmetlisine ve şoförüne takip ettirdi. Benim camiye gittiğimi sanıyordu." dedi. Kılınç, bir gün mesai bitiminde başını örterken de Çağlayan'ın hakaretine maruz kaldığını öne sürdü. Müdür Çağlayan ise kimseyi takip ettirmediğini belirtirken, "Mesai saati dışında başörtüsü takılabilir. İçeride takamaz, salonda takamaz. Mesainin bitmesine iki dakika varsa bile takamaz." dedi. Çağlayan'ın eski şoförü Yusuf Çankara da kendisine Bahriye Kılınç'ı takip etmesi talimatı verildiğini, ancak kendisinin reddettiğini kaydetti.

    ZAMAN




    28 Şubat genelgeleriyle yurt basma timi iddiası Yorumları