Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kendisinin de mülki idare amirliğinden geldiğini anımsatarak, ''Emniyet Genel Müdürlüğü, YÖK kurucu üyeliği, Sayıştay Başkanlığı gibi meslek dışında görevler yaptım ve gördüm ki bizim meslek, her şeyden evvel devletin direğidir'' dedi.
10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe katılan Bakan Gönül, sıkıntılı bir mesleğin mensupları olarak yıllarca birbirlerini kardeş bilip, birbirlerine dayanarak ülkeye hizmet etmeye çalıştıklarını, mülki idare amiri olmaktan dolayı iftihar ettiğini belirtti.
Bakanlar Kurulu'nda KÖYDES projelerinin başarıları anlatılırken, sosyal dayanışma projeleri, valilerin, kaymakamların dirayeti, becerisi anlatılırken iftihar ettiğini vurgulayan Bakan Gönül, bu mesleğe çok şey borçlu olduğunu kaydetti.
Bir meslekte çalışırken diğer mesleklerin cazip yönünün göründüğünü, başka mesleklerin çok imkanlı sanıldığını dile getiren Gönül, şöyle konuştu:
''Emniyet Genel Müdürlüğü, YÖK kurucu üyeliği, Sayıştay Başkanlığı gibi meslek dışında görevler yaptım ve gördüm ki bizim meslek her şeyden evvel devletin direğidir. Eğer bu devlet ebed müddetse onun en önemli sebeplerinden birisi mülki idare amirleridir. Gerçekten benim diğer mesleklerde de eğer bir yere gelebildiysem kaymakamlık ve mülkiye müfettişliğinde bana verilenler ve buradaki abilerim de dahil olmak üzere kendilerinden örnek aldığım öğrendiğim şeylerdir. Bugün de siyasette gene mesleğimizin bize kazandırdıklarıyla belirli bir noktada bulunabiliyoruz.''
İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, bir süre önce hayatını kaybeden İzmir Vali Yardımcısı Günhan Sarıkaya ile helikopter kazası sonrasında şehit olan 5 üsteğmeni rahmetle andıklarını, gecenin şehitlerden dolayı müziksiz gerçekleştirileceğini ifade etti.
Her meslek grubunun belli günlerde dayanışma, karşılıklı sorunlarını görüşme, geçmişi paylaşma, gelecekte yapılacak çalışmaları değerlendirme adına meslek günleri bulunduğunu, kendilerininkinin de 10 Ocak olduğunu belirten Vali Kıraç, mülki idare amirlerinin görev yaptıkları yerlerde iyiliklerle anıldıklarını, ülkenin en ücra köşesinde çalışıp, oranın havasını teneffüs ettiğini, suyunu içtiğini, oralara hizmet götürdüğünü anlattı.
Böyle bir mesleğin mensubu olduğu için gurur duyduğunu ifade eden Kıraç, ''İyi ki mülki idare amiri olmuşuz. İzmir'de meslek mensubu arkadaşlarımızla, kaymakamlarımızla, vali yardımcılarımızla, mülkiye müfettişlerimizle İzmir'i iyi tanımak, İzmir'in potansiyelini iyi değerlendirmek ve İzmir'i hakettiği pozisyona taşımak adına büyük bir özveri gayreti içindeyiz.
Hükümetimizin bize verdiği destek ve güvenle, kaynaklarla pozitif bir şekilde ayrımcılık yapmadan, hukuk ve genel kaideleri uygulayarak vatandaşlara yansız hizmeti götürmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Gönül, geçtiğimiz yıl emekli olan Mülkiye Başmüfettişi Keramettin Tuncer'e plaket verdi.