Türk Kızılayı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa düzenlediği ''Pakistan Zekat Dağıtımı Projesi'' kapsamında toplanan zekat yardımlarının ikinci bölümünü Pakistanlı afetzedelere ulaştırdı.
Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'da meydana gelen ve 20 milyondan fazla kişiyi etkileyen sel ve su baskınlarının ardından, Türk Kızılayının bölgeye yönelik geniş kapsamlı insani yardım operasyonu başlattığı belirtildi.
Diyanet İşleri Başkanlığının ''Pakistan Zekat Dağıtımı Projesi'' ile topladığı yardımların ikinci bölümünü oluşturan 24 tır dolusu yardım malzemesinin de Pakistan'a ulaştırıldığı bildirilen açıklamada, bölgeye ulaştırılan temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımının Türk Kızılayı ekiplerince gerçekleştirildiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Türk Kızılayı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının paydaşlığında hayata geçirilen 'Pakistan Zekat Dağıtımı Projesi' ile halkımızdan toplanan zekat yardımlarının ikinci bölümü, geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen bir uğurlama töreni ile Pakistan'a doğru yola çıkmıştı.
Uğurlama töreninde konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, 24 tırlık yardımın Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının, bir namus borcu olduğu ifade etmişti. 'Aile Gıda Paketi', 'Aile Mutfak Seti' ve undan oluşan zekat yardımı, uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından Pakistan'ın Multan şehrine ulaştırıldı. Sel ve su baskınlarının meydana geldiği ilk günden itibaren Pakistan'da afet müdahale çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı ekipleri, temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımına süratle başladı.''
-''VEREN ELDEN ALAN ELE''-
Zekat yardımlarının, öncelikle ana dağıtım noktaları olarak belirlenen Ali Devala, Kotadu ve Kalarvala bölgelerindeki depolara dağıtıldığı ifade edilen açıklamada, ana dağıtım noktalarına bağlı 117 köyde yaşayan 6 bin afetzede ailenin, Türkiye'den kendilerine ulaştırılan yardım malzemelerini teslim aldığı belirtildi.
Afetzede ailelerin, Türk Kızılayı ve Pakistan Kızılayı uzmanları tarafından gerçekleştirilen titiz çalışmalar sonucunda tespit edildiği bildirilen açılamada, tespit edilen her aileye, yardımı sorunsuzca alabilmesi için özel kartlar dağıtıldığına işaret edildi.
-ZEKAT YARDIMLARI DEVAM EDECEK-
Proje kapsamında, binlerce ailelik ''Aile Mutfak Seti'' ve ''Aile Gıda Paketi'' sel bölgesine gönderilmesine devam edilecek. Aile mutfak setinde; kova, leğen, tava, tencere, sahan, sürahi, bardak, tabak, çatal, kaşık, tuzluk, biberlik, kepçe, bulaşık süngeri, sabun ve çöp torbası gibi temel ihtiyaç malzemeleri bulunurken, gıda kolisi ise kuru fasulye, şeker, sıvı yağ, yeşil mercimek, pirinç, nohut, tuz ve un gibi gıda malzemelerinden oluşuyor.
''Pakistan Zekat Dağıtımı Projesi'' ile en az 75 bin afetzede ailenin bir aylık acil temel ihtiyaçlarının karşılanması planlanıyor. Proje ile bir yandan Türk halkının dini vecibelerinin en uygun biçimde yerine getirilmesi sağlanırken, diğer yandan da yardımlar en çok ihtiyacı olan kişilere ulaştırılacak.