Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, Türkiye'de internet medyasının henüz bir dayanağının olmadığını söyledi. Atalay, "İnternet medyası ile ilgili hazırlanan kanun tasarısı, taslak olmaktan çıkmak üzere" dedi.
İnternet medyası üzerindeki çalışmalarının sürdüğünü belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Bu da bir temele oturtulacak. İnternet medyası ile ilgili olarak hazırlanan kanun tasarısı, taslak olmaktan çıkmak üzere. 600 yılla yargılanan meslektaşlarımız var, bu çalışmanın tamamlanmasıyla bu tür durumlar ortadan kalacak." diye konuştu.
BİK tarafından düzenlenen "Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor - Geleceğin Medyasına Hazırlık" konulu seminer Gaziantep'te yapıldı. Seminerin açılışında konuşan BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, kurum olarak yerel basını desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini belirtti. Basın İlan Kurumu"nun, basınla ilgili sorumluluğunu medyaya çeviremediğinin altını çizen Atalay, "Durumdan vazife çıkarmak gerekirse belki de bugün RTÜK olmazdı. Yanlış anlaşılmasın, RTÜK'ün varlığından rahatsız değiliz. RTÜK bizim kardeş kuruluşumuz. Kardeşçe güzel şeylere imza atıyoruz, ortak projelerimiz de var." dedi.
"Basın İlan Kurumu, yazılı basınla ilgili çalışmalarını televizyonlar üzerine kaydırabilseydi, bu büyük pastayı tüm kanalları gözeterek dağıtmak gibi bir takım sorumlulukları da üstlenmiş olurdu." diyen Atalay, bunun yapılamadığını,, treni kaçırdıklarını ifade ett.
Atalay, "Basın İlan Kurumu bu işlevi yerine getiremeyince haliyle RTÜK kuruldu. Türkiye'de internet medyasının henüz bir dayanağı yok. İnternet medyası üzerindeki çalışmalarımız sürüyor. Bu da bir temele oturtulacak. İnternet medyası ile ilgili olarak hazırlanan kanun tasarısı, taslak olmaktan çıkmak üzere. 600 yılla yargılanan meslektaşlarımız var, bu çalışmanın tamamlanmasıyla bu tür durumlar ortadan kalacak." açıklamasında bulundu.
VALİ KAMÇI: GAZETECİLİK DÜNYA ÖLÇEĞİNDE BİR MESLEK HALİNE GELDİ
Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da cumhuriyetin kuruluşundan beri demokrasinin aldığı yolda basının çok ayrı ve özel bir yeri olduğuna vurgu yaptı.
Kamçı, "Geçmişte bir haberin doğuşu ve ulaştığı kitle ile bugün gelinen nokta arasında tartışma götürmez bir fark var. Gazetecilik dünya ölçeğinde bir meslek haline gelmiştir. Basının güçlenmesi, kendini sürekli yenilemesi, basının desteklenmesi konusunda Basın İlan Kurumu'nun çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Kurum, Genel Müdür Mehmet Atalay'ın katkıları ile yeni atılımlar içerisinde." şeklinde konuştu.
Kilis Valisi Turhan Ayvaz ise gazete tirajlarına dikkat çekerek, "Gazete tirajları son zamanlarda belli bir mesafeye ulaştı. Ancak halen yeterli değil. Bu konuda da Avrupa standartlarına ulaşmayı hedefliyoruz. Bir diğer hedefimiz de okuma yazma oranlarını yüzde 100'lere ulaştırmak. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." biçiminde konuştu.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da yayınlarda tarafsızlığı önemsediklerine belirterek, basınla el birliği içinde çalıştıklarını ifade etti.
Seminere, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın yanı sıra; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Gaziantep Gençlik Spor İl Müdürü Nuri Öcal, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkanı Halil Zor, Avrupa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Kızılaslan, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Gaziantep Şube Başkanı Aslı Emektar, ABB Gaziantep Şube Başkanı İsmet Atar, Basın İlan Kurumu Gaziantep Şube Müdür Vekili Serkan Mıhcıoğlu ile Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'tan gelen basın mensupları katıldı.
Seminerde, açılış konuşmalarının ardından konunun uzmanları tarafından katılımcılara çeşitli bilgiler verildi.