Ak Parti'den 13 yıllık seçim beyannamesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-09-2011 (19:36)   Son Mesaj: 01-09-2011 (19:36)    Cevap: 0    Gösterim: 612  

    01-09-2011

    Ak Parti'den 13 yıllık seçim beyannamesi

    Ak Parti'den 13 yıllık seçim beyannamesi


    Başbakan Erdoğan'ın, "seçim beyannamemiz 13 yıllık olacak" açıklamasının ardından AK Parti'de çalışmalar başladı. 12 Haziran'daki seçimler öncesi AK Parti seçim beyannamesinde de iddialı. Tüm hedefler 2023 olacak.

    AK Parti Genel başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in başkanlığında yürütülecek çalışmalara akademisyen ve uzmanların da katkısı alınacak.
    Seçim beyannamesinin ana başlığını ise yeni bir "Sivil Anayasa" oluşturacak. Sosyal, ekonomik, kültürel, özgürlükler, demokrasi vaatlerinin yer alacağı seçim beyannamesinde AK Parti iktidarlarının yaptığı icraatlara da vurgu yapılacak.

    AK Parti, 2011'de yapılacak genel seçimlerde hazırlayacağı seçim beyannamesini Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olan 2023 yılına göre hazırlayacak.

    SİYASİ PARTİLER TARİHİNDE İLK OLACAK

    Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti genel seçimlere gitmeden önce oldukça uzun vadeli bir seçim beyannamesi açıklayacak. AK Parti, ilk kez böyle bir düzenlemeyi de yapmış olacak. Türkiye'ye 4 yıllık değil, 13 yıllık vaatlerini sıralayacak olan AK Parti, ekonomi, sosyal kültürel yaşam, dış politika, parti tüzügü, iş dünyası, demokrasi ve özgürlükler, (Kürt sorunu- terör sorununun nasıl çözsüleceği) demokratik açılıma devam edileceği mesajı, hak ve hürriyetler, işsizlik, Türkiyede işsizlik sayısının 2023'de sıfıra indirilmesi hedef gösterilecek. Enerji alarlarında vaatler ve atılımlar anlatılacak. Referandumda halkın nabzını okuyan AK Parti iktidarı Türkiye'ye sivil ve yeni bir Anayasa vaadedecek.

    ANKETLERLE HALKIN İSTEKLERİ BELİRLENECEK

    Seçim beyannamesi çalışmalarında, AK Parti'nin hukukçu ve ekonomi kurmaylarından oluşan ekibin başında Hüseyin Çelik var. 2011 genel seçimlere dönük hazırlanan seçim beyannamesi yazılmadan önce AK Parti, her çalışmada olduğu gibi yaptıracağı kamuoyu antekleriyle şekillendirecek.

    2011 genel seçimlerinde halktan yeniden iktidar olma şansını isteyecek olan AK Parti'nin vaatlerinin başında, özgürlükçü, demokrat bir Anayasa sözü olacak.

    -DEVLET DEĞİL, İNSAN ODAKLI ANAYASA-

    Seçim beyannamesinin ana temasını oluşturacak yeni Anayasa için, "Devlek odaklı değil, insan odaklı bir Anayasa" vurgusu yapılacak. Seçim beyannamesinde, Anayasa'da nelerin değişeceği, nasıl değişeceği tek tek anlatılacak. AK Parti seçim beyannamesinde yeni Anayasa'yı anlatırken, 12 Eylül Referandumuna da sık sık vurgu yapacak.

    AK Parti'li kurmaylar, 2007 genel seçimleri öncesi akademisyenlere hazırlattıkları "Sivil Anayasa" taslağının yanı sıra odaların, sivil toplum örgütlerinin ve üniversitelerin hazırladığı Anayasa çalışmalarından da yararlanacak.

    Seçim benannamesinin ana teması olan yeni Anayasa vaatlerinin yanı sıra ekonomik yatırımlar, sosyal devlet, eğitim, sağlık gibi yapılacak çalışmalar da anlatılacak.

    -KÜRT SORUNU VE TÜRBAN SORUNU-

    AK Parti'nin, başta Kürt sorunu olmak üzere azınlıklar için yapılacak yasal düzenlemer de seçim beyannamesinin önemli başlıkları olacak. Azınlıklara verilecek hakların yanı sıra ekonomik ve sosyal alanlarda da vaadler sıralanacak. Özgürlükler alanında bugüne kadar yapılanlar anlatılırken, özellikle eğitim hakkının herkesin elinden alınamayacağı üniversitelerde "türban" vurgusunun yerine eğitim özgürlüğü "eğitim hakkı" olarak vurgulanacak.

    ANKA




    Ak Parti'den 13 yıllık seçim beyannamesi Yorumları