Kredi kartını ödeyemeyen tefeciye gitmiş   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-09-2011 (14:08)   Son Mesaj: 01-09-2011 (14:08)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

01-09-2011

Kredi kartını ödeyemeyen tefeciye gitmiş

Kredi kartını ödeyemeyen tefeciye gitmiş

Konya'da örgütlü tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, kredi kartı borçlarını ödeyemeyen kişileri düşük faizle borçlandırarak, nakit para verdikleri öne sürüldü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, örgütlü tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 28 şüpheliden 12'si polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
    Diğer zanlıların sorgularında ise şebekenin açtıkları bir iş yeri aracılığıyla, kredi kartı borcundan dolayı nakit para talep edenleri bankalara oranlara daha düşük faizlerle borçlandırdıkları öğrenildi.

Borç batağından kurtulmak isteyen mağdurları başka bir borcun altına sokan şüphelilerin, kimilerini de kredi kartlarını kullanarak borçlandırdıkları ileri sürüldü.

Nakit para verdikleri bazı kişilere çeşitli bankalara ait pos cihazları üzerinden hayali ürün satışları gerçekleştirdikleri tespit edilen zanlıların, bu şekilde ağlarına düşürdükleri mağdurları borçlandırdıkları ortaya çıktı.

Zanlıların sorgularında, genellikle kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişilerin kendilerine başvurdukları belirlenirken, cazip faizlerle bu kişilerin mağduriyetlerini kullandıkları dikkati çekti.

-KREDİ KARTI HAYATINI ALT ÜST ETTİ-

Tefecilerden para alan 5 çocuk babası H.Ö. (61), oğlunun çalıştığı iş yerinde çıkan bir yangın sonrası yaralandığını, vücudunun yüzde 90'ında yanıklar meydana geldiğini belirterek, o günden sonra kendileri için zor günlerin başladığını söyledi.

Oğlunu tedavi ettirmek için usun süre mücadele ettiğini ve hastane ile ilaç masraflarını karşılamak için iki ayrı bankadan kredi kartı aldığını bildiren H.Ö, sözlerine şöyle devam etti:

''İki tane kredi kartı aldım. Çünkü oğlumun tedavisi ile evin masraflarının altından kalkamaz olmuştum. Kredi kartına da borçlanınca ne yapacağımı bilemedim. Kredi kartlarımın borcunu ödeyemeyince tek çarem az faizle nakit para veren kişilere gitmekti. Bu kişilerle arkadaşlarım aracılığıyla öyle tanıştım.''

H.Ö, kredi kartı borcunun bir kısmını bankalardan daha az faiz veren tefecilerden aldığı parayla ödediğini belirterek, ''Ben de aldığım 700 lira maaşın hemen hemen hepsini onlara verip, tekrar karttan alışveriş yaparak geçinmeye çalıştım. Ya da onlardan tekrar para aldım. Yapacak bir şeyim yoktu, mecburdum. Şimdi kartların borcu biraz hafifledi. Bitince hemen iptal ettireceğim'' diye konuştu.

Konya'da iki gün önce çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, tefecilik yaptıkları iddiasıyla çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Kredi kartını ödeyemeyen tefeciye gitmiş Yorumları