Kaymakam ve vali yardımcılarına ABD'de seminer   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-09-2011 (09:55)   Son Mesaj: 01-09-2011 (09:55)    Cevap: 0    Gösterim: 652  

01-09-2011

Kaymakam ve vali yardımcılarına ABD'de seminer

Kaymakam ve vali yardımcılarına ABD'de seminer

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı bünyesinde, Amerikan yönetim sistemini yerinde görmek ve uygulamaları incelemek amacıyla Türkiye'den gelen 35 kaymakam ve vali yardımcısı seminerlere katılıyor.

New Jersey'li iş adamı Kadir Taşkın'ın kahvaltı davetine katılan kaymakamlar, bir hafta sonra eğitimlerini tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.
    Heyetin başkanlığını yapan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Kadir Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Gerek teoride gerek uygulamada burada edindiğimiz bilgileri Türkiye'de gittiğimiz ilçelerde, illerdeki görev alanlarımızda en iyi şekilde uygulayacağız'' dedi.

Doğu Anadolu'nun kritik noktalarındaki başarılı mülki amirlerin hem ödüllendirilmesi hem de Amerikan yönetim sistemini uygulamalarıyla yerinde görmeleri için İçişleri Bakanlığının geçen yıl böyle bir uygulama başlattığını söyleyen Çakır, ''ABD'de birkaç üniversiteyle anlaşma yapılarak 45 günlük eğitimlerle Amerika ile ilgili teorik bilgiler, devlet düzeni, kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişi, genel düzeniyle ilgili bilgi almak amacıyla bilgi ve görgü amaçlı bu ülkeye ziyaret başladı. Biz ikinci grubuz. Bakanlığımız uygun gördükçe bu tür amaçlı ziyaretler devam edecek'' diye konuştu.

-2 AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNDE SEMİNER-

Washington'da Johns Hopkins Üniversitesinde 9 Aralık 2010'da başlayan eğitim, ekonomi, siyaset ve genel yönetim seminerleri sırasında yine aynı üniversitenin dünyaca ünlü hastanesinin işleyiş sistemini incelediklerini ifade eden Çakır, daha sonra New Jersey'e geldiklerini ve burada Essex County Community College'da Amerikan sağlık sistemiyle ilgili bilgi aldıklarını belirtti.

Çakır, şöyle devam etti:

''Yerinde birtakım uygulamaları görüyoruz. Dün mahkemelerini gördük, yine şerifle görüştük. Suç oranları, mahkemelerin yargılama süreçleri gibi konularda bilgi alıyoruz, Türkiye'ye bunu nasıl uyarlayabiliriz diye düşünüyoruz. Amerika dünyanın en gelişmiş ülkesi ama burada gördüğümüz Türkiye'nin de hızla geliştiği. Bu dışarıdan yani buradan çok daha rahat görülebiliyor.''

Kaymakam ve vali yardımcılarına ABD'de seminer Yorumları