Harçlığıyla Pakistan'da ev yaptırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-09-2011 (03:54)   Son Mesaj: 01-09-2011 (03:54)    Cevap: 0    Gösterim: 572  

01-09-2011

Harçlığıyla Pakistan'da ev yaptırdı

Harçlığıyla Pakistan'da ev yaptırdı

Bozok Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencisi Zeynep Taş, her gün harçlığından 5-10 lira artırarak biriktirdiği 4 bin lira ile geçen yıl vefat eden babasının ismine Pakistan'daki Muhsin Yazıcıoğlu köyüne ev yaptırdı.

Zeynep, yaptığı bu yardımla hem bir afetzede aileyi ev sahibi yaptı hem de Yazıcıoğlu ile geçen yıl vefat eden babasının isimlerini aynı yardım kampanyasında buluşturmuş oldu.
    Hasan Karalı'nın haberi

Sel felaketinin ardından uzun biaman geçmiş olmasına rağmen, duyarlı vatandaşların Pakistan'a yardımları devam ediyor. Zeynep Taş da bu duyarlı vatandaşlardan biri. Bozok Üniversitesi mimarlık bölümü son sınıf öğrencisi olan Zeynep, her gün harçlığından 5-10 lira artırarak ve sevenlerinin de yardımlarıyla 4 bin lira biriktirdi. Biriktirdiği parayı Pakistan'daki Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'ne ev yapılması için bağışladı. Zeynep Taş, eve, geçen sene trafik kazasında hayatını kaybeden babasının ismini koydu.

Zeynep ve babası, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 28 Mart 2009'da vefatı ile derin bir üzüntü yaşamış. Baba-kız, Yazıcıoğlu'nun adını yaşatmak için bir şeyler yapmak istemiş. Bu isteklerini gerçekleştiremeden Zeynep Taş'ın babası trafik kazasında hayatını kaybetti. Hem babası hem de Muhsin Yazıcıoğlu'nun acısını yaşayan Zeynep, onların isimlerini yaşatmak istedi. Sevdiği iki insan için ne yapabilirim diye düşünen üniversite öğrencisinin dikkatini, BBP'nin Pakistan için düzenlediği 'Kardeşin Kardeşe Yardım Zamanı' kampanyası çekti. Pakistan'a Yazıcıoğlu adına bir köy yapıldığını gören Taş, babası ve Yazıcıoğlu'nun isimlerini aynı yerde yaşatabileceğini düşündü. Kampanyaya destek vermek için bir yandan para biriktiren duyarlı öğrenci, diğer yandan da sevenlerinden ve arkadaşlarından yardım topladı. Biriktirdiği parayı da kampanyaya bağışladı. Zeynep, bu yardımıyla hem bir afetzede aileyi ev sahibi yaptı hem de Yazıcıoğlu ve babasının isimlerini bir yardım kampanyasında buluşturmuş oldu.

Zeynep Taş, kendisi için en büyük mutluluğun yardıma muhtaç insanların evlerine kavuşmuş olması olduğunu söylüyor. Babam ve Muhsin Yazıcıoğlu hayatta olsalardı daha fazlasını yapardı diyen Zeynep, çevresindeki tüm insanların sınırlı koşullar çerçevesinde Pakistan'a yardım etmeye çalıştığını vurguluyor. Böyle hayırlı bir işte babasının ismini yaşatmanın mutluluğunu yaşayan Zeynep, yardıma devam etmeye çalışacağını söylüyor ve ekliyor: "Herkes sevdiği insanın adını böyle güzel ve hayırlı işlerde yaşatmalı." BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan da bu yardımın kendilerini çok duygulandırdığını söyledi. Karacan, "Zeynep kardeşimiz bu kampanyaya duyarsız kalmadı. Kampanya da babası ve rahmetli genel başkanımızın hatıralarını birleştirmeye vesile oldu." dedi.

ZAMAN

Harçlığıyla Pakistan'da ev yaptırdı Yorumları