'Sivas geçmişle bugün arasında köprü'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-09-2011 (00:54)   Son Mesaj: 01-09-2011 (00:54)    Cevap: 0    Gösterim: 606  

    01-09-2011

    'Sivas geçmişle bugün arasında köprü'

    'Sivas geçmişle bugün arasında köprü'


    Sivaslılar Derneğince Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen ''Sivaslılar Gecesi''nde konuşan Yazıcı, Sivas'ın Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde ayrı bir yeri bulunduğunu söyledi.

    Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'yi uluslararası ortamda nasıl temsil ettiklerini herkesin gördüğünü belirterek, ''Gazze, Filistin başta olmak üzere, dünyanın neresinde bir mazlum ve ezilen varsa Türkiye onun yanında yer alıyor'' dedi.
    Yazıcı, hemşehri derneklerinin etkinliklerini çok önemsediğini vurgulayarak, ''Şehrinizden çıkıp İstanbul'a geldiniz, iyi ki geldiniz. Burada gelenek, görenek ve adetlerinizi yaşatmalısınız. İşte bu hemşehri dernekleri bu amaca büyük hizmet ediyor, birlik ve beraberlik adına önemli bir zemin oluşturuyor. Hem gelenek, görenek, örf ve adetlerinizi yaşatıyorsunuz hem de birbirinizi görme, hasret giderme imkanı buluyorsunuz'' diye konuştu.

    Türk toplumunun aileye, yardımlaşmaya, birlik ve beraberliğe büyük önem verdiğini anlatan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Aşık Veysel, 'Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece' diyor. İşte biz de ülkeyi yönetmeye talip olduğumuz zaman sayın Başbakanımızın öncülüğünde bu sözü dillendirdik. 'Durmak yok, yola devam' diyerek hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Biz insanlarımızı kandırmadık, verdiğimiz sözleri tuttuk. Ne söylediysek onu yaptık. 13 bin kilometre duble yol, 470 bin konut yaptık. 70 bin derslik inşa ettik, üniversite sayısını 156'ya yükselttik. 8 yıldır çocuklarınızın ders kitaplarını dağıtıyoruz. Eskiden okullar açıldığında insanlar kitapçıların önünde kuyruklar oluştururdu. Türk milletinin cebindeki paraya itibar kazandırdık.''

    Gecede konuşan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un, ''Sivas deyince, Sivas Kongresi'nin mandaya karşı olan hükümleri akla geliyor, 'Biz asla egemenlerin önünde boyun eğmeyiz' maddesi akla geliyor' şeklindeki ifadesine atıfta bulunan Yazıcı, ''Türkiye'yi uluslararası ortamda nasıl temsil ettiğimizi hepiniz görüyorsunuz. Gazze, Filistin başta olmak üzere, dünyanın neresinde bir mazlum ve ezilen varsa Türkiye onun yanında yer alıyor. Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın Türkiye'yi yurt dışında nasıl başarı ve onurla temsil ettiğini görmemek mümkün değil. Geçmişe baktığınızda bunu daha net anlayabilirsiniz'' diye konuştu.

    Yazıcı, hükümet olarak yaptıkları hizmetlerde doğu-batı, kuzey-güney ayrımı gözetmediklerini, verilen hizmeti her vatandaşın eşit şekilde paylaşmasını sağladıklarını kaydetti.

    Hizmetleri yerine getirirken mezhep, din ve millet ayrımı yapmadıklarını vurgulayan Yazıcı, insan ögesini gözettiklerini ve insanı üstün tuttuklarını ifade etti.

    -TBMM BAŞKAN VEKİLİ AKŞENER-

    TBMM Başkan Vekili Meral Akşener de Sivas denilince akla yiğit insanların geldiğini, Sivas'ın kadınlarının da erkeklerinin de yiğit olduğunu söyledi.

    Akşener, Sivas denilince akla Sivas Kongresi'nin de geldiğini belirterek, ''Sivaslılar bu kadar yiğit olduğu için kurtuluş mücadelesi Sivas'ta başlatıldı. Sivas Kongresi'nin ruhunu anlamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü günümüzde Türk bayrağı tartışılıyor, Türkiye'nin sınırlarının bütünlüğü tartışılıyor. Onun için bu gece Sivaslıların arasındayım'' diye konuştu.

    -SİVAS RUHU-

    HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş ise ülkenin kültürünün genç nesillere tanıtılmasına fırsat sağladığı için hemşehri derneklerinin çalışmalarını önemsediğini ifade ederek, Sivaslıların bu geceyle kültür emperyalizminin yaşandığı bir dönemde 'Kendi kültürümüze sahip çıkıyoruz, dünyaya kültürümüzü yaymak için var gücümüzle buradayız' dediğini kaydetti.

    Tarihte sanat, edebiyat ve estetiğin merkezi olan Sivas'ın, bugün de aynı özellikleri taşıdığına dikkati çeken Kurtulmuş, Sivas'ın Lazı, Kürdü ve Çerkezi ile Türkiye'nin ruhunu yansıttığını söyledi.

    Kurtulmuş, Sivas denilince akla Aşık Veysel'in, Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Sivas Kongresi'nin ve bütün unsurları birleştiren anti emperyalist düşüncenin geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

    ''Sivas deyince, Sivas Kongresi'nin mandaya karşı olan hükümleri akla geliyor, 'Biz asla egemenler önünde boyun eğmeyiz' maddesi akla geliyor. Bu gece buradan bütün dünyaya Aşık Veysel'i, Kadı Burhaneddin'i, Sivas ruhunu ve benliğini hatırlatıyoruz. Türkiye'nin bazı ihtiyaçları var. Bunları şöyle sıralamak mümkün, herkesin eşit ve özgür yurttaş olduğu bir sese ihtiyaç var. Herkesin Türkiye'nin zenginliklerini eşit şekilde paylaştığı bir iktisadi sisteme ihtiyaç var. Bilimsel, toplumsal ahlakın yeniden inşa edilmesi gerekmektedir. Bunun için yeni bir çıkışa ihtiyaç vardır.''

    -''DÜNYA ARTIK İSTANBUL'DAN YÖNETİLİYOR''-

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da geçmişi unutmadan geleceğe yürümeye verdiği destekten dolayı hemşehri derneklerini önemsediğini kaydederek, bu birlikteliklerin yeni nesillere geçmişi unutturmadığını söyledi.

    Hemşehri derneklerinin oluşturduğu birlik ve beraberlik duygularının toplumsal barışa katkı sağladığını anlatan Topbaş, geceye emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Topbaş, İstanbul'un dünyanın en önemli şehirleri arasında yer aldığını vurgulayarak, ''Dünya artık İstanbul'dan alınan kararlarla yönetiliyor. Dünyanın en önemli organizasyon ve kongrelerine İstanbul ev sahipliği yapıyor. İstanbul'un dünyanın parlayan bir yıldızı olarak yükseldiği her anlamda hissediliyor'' diye konuştu.




    'Sivas geçmişle bugün arasında köprü' Yorumları