CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa edecek il-ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinden boşalacak yerlere seçim yapılması ile ilgili bir uyarıda bulundu.
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen il-ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 10 Ocak"a kadar istifa etmeleri gerektiğini anımsatırken istifalarla boşalan yerler için Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile Genel Sekreterliğin bilgisi olmadan bir seçim yapılmaması uyarısında bulundu.
Tamaylıgil, CHP il ve ilçe başkanlıklarına bir genelge gönderdi. Genelgede 2011"de yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde aday adayı olmayı düşünen; İl Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin daha faydalı ve verimli bir çalışma içine girebilmeleri ve seçim döneminde il, ilçe ve belde başkanlıkları ile yönetim kurularında bir kadro boşluğunun yaşanmaması için CHP Merkez Yönetim Kurulu"nun 3 Ocak"ta aldığı tavsiye kararı uyarınca 10 Ocak"a kadar görevlerinden istifa etmelerinin uygun bulunduğunu anımsattı. Tamaylıgil, "Bu sebeple boşalmış ya da boşalacak bulunan İl-İlçe-Belde Başkanlıkları ile İl-İlçe-Belde Yönetim Kurulu Üyeliklerine Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile Genel Sekreterliğin bilgileri olmadan herhangi bir seçim yapılmamasını, görev yerlerinin doldurulmamasını önemle rica ederiz" dedi.
ANKA