Geleceğin mesleği VoIP mühendisliği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (16:23)   Son Mesaj: 01-06-2011 (16:23)    Cevap: 0    Gösterim: 573  

    01-06-2011

    Geleceğin mesleği VoIP mühendisliği

    Geleceğin mesleği VoIP mühendisliği


    VoIP servisleri, bu işi mobil olarak yerine getiren yazılımlar ve VoIP çözümleri üreten firmalar. Geleceği en parlak mesleklerden biri olan VoIP Engineering hakkında daha çok şey öğrenmek ister misiniz?

    Hayatımızdaki tüm iletişim araçlarının git gide daha fazla internete bağımlı hale gelmesi, hem iletişim olanaklarının kalitesini artırma hem de cebimizi rahatlatma açısından bir hayli önemli. Bir neslin bilim-kurgu filmlerinde tanık olduğu teknolojiler artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası haline gelmiş durumda.

    Görüntülü görüşme yapabilme, konferans olanakları, daha yüksek ses kalitesi... Tüm bunlar geniş bant internet sayesinde hayatımıza dahil olan gelişmeler. VoIP de internet olanaklarının yayılması sayesinde daha fazla kullanıcıya hitap etmeye başlayan ve günlük hayatta iletişim anlamında daha fazla hayatımızda yer işgal etmeye başlayan hizmetlerden birisi. Peki, VoIP tam olarak nedir?



    Voice IP mühendisliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız

    VoIP Nedir?

    "Voice Over Internet Protocol" kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltma olan VoIP, IP üzerinden ses verisi iletilmesine olanak tanıyan bir iletişim protokolüdür. İnternete bağlanabilen ve yazılımsal olarak VoIP desteğine sahip olan her cihaz bu hizmetten faydalanabilmektedir.


    Ülkemizdeki geçmişi çok eskiye dayanmayan VoIP, buna karşılık tüm dünyada olduğu gibi hızlı büyüyen bir sektör olarak dikkat çekmektedir. VoIP"in Türkiye"de son kullanıcı tabanında yayılım göstermesi ise bu işi yapan yazılımların ve mobil uygulamaların yayılması ile artış göstermiştir.

    Neden VoIP Tercih Ediliyor?

    Peki kullanıcılar yahut iletişim firmaları geleneksel iletişim yöntemleri yerine neden VoIP"i tercih etmek isteyecekler? Bu soruya verilebilecek en önemli yanıt olarak, alt yapı için daha az maliyet gerektirmesi gösterilebilir. Firmalar internet erişimin yaygın olduğu her noktada VoIP desteğini ek bir maliyet gerektirmeden sağlayabilmektedirler.

    Bu durumu tüketiciler cephesine indirgeyecek olursak ise yine maliyetler konusu fazlasıyla ön plana çıkacaktır. VoIP sağlayıcılar küçük maliyetler ile daha fazla kullanıcıya hizmet sağlayabileceğinden, kullanıcılara da geleneksel yollardan çok daha hesaplı fiyatlara iletişim kurma olanağı sağlanmış olacak. Üstelik yurtdışı -; yurtiçi tarife farkı olmaksızın eşit ücretler ile.

    VoIP, özellikle büyük şirketlerde kısa vadede hayli kârlı bir yatırım oluşu ile dikkat çekmektedir. İnternetin de artık her noktada vazgeçilmez olduğunu düşünürsek, VoIP"in getireceği kâr oranı kısa vadede göz ardı edilemeyecek kârlar sağlayabilecektir.





    Geleceğin mesleği VoIP mühendisliği Yorumları