Yanlış iğne felç etti iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-06-2011 (16:07)   Son Mesaj: 01-06-2011 (16:07)    Cevap: 0    Gösterim: 1207  

01-06-2011

Yanlış iğne felç etti iddiası

Yanlış iğne felç etti iddiası

Kırşehir'deki evinde 9 ay önce rahatsızlanarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 74 yaşındaki şahıs, yanlış iğne vurulduğu iddiasıyla sağ bacağının felç oldu.

Kırşehir Belediyesi Temizlik İşlerinden emekli olan ve astım hastalığına yakalanan 74 yaşındaki İrade Karaboğa, 9 ay önce solunum rahatsızlığı sebebi ile Kırşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
    Buradan ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Karaboğa, 6 günlük tedavinin ardından taburcu olacağı gün ağrılarının artığını belirtmesi ile ağrı kesici bir iğne vuruldu. İğnenin vurulmasının hemen ardından sağ bacağını hissetmediğini söyleyen Karaboğa, hastanede bulunan doktorlara başvurduğunu fakat kendisine yapılacak bir şeyin olmadığının söylediğini belirtti.

Karaboğa, "Yanlış iğne sonucu sağ bacağımı kaybettim. 'Felç olmuşun' dediler. Ben bu doktorlardan hastaneden davacıyım. 9 aydır hiçbir yere çıkamıyorum. Paramız olmadığı için dava açamıyorum" dedi.

Aldığı emekli maaşı ile zor geçindiğini ve dava açacak para bulamadıkları anlatan Karaboğa, yürümekte zorluk çektiğini ve kendine özel işleri bile eşinin yardımı ile yapabildiğini ifade etti.

Karaboğa hakkında verilen raporda ise, "Hatalı enjeksiyon sonucu" rahatsızlandığı belgeleniyor.

Bağbaşı Mahallesinde bulunan gecekonduda zorluklar içerisinde yaşayan Karaboğa ailesinin reisi İrade Karaboğa, artık koltuk değneklerine mahkum.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara ise konu hakkında İHA muhabirine yaptığı açıklamasında, hastanın gerekli şikayetini yaptığını, soruşturma sonucuna göre durumu değerlendirmenin daha yararlı olacağını vurguladı.

Yanlış iğne felç etti iddiası Yorumları