Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, üniversitelerin işinin siyaset yapmak olmadığını belirterek, ''Öğrencilerimizden beklediğim şey herhangi bir siyasi şemsiyenin altına girmeksizin sorunlarını açık şekilde dile getirmeleri'' dedi.
Son dönemde üniversitelerde yaşanan olaylarla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Füzün, rektör olarak siyasetle uğraşmadığını, üniversitelerin işinin siyaset yapmak olmadığını söyledi.
Üniversitede bireylerin siyasi fikirlerini söyleyip, politika üretmede özgür olduklarını belirten Füzün, ''Üniversite rektörü olarak siyasi bağlamda söz söylenmesini uygun görmüyorum. İşimiz de bu değil'' dedi.
Bazı dönemlerde öğrenci olaylarının yaşandığını, bu olayların bir daha yaşanmasını temenni etmediğini dile getiren Prof. Dr. Füzün şöyle konuştu:
''Öğrencilerimizden beklediğimiz şey herhangi bir şemsiyenin altına girmeksizin, sorunlarını açık şekilde dile getirmeleri. Siyasetten arınmış şekilde olduğu zaman karşılıklı diyalogla sorunların çözüleceğini düşünüyorum. Geçmiş dönemlerde bu tip tatsız olayları yaşadık.
Öğrenciler bizim çocuklarımızdır. Biz onlarla diyaloğa hazırız. Sanırım devlet de hükümet de yetkili makamlar da diyaloğa hazırdır diye düşünüyorum. Ama herhangi bir siyasi kalkan altına girmeden, çünkü siyasi şemsiyenin altına girerlerse o zaman karşıt gruplar arasında söylemler, kavgalar, huzursuzluklar çıkıyor. Hiç buna gerek yok. Sorun neyse ortaya konur. Üniversitede çözülecekse üniversitede çözülür. Devlet bazında çözülecekse çözülür diye düşünüyorum. Ben konuya iyimser bakıyorum.''