Sedat Şahin CMK'dan tahliye edildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:20)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:20)    Cevap: 0    Gösterim: 662  

    01-04-2011

    Sedat Şahin CMK'dan tahliye edildi

    Sedat Şahin CMK'dan tahliye edildi


    İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'' suçundan yargılandığı davada 5 yılı aşkın süredir tutuklu olarak yargılanan Sedat Şahin CMK'nın ilgili maddesi kapsamında tahliye edildi.

    İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'' suçundan yargılandığı davada 5 yılı aşkın süredir tutuklu olarak yargılanan Sedat Şahin'in yürürlüğe giren Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102'nci maddesi kapsamında tahliyesine karar verdi.
    Şahin'in avukatı Ali Rıza Dizdar'ın geçtiğimiz Cuma günü CMK'nın 102'nci maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından, müvekkilinin tahliyesine ilişkin İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru değerlendirildi.

    Buna göre mahkeme, 5 yılı aşkın süredir tutuklu olarak yargılanan Şahin'in tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca aynı dava kapsamında tutuklu olan Oktay Öztürk'ü de tahliye etti.




    Sedat Şahin CMK'dan tahliye edildi Yorumları