Yeni Konu aç

Erdoğan'ın kurultay ve kılavuz iması

Erdoğan'ın kurultay ve kılavuz iması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta vatandaşlara seslendi. Erdoğan kurultay yapan CHP'ye göndermede bulundu. 'Kayseri Belediye Başkanı'na iftira edenler önce kılavuzunu değiştirsin' dedi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ankara'da, kurultaya gitmekten fırsat bulup da halkın içine giremeyenler var. Siz onları Muş'a çağırın. Ellerine geçirdikleri aslı astarı olmayan kağıt parçalarını sallamak suretiyle benim Kayseri Belediye Başkanımı zan altında tutmak isteyenler önce kılavuzlarını... Read more

'Ben bildim bileli CHP iktidara gelmedi'

'Ben bildim bileli CHP iktidara gelmedi'

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eski siyaset tarzında kutuplaştırma siyaseti yapıldığını belirtti. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eski siyaset tarzında kutuplaştırma siyaseti yapıldığInı belirterek, ''Bu memlekette yıllardır, 'bize oy vermezseniz CHP iktidara gelir, milletin inançları zedelenir' diye siyaset yürütülüyor. Ben bildim bileli CHP'nin iktidara geldiğini görmedim'' dedi. Türk-İş'e bağlı Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası'nın (TES-İŞ) 9. Olağan... Read more

Yıldırım: Türkiye'yi bilişimde ilk 10'a soktuk

Yıldırım: Türkiye'yi bilişimde ilk 10'a soktuk

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'yi bilişimde Afrika seviyesinden alarak AB ülkelerinin ilk 10'u arasına soktuklarını belirtti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'yi bilişimde Afrika seviyesinden alarak AB ülkelerinin ilk 10'u arasına soktuklarını belirterek, ''Bugün iddiayla söylüyorum internette, cep telefonunda Türkiye Belçika'dan, İngiltere'den daha ileri'' dedi. Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Bakan Yıldırım, ilk olarak Aksaray Valisi Orhan... Read more

'Kararımızı birlik ve beraberlik için erteledik'

'Kararımızı birlik ve beraberlik için erteledik'

Trabzonspor'un 61. Genel Kurulu, dilek ve temenni bölümünde yapılan konuşmaların ardından sona erdi. Genel kurulun bu bölümünde söz alan Futbol Federasyonu Eski Yöneticisi İbrahim Usta, genel kurul öncesi başkanlığa adaylığı için bazı çalışmalar yaptığını, ancak Trabzonspor'un ligde iyi bir konumda olmasından dolayı bunu ileri tarihlere ertelediğini söyledi. En yakın rakibine 5 puan, yıllarca mücadele ettiği İstanbul takımlarına karşı 10-12 puan fark atmış bir takımın genel kurulunda... Read more

Bekaroğlu: Vergi gelirinin yüzde 75'i dolaylı

Bekaroğlu: Vergi gelirinin yüzde 75'i dolaylı

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, devletin vergi gelirinin yüzde 75'ini dolaylı vergilerin oluşturduğunu öne sürdü. HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, devletin vergi gelirinin yüzde 75'ini dolaylı vergilerin oluşturduğunu öne sürerek, ''Dolaylı vergi namert vergisidir, zenginin ve fakirin eşit bir şekilde ödediği vergidir. Böyle bir ülkede demokrasi olmaz'' dedi. Bekaroğlu, Düzce'de bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, HAS Parti'yi siyasi boşluğu... Read more

'Ümit ediyorum ABD'de yanlış yapılmaz'

'Ümit ediyorum ABD'de yanlış yapılmaz'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nde gündeme gelmesi beklenilen Ermeni Tasarısı'yla ilgili ''Ümit ediyoruz böyle yanlış bir tavır ortaya konulmaz'' dedi. Davutoğlu, Konya Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Konya Danışma Meclisi toplantısı çıkışında, gazetecilerin ABD Temsilciler Meclisi gündemine yeniden geleceği belirtilen Ermeni tasarısı ile ilgili sorularını yanıtladı. Şeb-i Arus törenlerinde Konyalı hemşehrileriyle biraraya gelmekten duyduğu mutluluğu... Read more

Kışanak: TSK siyasete müdahele etmesin

Kışanak: TSK siyasete müdahele etmesin

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, ''iki dilli yaşam'' konusunun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren bir konu olmadığını ileri sürerek, ''Siyasete müdahale etmekten vazgeçmeleri gerektiğini düşünüyoruz'' dedi. Kışanak, Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) tarafından Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Kürt Sorunu ve Çözüm Önerileri Sempozyumu''nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ''Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden... Read more

Topçu: Türkiye'nin sadece bir dili var

Topçu: Türkiye'nin sadece bir dili var

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türkiye'nin bir dili bulunduğunu ve onun da Türkçe olduğunu belirtti. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türkiye'nin bir dili bulunduğunu ve onun da Türkçe olduğunu belirterek, ''Biz hiç kimsenin anadan getirmiş olduğu dilini konuşmasına, öğrenmesine engel olunsun istemeyiz. Ama ülkemizdeki bu birlere nifak sokmak isteyenlerin hayallerini kabusa döndürürüz'' dedi. Topçu, görme engelli İrfan Bulut'un 2011 genel seçimlerinde BBP'den milletvekili adayı olacağının... Read more

Leningrad Bölgesi 2011'i Türk Yılı ilan etti

Leningrad Bölgesi 2011'i Türk Yılı ilan etti

Leningrad Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), 2011'i ''Türkiye Yılı'' ilan etti. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu ve bir grup gazeteciyle birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl da 2011'in ''Türkiye Yılı'' ilan edildiği ''Leningrad Bölgesi İş Çevreleri Kış Asamblesi''ne katılmak üzere dün St. Petersburg'a gitti. Park Inn Otel'de düzenlenen asamblede bir konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, bahar aylarında Rusya... Read more

Zorlu ihtiyaçtan doğdu dünya devi oldu

Zorlu ihtiyaçtan doğdu dünya devi oldu

Zorlu Grubu'na ait sanayi kuruluşlarının elektrik ve buhar ihtiyacını karşılamak üzere 1993 yılında faaliyete başlayan Zorlu Enerji Grubu, 17 yılda enerji sektörünün öncü şirketlerinden biri haline geldi. Grup bünyesindeki enerji şirketleri Türkiye dahil olmak üzere Rusya, İsrail ve Pakistan'da enerji sektöründe faaliyetlerini sürdürüyor. Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, yaptığı açıklamada, Türkiye'de öncü enerji şirketlerinden biri olduklarının söylendiğini belirterek, ''Biz... Read more

IMF'nin raporunda Türkiye'ye övgü yağdı

IMF'nin raporunda Türkiye'ye övgü yağdı

Uluslararası Para Fonu IMF 2. Program Sonrası Değerlendirmesi'ni yayımladı. Türkiye'nin kriz performansına övgüler yağdıran IMF büyüme rakamları verdi. Raporda uyarılar da yer aldı. İşte o rapor: Uluslararası Para Fonu (IMF), "kriz sonrası güçlü toparlanmasını 2010 yılı boyunca sürdürmeye devam eden Türkiye'de, 2011'de büyümenin yüzde 4,5'a ulaşmasının beklendiğini" bildirdi. IMF, 2. Program Sonrası Değerlendirmesi'ni yayımladı. Değerlendirmenin, "Son Dönemki... Read more

Yılmaz: Geleceği gördük yaptık!

Yılmaz: Geleceği gördük yaptık!

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Konya'da Para Politikaları konulu panelde konuştu. Son dönemde Merkez Bankası'nın icraatlarına yöneltilen eleştirileri cevap veren Yılmaz 'geleceği gördük yaptık' dedi. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ''Son dönemde aldığımız ilave önlemler, önümüzdeki dönemde tüm dünyayı etkisi altına alacağını düşündüğümüz yeni konjonktüre karşı bir hazırlık olarak değerlendirilmelidir'' dedi. Yılmaz, Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından Dünya... Read more

Tüketici sorun ve davalarında para sınırı değişti

Tüketici sorun ve davalarında para sınırı değişti

Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı, tüketici sorunları hakem heyetlerinin kararlarının bağlayıcı olacağına ilişkin üst veya tüketici mahkemelerinde delil olacağına ilişkin alt parasal sınırı yükseltti. Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı, tüketici sorunları hakem heyetlerinin kararlarının bağlayıcı olacağına ilişkin üst veya tüketici mahkemelerinde delil olacağına ilişkin alt parasal sınırı 1.031,87 lira olarak belirledi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğe göre, 4077 sayılı... Read more

Aksa Akrilik'ten 65 milyon dolarlık yatırım

Aksa Akrilik'ten 65 milyon dolarlık yatırım

Akkök Şirketler Grubuna bağlı Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş'nin Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, ikinci Karbon Elyaf Üretim Hattı için 65 milyon dolar tutarında yatırım yapılmasına karar verildiğini bildirdi. Akkök Şirketler Grubuna bağlı Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş'nin Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, yılda bin 700 ton üretim kapasiteli ikinci Karbon Elyaf Üretim Hattı için 65 milyon dolar tutarında yatırım yapılmasına karar verildiğini bildirdi. Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada,... Read more

Sarp Öztürk'ün cenazesi toprağa verildi

Sarp Öztürk'ün cenazesi toprağa verildi

Mersin'de bir barda, ''Kürtçe şarkı söylemediği'' için çıkan tartışma sonucu öldürülen şarkıcı Sarp Öztürk'ün cenazesi düzenlenen törenle toprağa verildi. Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir bara müşteri olarak gelen şahısların yerel şarkıcı Sarp Öztürk'ten (38) Kürtçe şarkı istemesi ve talebin reddedilmesiyle başlayan tartışmanın büyümesi üzerine silahla öldürülen Öztürk'ün cenazesi dün ailesinin isteği üzerine Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Morgundan... Read more

Ağrı'da resmi evrakta sahtecilik iddiası

Ağrı'da resmi evrakta sahtecilik iddiası

Ağrı'nın Patnos ilçesinde resmi evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla aralarında sürücü kursu sahiplerinin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve sınav giriş kartlarında sahtecilik yaptığı iddia edilen A.Ç, N.Ç, V.C. ve A.S'yi takibe aldı. Ekiplerin teknik takibi sonunda ilçeye bağlı Yalçınkaya köyündeki bir eve baskın düzenlendi. Evde yapılan aramada, kimlik bilgileri... Read more

'Vekil ebe ve hemşirelere izin' kararı

'Vekil ebe ve hemşirelere izin' kararı

Tüm Sağlık-Sen, Kayseri İdare Mahkemesinde açılan bir davada, vekil ebelerin yıllık, mazeret ve doğum izni gibi devlet memurlarına tanınan haklardan yararlanması gerektiği yönünde karar verildiğini bildirdi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Kayseri'de vekil ebe olarak görev yapan bir sendika üyesinin, yıllık, mazeret, hastalık ve aylıksız izin istemiyle idareye başvurduğu, ancak idarenin vekil ebe ve hemşirelerin izin hakları olmadığı gerekçesiyle başvuruyu reddettiği ifade edildi. ... Read more

AABK Genel Başkanı Öker serbest bırakıldı

AABK Genel Başkanı Öker serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, serbest bırakıldı. Kahramanmaraş'ta düzenlenecek basın açıklamasına katılmak üzere Almanya'dan geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, serbest bırakıldı. Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığının ''hakaret'' suçuna ilişkin yürüttüğü bir soruşturma kapsamında dün akşam gözaltına alınan Öker, sabah saatlerinde sağlık... Read more

KKTC'de ölen asker toprağa verildi

KKTC'de ölen asker toprağa verildi

KKTC 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, eğitim alanında havan topunun patlaması sonucu hayatını kaybeden Piyade Çavuş Oğuzhan Öznacar (21), Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Havayolu ile Adana'ya getirilen Öznacar'ın cenazesi, gece Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bugün hastaneden alınan Öznacar'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, askerler tarafından Ulu Cami'ye getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında, yakınları sinir krizi geçirdi. Anne... Read more

Erdoğan'ın kurultay ve klavuz iması

Erdoğan'ın kurultay ve klavuz iması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta vatandaşlara seslendi. Erdoğan kurultay yapan CHP'ye göndermede bulundu. 'Kayseri Belediye Başkanı'na iftira edenler önce klavuzunu değiştirsin' dedi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ankara'da, kurultaya gitmekten fırsat bulup da halkın içine giremeyenler var. Siz onları Muş'a çağırın. Ellerine geçirdikleri aslı astarı olmayan kağıt parçalarını sallamak suretiyle benim Kayseri Belediye Başkanımı zan altında tutmak isteyenler önce kılavuzlarını... Read more

Öztek: AKP kayıkçı kavgası başlatıyor

Öztek: AKP kayıkçı kavgası başlatıyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Türkiye'de belli sorunlar çıkınca AKP'nin hemen CHP'ye çatan ifadeler kullanarak, kayıkçı kavgası başlattığını söyledi. Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılmak üzere Malatya'ya gelen Öztek, Türkiye'nin gündeminin çok değiştirildiğini ve takip etmekte zorlandıklarını belirtti. Hükümetin gündem bulamayınca Ergenekon davasıyla gündemi meşgul ettiğini ileri süren Öztek, geçmiş aylarda yapılan KPSS sınavlarında usulsüzlükler... Read more

Kılıçaslan: Asıl sorun adaletsizliktir

Kılıçaslan: Asıl sorun adaletsizliktir

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçaslan, ülkedeki asıl büyük sorunun adaletsizlik olduğunu söyledi. Kılıçaslan, partisinin Edirne il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, partisinin çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Sosyalist bir gelenekten gelen bir insan olarak HAS Parti'de siyaset yapmaktan onur duyduğunu ifade eden Kılıçaslan, Türkiye'nin iki partili bir sisteme doğru gitmeye başladığını ve ülkeye başkanlık sisteminin getirilmek istendiğini öne sürdü. ... Read more

Kılıçdaroğlu, kurultay salonundan ayrıldı

Kılıçdaroğlu, kurultay salonundan ayrıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultayı'ndan ayrıldı. Kurultayın yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu'nda kalabalık bir grupla ayrılan Kılıçdaroğlu, makam aracına binmekte zorlandı. Vatandaşlarla tokalaşan Kılıçdaroğlu'na kasayla mandalina uzatıldı. Mandalinalardan alamayan Kılıçdaroğlu, aracına binerek Anıtkabir'e doğru hareket etti.

Kılıçdaroğlu: Adım Kemal para bulurum

Kılıçdaroğlu: Adım Kemal para bulurum

Partisinin 15.Oalğanüstü Kurultayında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve Hükümeti topa tuttuğu konuşmasında, vaat üstüne vaat verdi. Harçlar, mazotta ÖTV kalkacak. Para bulmada ise sıkıntı yok. http://video.haber7.com/play.video.php?id=9325 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; eğer çözümün bir parçası olmak istiyorsanız CHP çatısı altına gelin'' dedi Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Spor Salonu'nda yapılan 15. Olağanüstü... Read more

Bakan Yıldız: Verimlilik zorunlu

Bakan Yıldız: Verimlilik zorunlu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, globalleşen bir ekonominin yanı sıra globalleşen bir enerji sektörünün bulunduğunu belirterek, verimliliğin bu yüzden zorunlu olduğunu vurguladı. Bakan Yıldız, Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri (TES-İŞ) Sendikasının 9. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, dünyanın bir değişim ve büyüme sürecinden geçtiğini, bu kapsamda Türkiye'de de bir değişim yaşandığını söyledi. Dünyanın nüfus olarak büyüdüğünü, ancak bu büyümeye... Read more

IMF'nin raporun Türkiye'ye övgü yağdı

IMF'nin raporun Türkiye'ye övgü yağdı

Uluslararası Para Fonu IMF 2. Program Sonrası Değerlendirmesi'ni yayımladı. Türkiye'nin kriz performansına övgüler yağdıran IMF büyüme rakamları verdi. Raporda uyarılar da yer aldı. İşte o rapor: Uluslararası Para Fonu (IMF), "kriz sonrası güçlü toparlanmasını 2010 yılı boyunca sürdürmeye devam eden Türkiye'de, 2011'de büyümenin yüzde 4,5'a ulaşmasının beklendiğini" bildirdi. IMF, 2. Program Sonrası Değerlendirmesi'ni yayımladı. Değerlendirmenin, "Son Dönemki... Read more

TAPDK'tan eğitim amaçlı şarap üretimine izin

TAPDK'tan eğitim amaçlı şarap üretimine izin

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) eğitim amaçlı şarap üretiminde kamu kurumlarına ve üniversitelere izin verdi. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) Alkol ve Alkollü İçki Tesislerinin Haiz Olmaları Gereken Teknik Şartlar, Kurulmaları, İşletilmeleri ve Denetlenmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki yönetmeliğine ek yapıldı. Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelikle kamu kurum ve kuruluşları ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu... Read more

MAKÜ'de 21 kişilik işe bin 705 kişi başvurdu

MAKÜ'de 21 kişilik işe bin 705 kişi başvurdu

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) temizlik ve güvenlik ihalelerini alan şirketlerinde çalıştırılacak 21 kişilik iş için bin 705 kişi başvuru yaptı. Üniversitenin çeşitli birimlerinde çalıştırılmak üzere alınacak işçiler için başvuru fazla olunca noter tarafından kura çekildi. Başvuruda bulunanlar üniversitenin spor salonunun tribünlerine sığmadı. Birçok başvuru sahibi kura çekimini ayakta izledi. Bazı başvuru sahipleri çocuklarıyla birlikte kura çekimini takip etti. ... Read more

Boyner'in istihdam politikası önerileri

Boyner'in istihdam politikası önerileri

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, ''Türkiye'de İstihdam Politikası'' konferansta konuştu. Boyner istihdam politikasına ilişkin önerilerini anlattı. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, ''Demografik fırsat penceresinden yararlanmak bizim umudumuz. Bunun için istihdam yaratmamız gerekiyor'' dedi. Boyner, TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu ve Koç Üniversitesi tarafından düzenlenen ''Türkiye'de... Read more

Rekabet Kurumu para cezalarını artırdı

Rekabet Kurumu para cezalarını artırdı

Rekabet Kurulu, 2011 yılına ilişkin idari para cezalarının alt sınırını artırdı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Rekabet Kurumu tebliğine göre, Kurumun 2011 yılında vereceği idari para cezalarının alt sınırı yüzde 7,7 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı çerçevesinde artırılarak 11 bin 446,4 liradan, 12 bin 327 liraya yükseltildi. Tebliğ, 1 Ocak 2011 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek.

Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 2851 den 2880 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır