Yeni Konu aç
Muhakeme
Portal
Forum
Türkiye ve Dünya Siyaseti
>
Gündemdeki Haberler
>
2010
Sayfa 646 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
146
546
596
636
644
645
646
647
648
Sonraki >
Sonuncu »
ÖSYM: Giriş belgelerini özenle saklayın
09-16-2010, 12:53
ÖSYM, adayların ertelenen TUS ile Önlisans/Ortaöğretim düzeyindeki KPSS, adreslerine gönderilen eski tarihli Sınava Giriş Kimlik Belgeleri ile gireceklerinden, bu belgelerini dikkatle saklamaları gerektiğini bildirdi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamada, 18-19 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan TUS ve 26 Eylül tarihinde yapılması planlanan Ortaöğretim/Önlisans KPSS'nin sınav merkezlerine göre aday atamalarının yapıldığı hatırlatarak, Sınava Giriş ve...
Erdoğan: KPSS'de bazı gölgeler var
Başbakan Erdoğan, NTV'de canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sorulardan biri de KPSS'de kopya iddiaları somrası yaşanan süreç oldu.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KPSS'de yaşananlara ilişkin iddialara yönelik, ''Bu, işin ertelemesini ya da iptalini gerektirir mi, gerektirmez mi? Bu konuda tabii Denetleme Kurulunun vereceği karar çok önemli. Daha sonra tabii Denetleme Kurulunun kararına göre de yetkili merci adımını atacaktır'' dedi. KPSS ile ilgili iddialara ilişkin bir soru üzerine...
MEB'den serbest saatlere sınav yasağı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Merdan Tufan, ilköğretimin ilk 5 sınıfında uygulamaya konacak olan serbest etkinlik saatinde deneme sınavları, sınavlara hazırlık ve telafi eğitiminin kesinlikle yapılmayacağını bildirdi. Tufan, ''Serbest Etkinlikler'' konulu yayımladığı genelgede, 2010-2011 öğretim yılından itibaren uygulanacak İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi'nin ilköğretim kurumlarındaki öğrencilerin zorunlu ders saatinin azaltılarak ders...
çubukçu: Okullarda kayıt parası yok
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kayıt sırasında velilerden para alınamayacağını belirterek, okulların ücretsiz olduğunu söyledi. Çubukçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma namazını kıldığı Arnavutköy'ün Taşoluk Mahallesi'ndeki Yeşil Cami'nin önünde toplanan vatandaşlarla bayramlaştı, sohbet etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çubukçu, ''Referanduma çok az bir zaman kaldı. Değerlendirmenizi alabilir miyiz?'' şeklindeki soruya, ''Sadece buradan değil, İstanbul'un her...
Öğretmen atamasında düğüm pazartesi çözülecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KPSS’deki skandal nedeniyle ertelenen öğretmen atamaları konusunda, yarın YÖK ile görüşecek. Öğretmen atamalarının akıbeti pazartesi hükümetle YÖK arasında yapılacak görüşmede belli olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KPSS"deki skandal nedeniyle ertelenen öğretmen atamaları konusunda, yarın YÖK ile görüşecek. Başbakan önceki gece ATV"de merakla beklenen öğretmen atamalarıyla ilgili soruyu yanıtladı: "KPSS"de 350 civarındaki...
Okullar minikler için Salı günü açılıyor
İlköğretim okulları ile ana sınıflarına yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, 14 Eylül Salı günü okulla tanışacak. Milli Eğitim Bakanlığının minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla birkaç yıl önce uygulamaya koyduğu ''uyum programı'' bu yıl referandumun ertesinde başlayacak. Bu yıl uyum programı referandum nedeniyle 4 günlük olacak. 12 Eylül Pazar günü yapılacak halk oylamasında okulların kullanılacak olmasından dolayı okullardaki temizlik işleri ve düzenleme...
İstanbul’da okullar bir gün geç açılacak
Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının yarın ilköğretim okullarında yapılacak olması nedeniyle İstanbul'daki ilköğretim okulları birinci sınıf ve anaokullarında öğretime başlama tarihi bir gün ertelendi. Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının yarın ilköğretim okullarında yapılacak olması nedeniyle İstanbul'daki ilköğretim okulları birinci sınıf ve anaokullarında öğretime başlama tarihi bir gün ertelendi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı...
YÖK Başkanı: ÖSYM yakında yeni şekil alacak
09-16-2010, 12:52
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüştükten sonra gazetecilerin sorusu üzerine, ''Yakında ÖSYM'nin yeni bir şekli olacak'' dedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ''Yakında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yeni bir şekli olacağını'' bildirdi. Özcan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu makamında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından gazetecilerin KPSS ile ilgili iddialar konusundaki soruları...
Karabük Üniversitesi akademisyen alacak
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, Fen Edebiyat Fakültesinde istihdam edilmek üzere daimi statüde 1 doçent alacak. Karabük Üniversitesi Rektörlüğünün duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre Rektörlük, Fen Edebiyat Fakültesinin Yeni Türk Dili anabilim dalında görevlendirilmek üzere 1 doçent alımında bulunacak. Adaylar başvurularını 15 gün içinde, Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne yapacak.
Anaokulları için 10 bin öğretmene ihtiyaç var
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnanlı okul öncesinde en önemli sorunun öğretmen ihtiyacı olduğunu söyleyerek, okul öncesi eğitimde okullaşma oranının artmasına bağlı olarak öğretmen ihtiyacının da arttığını kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitimi bazı illerde zorunlu tutmasıyla okul öncesi eğitimden yararlanan çocuk sayısının 980 binden 1 milyon 100 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Sırada, 4-5 yaş grubundaki 2 milyon 400 bin...
Cepte tüketiciyi koruyan kaliteli görüşme dönemi başladı
Sabit hat ve cep telefonu ile konuşurken yaşanan kesintiler üzerine Bilgi Teknolojileri Üst Kurumu şirketlere ültimatom verdi. Kurum, tüketicilerin kesintisiz hizmet alabilmesi için kalite yönetmeliği çıkardı. Selim Kuvel'in haberi Buna göre, herhangi bir telefon numarasını çeviren abone, en geç 3 saniye içinde çalma sesi duyacak. Çağrı merkezini arayan aboneler dakikalarca telefon başında bekletilmeyecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), milyonlarca abonenin; 'sürekli ve...
Çin yıl sonunda yüzde 10 bekliyor
Çin'in 2010 yılına ilişkin büyüme hedefinin yüzde 10 civarında olmasının beklendiği bildirildi. Enflasyondaki yükselişin ise yüzde 3 civarında tutmaya çalıştıklarını belirten Çin Ulusal İstatistik Bürosu Müdürü Ma Cientang, bu iki hedefin gerçekleşmesinin "iyi bir sonuç olacağı" görüşünü ifade etti. Şinhua haber ajansının bildirdiğine göre, Ma Cientang, ülkenin kuzeyindeki liman şehri Tianjin'de devam eden Dünya Ekonomik Forumu toplantısında yaptığı konuşmada, Çin'in...
Uçaklarda tabure dönemi başlıyor
ABD’de düzenlenen havacılık fuarında tanıtılan Skyrider isimli koltuklar büyük ilgi çekti İtalyan hava araçlarının iç dekorasyonunu tasarlayan Aviointeriors markası tarafından yapılan konsept yolcuları neredeyse ayakta taşıyor. Hafif bir bombesi olan koltukların bacak genişliği sadece 58 santimetre. Özellikle daha çok ciro elde etmek isteyen havayolu şirketlerinin büyük ilgi gösterdiği koltukların sıradan koltuklardan 17 santimetre daha kısa. Bu tasarımın tanıtılmasının...
Başkent moda günleri başlıyor!
Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, yarın başlayacak ''Başkent Moda Günleri'' kapsamında 50 milyon dolara yakın ihracat bağlantısı yapmayı beklediklerini bildirdi. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği'nden (AGSD) yapılan yazılı açıklamada, Dernek öncülüğünde gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük defile organizasyonlarından biri olan ''Başkent Moda Günleri''nin yarın saat 20.00'de Ankara'da Sheraton Otel'de düzenlenecek defileyle başlayacağı kaydedildi. Sonbahar-kış...
Erdoğan yüzünden evde kalan adam!
TRT Şeş'te bir gezi programında 'Ankara’da bir adam vardı, neydi adı, hani uzun boylu. Bıyıklı' diyerek Erdoğan'ı tarif eden Bingöl'ün dağ köyünden bir vatandaş evde kalmasının yükünü Erdoğan'a yüklüyor. Neden mi? Fatih Altaylı'nın yazısı BİR dostum, Tayyip Erdoğan"ın nasıl üst üste 7 seçimden galip çıktığını önceki gece anlamış. Derin bir siyasi analiz sonucu değil, TRT 6"yı izlerken anlamış. TRT Şeş"te bir program var. Gezi programı. Bir sunucu...
Malul ve şehit çocuklarına eğitim yardımı miktarı
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) malul ve şehitlerin eğitim ve öğretime devam eden çocuklarına yaptığı yardım miktarı belli oldu. Buna göre, SGK, 13 bin 917 öğrenciye toplam 15 milyon 310 bin 94,79 lira ödeyecek. Kurumdan yapılan açıklamada, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nun Ek 79. maddesi kapsamında bulunan malul ve şehitlerin eğitim ve öğretime devam eden çocuklarına, her yıl SGK tarafından ödenen eğitim-öğretim yardımının 2010-2011 dönemine ilişkin tutarlarının...
Borsa seans içinde tüm zamanların rekorunu kırdı
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik Endeksi 2. Seansta ilk bir saatlik bölüm tamamlandığında gelen alımlarla 63.284,61 puana ulaşarak yeni bir seans içi rekor kırdı. Dün kapanışta 62.478,98 puanla tüm zamanların rekorunu kırarak kapanış yapan İMKB Ulusal 100 Endeksi, bugün 1. Seansta da 435,61 puan yüzde 0,70 artarak 62.914,59 puana çıktı. İlk seansta 63.044,20 puanla seans içi rekorunu yenileyen endeks, 2. Seansa 129,28 puan düşerek 62.785,31 puandan başladı. Seansın ilk bir saatlik...
TÜSİAD'dan yeni anayasa için çağrı
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD'ın 'Türkiye'nin 21. Yüzyıl Anayasasına Doğru Yuvarlak Masa Toplantı Dizisi' çalışmasına devam ettiğini, toplantı dizisi modelinin yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi. Ümit Boyner, TÜSİAD'ın yeni anayasa hazırlık çalışmaları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, TÜSİAD olarak hem referandum öncesi dönemde hem de 12 Eylül 2010 akşamı yayımladıkları basın bülteninde, Türkiye'nin yeni bir anayasaya duyduğu...
SKANDAL! KPSS soruları 10 bin dolara satılmış!
YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi KPSS"de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz"da yapılan sınav sorularının...
Mezuniyetini alamayana YÖK'ten müjde
YÖK üniversitede bir yere yerleşen ancak ortaöğretimde bazı derslerden sorumluluk sınavına kalanlarla, DGS ile bir programa yerleşen fakat mezuniyet işlemlerini tamamlayamayan adaylara müjdeli haber geldi. Yükseköğretim Kurulu"ndan (YÖK) üniversitede bir yere yerleşen ancak ortaöğretimde bazı derslerden sorumluluk sınavına kalanlarla, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile bir programa yerleşen fakat mezuniyet işlemlerini tamamlayamayan adaylara müjdeli haber geldi. YÖK"ün kararına göre,...
Türk Eğitim-Sen'den Başbakan'a mektup
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS ile ilgili iddiaların sonuçlandırılmasının ardından MEB'in 30 bin değil, 70 bin öğretmen ataması yapması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Koncuk, mektubunda, öğretmen atamalarının şaibe iddiaları nedeniyle ertelenmesinin çok doğru bir karar olduğunu belirtti. Ancak bu durumun KPSS'de yüksek puan alan ve atanmayı bekleyen öğretmen adaylarını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden...
Baki S, adliyeye çıkartıldı
09-16-2010, 12:51
KPSS'de, ''Soruların çalındığı ve kopya çekildiği'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dün Isparta'da gözaltına alınarak bugün Ankara'ya getirilen Baki S, adliyeye çıkartıldı. Baki S, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek, Ankara Adalet Sarayı'na getirildi. Baki S, soruşturmayı yürüten Şadan Sakınan'a ifade verecek.
Motorine 2 gün üst üste zam geldi!
Dün benzinle beraber motorine 4 kuruş zam yapılmıştı. Bugün ise motorine 1 kuruş daha zam yapıldı. Dün 3.06 TL'den satılan motorinin litre fiyatı bugün 3.07 TL oldu. Zamları takip etmekte zorlandıklarını dile getiren vatandaşlar zammı sabah saatlerinde petrol istasyonlarında görünce tepkisiz kalamadılar.
MÜSİAD Başkanı Vardan'ın işsizliğe önerisi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, işsizlik oranındaki düşüşe ilişkin açıklama yaptı. Vardan ulusal istihdam stratejilerinin uygulanmasını istedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, işsizlik oranındaki düşüşe ilişkin, ''Bu noktada, kriz sonrası çok kısa bir zamanda sağlanan bu ivmenin kalıcı olmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamak öncelikli hedef olmalıdır'' değerlendirmesinde...
Üniversitelere internetten ücretsiz dil eğitimi
Ulaştırma Bakanlığı ile YÖK'ün beraber yürüteceği çalışma ile üniversite öğrencileri 7 gün 24 saat internet üzerinden ücretsiz dil eğitimi alabilecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bakanlıkta gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, üniversitelerde okuyan 2,5 milyon öğrencinin kullanacağı bilgisayar üzerinden yabancı dil eğitimini öngören proje ile 7 gün 24 saat internet ortamında etkileşimli bir şeklide dil eğitiminin alınmasının olanaklı hale geleceğini, projenin...
Liselerin boş kontenjanına yedek yerleştirme
MEB, ilan edilecek boş kontenjanlar dikkate alınarak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve Anadolu Sağlık Meslek Liseleri için yedek yerleştirme işlemi yapılacağını bildirdi. MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi kapsamında öğrenci alan okullara öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinin, 9 Temmuz'da ilk tercihlerin alınmasıyla başladığı ve bugün 3. dönem yedek...
Soruların sızdırılması cemaatin işi mi?
KPSS'de düğüm çözüldü soruların mail yoluyla dağıtıldığı ortaya çıktı.. Peki, soruların bazı adaylara sızdırılmasında iddia edildiği gibi cemaat parmağı var mı? AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Çelik ilginç cevap verdi.. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gazetecilerin KPSS ile ilgili iddialara ilişkin soru üzerine, konuyla ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu'nun ve YÖK Denetleme Kurulu'nun devrede olduğunu, konunun savcılığa intikal ettiğine işaret etti. Türkiye'nin...
Toptan elektrik indirimi vatandaşa yansımayacak!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toptan elektrik fiyatlarındaki indirimin vatandaşa yansımayacağını açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toptan elektrik fiyatlarındaki indirimin şu an için vatandaşa yansıyacak şekilde görünmediğini belirterek, ''Vatandaşımıza yansıyacak olası zamlara engel olabilmek açısından kamu kurumları kendi bünyelerinde birikebilecek bir miktar karı vatandaşımıza aktarmıştır'' dedi. Yıldız, Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet...
TEİ Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi
Uçak motorları konusunda dünyanın önde gelen üreticileriyle rekabet halinde olan TUSAŞ Motor Sanayi (TEİ), Türkiye'nin ilk yekpare kompresör pale ve disk parçası (Blisk) üretimini başarıyla tamamladı. Uçak motorları konusunda dünyanın önde gelen üreticileriyle rekabet halinde faaliyetlerini sürdüren TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI), Türkiye'nin ilk yekpare kompresör pale ve disk parçası (blisk) üretimini başarıyla tamamladı. TEI tesislerinde düzenlenen törene katılan Savunma Sanayii Müsteşarı...
Kayıtta başörtü yasağına protesto
Tokat'ta, üniversite kayıtlarında uygulanan başörtü yasağı protesto edildi. Grup, ellerinde çeşitli pankart ve dövizlerle Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanarak basın açıklaması yaptı. Tokat Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) ve Özgür Eğitim-Sen üyeleri ile aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu bir grup, ellerinde çeşitli pankart ve dövizlerle Yeraltı Çarşısı üzerinde toplandı. Grup adına basın açıklamasını yapan Sedanur Tokel,...
Sayfa 646 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
146
546
596
636
644
645
646
647
648
Sonraki >
Sonuncu »
Gösteriliş ayarları
Gösterilen 19351 den 19380 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli
Konu başlığına göre
son Mesaja göre
Konunun başlama saati
Cevap sayısına göre
Görüntüleme sayısına göre
Konuyu Başlatan
Sıralama şekli
Yükselen
Alçalan
2 günlük
7 günlük