Yeni Konu aç
Muhakeme
Portal
Forum
Türkiye ve Dünya Siyaseti
>
Gündemdeki Haberler
>
2010
Sayfa 645 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
145
545
595
635
643
644
645
646
647
Sonraki >
Sonuncu »
Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi yorumu
09-16-2010, 12:58
Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin ’Bu konu tartışılabilir ama iktidar gündemimizde yok diyor. İktidarın gündeminde olmayan bir konunun bizim tarafımızdan tartışılma konusu yapılmasının doğru olacağını sanmıyorum' dedi. http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/Kilicdaroglu-nun-baskanlik-sistemi-yorumu-pQv.jpg CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel"de AB yetkilileriyle yapacakları görüşmelerde CHP"nin AB ile ilgili görüşlerini...
Aksu: Gündemimizde Başkanlık sistemi yok
09-16-2010, 12:57
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, şu anda AK Parti olarak gündemlerinde ''Başkanlık Sistemi''nin olmadığını belirterek, ''Ama tabii biz demokratik bir ülkeyiz, her şey tartışılır, her şey konuşulur'' dedi. http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/Aksu-Gundemimizde-Baskanlik-sistemi-yok-ezk.jpg Aksu, parti genel merkezinde düzenlendiği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 12 Eylül akşamı demokrasi tarihinde temiz ve yeni bir sayfa açıldığını...
Kurtulmuş: 2011 sonrası talihsizlik
09-16-2010, 12:57
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Hükümetin anayasa değişikliğini 2011 yılından sonraya bırakması talihsizliktir'' dedi. http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/Kurtulmus-2011-sonrasi-talihsizlik-t4e.jpg Saadet Partisi Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında referandum sonuçlarını değerlendiren Kurtulmuş, halk oylamasında milletin, egemenliğini ortaya koyduğunu belirtti. Türk halkının reformdan ve demokrasiden yana olduğunu ''Evet'' oylarıyla ortaya koyduğuna...
'Seçim olsa AK Parti yüzde 45 alır'
09-16-2010, 12:56
‘Bugün seçim olsa AK Parti yüzde 45 oy alır’ diyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, halkın yüzde 42’sinin de korkularını gidereceklerini söyledi. Muhafazakâr MHP tabanının kendilerine destek verdiğini belirten Ergün, "Bu kitleyi AK Parti seçmenine dönüştürebiliriz" dedi. SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, referandum sonuçlarını analiz ederken, "Bugün seçim olsa Ak Parti yüzde 45 oy alır" dedi. Ergün"ün değerlendirmeleri şöyle: ...
Erdoğan'dan Azeri gazeteciye Akdamar cevabı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'daki Akdamar Kilisesi'nde ayin yapılmasıyla ilgili olarak, ''Bu aslında bizim dünyaya bakışımızın bir ifadesi" dedi projeyle ilgili gelişmeleri açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'daki Akdamar Kilisesi'nde ayin yapılmasıyla ilgili olarak, ''Bu aslında bizim dünyaya bakışımızın bir ifadesi. Ülkemizde Ermeni vatandaşlarımız var. Onların dini abidelerine bakışımız, mabetlerine bakışımız nasıl, onların bakışı nasıl, bunu ortaya koyalım...
BDP'li Kışanak eğitim talebini genişletti
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, yapılacak yeni anayasanın Türkiye'deki tüm kimliklere, kültürlere, inançlara eşitlik ve özgürlük getiren kapsayıcı bir anayasa olması gerektiğini söyledi. Kışanak, BDP Diyarbakır İl Merkezinde yapılan MYK toplantısının ardından Genel Başkan Selahattin Demirtaş ile düzenlediği basın toplantısında, partisinin halk oylamasına ilişkin boykotunun Türkiye demokrasisine renk verdiğini, halkı iki kutup arasında sıkışmaktan kurtardığını savundu. ...
Hayır diyen Muhtar'dan Erdoğan övgüsü
Başbakan Erdoğan'ın sandıkların açılmasından hemen sonra yaptığı, uzlaşmacı konuşmasını eleştiren gazetecilere sert çıkan Reha Muhtar, 'Hayır' oyu verdiğini de açıkladı. Erdoğan'a övgüler dizen Muhtar'ın empati çağrısı var... http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/Hayir-diyen-Muhtar-dan-Erdogan-ovgusu-2Gp.jpg Reha Muhtar'ın köşe yazısı Birkaç yıl önce FOX TV"de Nazlı Ilıcak"la Çapraz Ateş programını yapacaktık... Kanalın yayın yönetmeni o zamanlar...
'Önder Sav 40 gündür biliyordu' iddiası
Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamama skandalıyla ilgili olarak çok tartışılacak iddia: "Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamayacağı, partinin ağır toplarına bildirildi. Ancak "Biz hallederiz" deyip kimse kılını kıpırdatmadı." İşte ayrıntılar: http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/-Onder-Sav-40-gundur-biliyordu-iddiasi-73W.jpg Erhan Öztürk'ün haberi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamaması parti içinde ciddi bir gerilime neden oldu....
İktidar, Kılıçdaroğlu'nu donatıp yollamış
Referandum öncesinde gerilen siyasi ortam yumuşama eğiliminde. Erdoğan'ı 'Recep Bey' hitabıyla diline dolayan Kemal Kılıçdaroğlu'na, Brüksel ziyareti öncesinde, Başbakan'ın da onayıyla geniş çerçeveli AB notu verildi. İşte ayrıntılar: Çiğdem Toker'in haberi Egemen Bağış, Brüksel'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Türkiye-AB ilişkileri konusunda kapsamlı bir bilgi notu gönderdi. CHP'ye ulaştırılan bilgi notu; Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen eşik ve müktesebat...
MHP: AK Parti 'evet' için tehdit etti
MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, referandum sürecinde vatandaşın yiyecek, kömür yardımı, yeşil kart ve çocuk yardımlarının iptal edileceği şeklinde tehdit edildiğini ileri sürdü. http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/MHP-AK-Parti-evet-icin-tehdit-etti-Xqi.jpg Aktaş, yaptığı açıklamada, referandumda 'hayır' diyenlere teşekkür ederek, hükümetin 'evet' oyu için halkı tehdit ettiğini ileri sürdü. Referandumda yapılan tehdit, baskı, şantaj ve paranın vicdanları yaraladığını...
Bahçeli: Ülkücüye tuzak var tam yol ileri
MHP lideri Bahçeli, Ülkücülere çok merkezli bir tuzak kurulduğunu ve kumanda odasının da Okyanus Ötesi'nde olduğunu iddia etti. Bahçeli, Bir bölüm ülkücünün 'evet' verdiği yorumlarının da iftira olduğunu kaydetti. Pazar günü yapılan referandumun ardından bir genelge yayınlayan ve parti teşkilatlarına yollayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; "Milliyetçi-Ülkücü camiaya yönelik kurgulanan ve çok merkezli yürütülen yeni bir tuzakla karşı karşıya bulunulmaktadır" dedi. ...
Erdoğan önceliği 26 maddeye verdi
Başbakan Erdoğan, 2011 seçimlerinin ardından yeni bir anayasa için adımlar atacaklarını belirtirken referandum sonrası yapacaklarına ilişkin de ayrıntılı bilgi verdi: Öncelik 26 maddeyi hayata geçirmek http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/Erdogan-onceligi-26-maddeye-verdi-wob.jpg Başbakan Erdoğan, merhum başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu olan eski milletvekili Aydın Menderes'i ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, ''Ziyaretin nasıl geçtiğinin''...
'Darbeci' isimler arasında bir bakan var
12 Eylül yöneticilerinin yargı zırhının kaldırılmasının ardından yapılan suç duyuruları hükümete de uzandı. Eski Emniyet Genel Müdürü ve Vali olan bugünün Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün de yargılanması isteniyor. http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/-Darbeci-isimler-arasinda-bir-bakan-var-y9Z.jpg Anayasa"dan 12 Eylül yöneticilerine ""Zırh"" getiren maddenin çıkarılması ve ardından yapılan suç duyuruları, hükümete de uzandı. 12 Eylül öncesi...
Açık ara 'Evet' diyen 101 MHP'li belediye
Yöneticileri 'taban kayması yok' dese de MHP’nin belediye başkanlığını elinde bulundurduğu 10 ilin 6’sı ve 120 ilçenin 95’inde seçmenler tercihlerini açık farkla ‘evet’ten yana kullandı. İşte MHP'nin Evet çetelesi... http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/Acik-ara-Evet-diyen-101-MHP-li-belediye-853.jpg Nevin Bilgin'in haberi Referandum sonuçları MHP"li seçmenin parti yönetiminin çağrısına uymayarak sandıkta tercihini "evet"ten yana...
Şarkikaraağaç Belediye Başkanı görevden alındı
Isparta Valisi Ali Haydar Öner, yaptığı açıklamada Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir, idari yargı nezdinde yapılan itiraz sonucu yeniden görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/Sarkikaraagac-Belediye-Baskani-gorevden-alindi-Gnq.jpg Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinin hakkında verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezasının onaylanması üzerine İçişleri Bakanlığınca geçen yıl Eylül ayında görevden uzaklaştırılan ve bir üst mahkemeye...
Bakan Kavaf: Demokratşk standartlar yükseliyo
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ''Halkımızın demokratik standartların yükselmesi yönündeki iradesi ve irade beyanı önemlidir. Dünyadaki en gelişmiş demokratik standartlara, bizim demokrasimizin de ulaşacağından endişemiz yoktur'' dedi. http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/Bakan-Kavaf-Demokratsk-standartlar-yukseliyo-X8s.jpg Bakan Kavaf, Fatih Üniversitesi Ankara Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu'nun 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. ...
Kılıçdaroğlu'ndan Deniz Baykal'a rest!
09-16-2010, 12:55
Referandum sonuçlarını değerlendirdiği röportajda 'Yenilgiye bahane aramamak lazım' diyerek kurultay çağrsı yapan Deniz Baykal'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/Kilicdaroglu-ndan-Deniz-Baykal-a-rest--nE6.jpg Deniz Baykal'a Brüksel'den cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaya gitmek için delegelerin karar verebileceğini belirtti ve Baykal'ın çağrısını şu sözlerle rest çekti: "Parti içinde her zaman...
Kılıçdaroğlu Almanya'ya da gidiyor
09-16-2010, 12:55
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temaslarda bulunmak üzere 19 Eylül Pazar günü Almanya'ya gidecek. http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/Kilicdaroglu-Almanya-ya-da-gidiyor-m7g.jpg CHP basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, 19 Eylül günü Berlin'de Halk Dernekleri Federasyonunu ziyaret edecek ve Almanya Türk Toplumunun düzenlediği yemeğe katılacak. Kılıçdaroğlu, 20 Eylül Pazartesi günü ise AP Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz ile kahvaltıda bir araya...
Üniversite öğrencilerine 'zam yok' müjdesi
09-16-2010, 12:53
Bakanlar Kurulunca, üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ödemesi gereken katkı paylarını belirledi. Bakanlar Kurulu üniversite öğrencilerinden alınacak harç miktarlarına bu yıl zam yapmadı. Bakanlar Kurulunca, üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ödemesi gereken katkı paylarını belirledi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan ve 31 Temmuz 2010 tarihinden itibaren geçerli olan karara göre,...
Baki S. serbest bırakıldı
KPSS'de ''Soruların çalındığı ve kopya çekildiği'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dün Isparta'da gözaltına alınan ve bugün Ankara'da adliyeye çıkarılan Baki S, serbest bırakıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adalet Sarayına getiren Baki S, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan tarafından yaklaşık 1 buçuk saat sorgulandı. Baki S, savcılık sorgusunun ardından serbest...
63 yaşında üniversiteli oldu
Akademik kayıtların başladığı Batman Üniversitesi'ne kayıt yaptıran 63 yaşındaki Ahmet Çeğin, sınavsız geçiş hakkının tanınmasıyla, üniversiteli olmanın mutluluğunu yaşıyor. Öğrenci kayıtlarının sürdüğü Batman Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, harçların yatırılması ve öğrencilerin evrakları doldurmasından sonra, kayıt işlemlerini yaklaşık bir dakikada gerçekleştiriyor. Kayıtların hafta sonu da devam edeceği bildirildi. Üniversiteye kayıt yaptıranlar...
Okullarda ilk dersin konusu: Değerlerimiz
Yaklaşık 15 milyon öğrenci, 20 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, verilecek ilk dersle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 15 milyon öğrenci, 20 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ilk derste 'değerlerimizle' ilgili öğrencilerin yeterliliklerini artırmak ve bunların davranışlarına yansımasını sağlamak amacıyla etkinlikler düzenleneceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla, 'İlk Ders'...
ÖSYM kopyacılarının 'Kafes' bağlantısı çıktı
KPSS skandalına adı karışan görevlilerin Ergenekon kapsamındaki ‘Kafes Eylem Planı’nda da geçtiği ortaya çıktı. KPSS skandalına karışan ÖSYM görevlilerinin adının, Ergenekon kapsamındaki "Kafes Eylem Planı"nda da geçtiği ortaya çıktı. Dershane sahibi olan ÖSYM sınav komisyonu üyesi Gönül Tütüncü"nün, yine ÖSYM"de Bilgi İşlem Müdürü olan eşi Mustafa Tütüncü ile 3 çalışanının dinleme kayıtları Kafes"in iddianamesine girdi. VATAN"a konuşan...
Okul çantaları ile çocuğunuzun ağırlığına dikkat
Okul çantalarının ağırlığının, çocuğun kilosunun yüzde 15'ini geçmemesi gerektiği bildirildi. Isparta Sağlık Müdürü Süleyman Önal, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin okula giderken kilolarca kitap ve defteri sırt çantalarında taşımak zorunda kaldıklarını hatırlatarak, bunun ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti. Öğrencilerin ve velilerin okul çantalarının ağırlığına dikkat etmeleri gerektiğine işaret eden Önal, ''Okul çantalarının ağırlığı ve...
Çocukların okula uyum sağlaması için 19 öneri!
Uzun tatilin ardından yeni okula başlayacaklar için uyum programı yapılması gerekitğini belirten uzmanlar, okula dönüşte sorunları azaltıp, adaptasyonu kolaylaştıracak formüller verdi. İşte 20 pratik öneri! Okul dönemine olumlu başlangıç yapmak çocuğun genel davranışlarını, kendine güvenini ve akademik başarısını etkiliyor. Bu döneminde hayatın artan hızına uyum sağlayabilmek için anne-babalar önceden plan yaparak, gerçekçi ve olumlu bakış açısı geliştirerek çocuklarına destek...
İstanbullu velilere servis fiyatı müjdesi
Yeni eğitim ve öğretim yıllarının başında milyonlarca öğrencinin okula gittiği İstanbul'da velilerin dikkatle beklediği karar açıklandı ve okul servislerine zam yapılıp yapılmayacağı neticendirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda, İstanbul'da okul servislerine zam yapılmayacağını bildirdi. Konuyla ilgili belediyeden yapılan yazılı açıklamada, UKOME'nin aldığı karara göre, okul servislerinde öğretim yılı...
Feci ölümle ilgili MEB'e 600 bin liralık dava
İzmir'de okul kapısına sıkışarak hayatını kaybeden Anıl Erden'in ailesi, Milli Eğitim Bakanlığından 600 bin lira tazminat talebiyle İzmir İdare Mahkemesine başvurdu. Avukat Barış Kaşka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anıl Erden'in babası Doğan, görme engelli annesi Ayşe ve kız kardeşi Zeynep Erden adına, Milli Eğitim Bakanlığına karşı 600 bin lira tazminat istemiyle İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesine başvurduğunu bildirdi. Dilekçesinde, annesinin yaptığı börekleri satarak aile...
SBS'de kopya çekmediğini mahkemede ispatladı
Konya'da lise ikinci sınıf öğrencisi Emet Altan'ın Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) kopya çektiği gerekçesiyle matematik testi cevaplarının hesaplanmaması üzerine, açtığı davada haklı bulundu. Metin Bolat'ın haberi Ankara 8. İdare Mahkemesi, 6 Haziran 2009 tarihinde yapılan 8. sınıf SBS'ye katılan Emet Altan'ın sınav sonuçlarının değerlendirilmesi aşamasında yapılan kopya analizlerinde, adayın matematik testinden ikili kopya olayına karıştığından dolayı matematik testi sonucunun...
Bir skandal daha, YGS iptal edilebilir!
KPSS’nin ardından, ÖSYM tarafından nisan ayında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) kopya çekildiği iddiası, sınavın iptalini gündeme getirdi. ÖSYM yetkilileri iddialara ilişkin şunları kaydetti: Bahar Atakan'ın haberi Kopya iddialarıyla ilgili konuşan ÖSYM yetkilileri, "Sınavların ardından kopya olayları yaşanır. Sınava telefonla girenler, bazı adayların kopya girişimleri olur. Özellikle Diyarbakır, Kars, Ağrı gibi illerden çok ihbar gelir. Tespit...
KPSS iddialarını araştıran savcı YÖK'te
KPSS iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, YÖK'ün Bilkent'teki binasına geldi. YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak ile öğle yemeğinde bir araya gelen Sakınan, yemeğin ardından incelemelerine devam edecek.
Sayfa 645 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
145
545
595
635
643
644
645
646
647
Sonraki >
Sonuncu »
Gösteriliş ayarları
Gösterilen 19321 den 19350 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli
Konu başlığına göre
son Mesaja göre
Konunun başlama saati
Cevap sayısına göre
Görüntüleme sayısına göre
Konuyu Başlatan
Sıralama şekli
Yükselen
Alçalan
2 günlük
7 günlük