Yeni Konu aç
Muhakeme
Portal
Forum
Türkiye ve Dünya Siyaseti
>
Gündemdeki Haberler
>
2010
Sayfa 636 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
136
536
586
626
634
635
636
637
638
646
Sonraki >
Sonuncu »
Vekil öğretmenler ne kadar alacak?
09-16-2010, 13:50
KPSS'deki iddialar nedeniyle öğretmen atamalarını erteleyen MEB, yürütülen soruşturmaların uzaması halinde oluşacak öğretmen açığını vekil öğretmenlerle giderecek. Peki vekil öğretmenler ne kadar maaş alacak? Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) iddialar nedeniyle öğretmen atamalarını erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı, yürütülen soruşturmaların uzaması halinde oluşacak öğretmen açığını ücretli öğretmenlik uygulamasıyla gidermeyi planlıyor. MEB, KPSS'ye yönelik iddialarla...
KPSS'nin iptal edilmemesi için eylem
09-16-2010, 13:49
Ankara'da KPSS'de başarı gösteren adaylardan oluşan bir grup, sınavın iptal edilmemesi için eylem yaptı. YÖK binasın önünde toplanan gruptakiler, ''Kopya değil alın teri'', ''Bizi değil kopyacıları cezalandırın'', ''KPSS'yi iptal bizi mağdur etme'' yazılı dövizleri taşıdı, çeşitli slogan attı. Gruptakiler adına hazırlanan açıklamayı okuyan Merve Yükseltmek, KPSS'ye çalışıp alın teriyle sınavdan yüksek puan aldıklarını söyledi. Kopya iddialarından dolayı sınavın iptal...
Öğretmen adaylarına yeni sınav gündemde
KPSS'deki kopya skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ayrı sınav yapılması yönünde çalışmalar başlattı. Bakan Nimet Çubukçu, "Öğretmen yeterliliği sınavının MEB tarafından yapılması gerek. Çünkü beden öğretmeninin KPSS'yi geçmesi mümkün değil. Çünkü o alanla hiçbir eğitim almamış" dedi KPSS'deki kopya skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ayrı sınavın gündeme alınması konusunda çalışmalar başlattı. Milli...
Minik öğrenciler 14 Eylül'de okulda olacak
İlköğretim okulları ile ana sınıflarına yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, 14 Eylül Salı günü okulla tanışacak. Milli Eğitim Bakanlığının minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla birkaç yıl önce uygulamaya koyduğu ''uyum programı'' bu yıl referandumun ertesinde başlayacak. Alınan bilgiye göre, bu yıl uyum programı referandum nedeniyle 4 günlük olacak. 12 Eylül Pazar günü yapılacak halk oylamasında okulların kullanılacak olmasından dolayı okullardaki temizlik...
TRT'den Pakistan halkına yardım kampanyası
09-16-2010, 13:26
TRT 1 ekranında Cuma günü saat 20.30'da başlayacak olan programla 4 saat boyunca izleyicilerin yapacakları bağışlar, Pakistan için toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. TRT, 'Gözyaşı Sel Olmasın' sloganıyla Pakistan halkına yardım kampanyası düzenliyor. Canlı yayın başlangıcından itibaren hayırsever vatandaşlar hem SMS ile hem de verilecek banka hesap numaralarına anında bağış gönderebilecekler. Havuzda biriken TL ve döviz miktarları anında halka açıklanacak. Telefonla programa...
Ali Babacan, Başkent Kulisi Özel'de
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Başkent Kulisi Özel’de bu hafta Mehmet Acet’in konuğu oluyor. ALİ BABACAN TÜRKİYE EKONOMİSİYLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULARI BAŞKENT KULİSİ"NDE CEVAPLIYOR Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Başkent Kulisi Özel'de... Ali Babacan"ın katılacağı programda Türkiye ekonomisi ve referandumun ekonomiye etkileri derinlemesine konuşulacak. Dünyada yaşanan ekonomik krizde Türkiye"nin son durumu nedir?...
YSK'dan 11 yayın kuruluşuna ceza
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) halk oylaması dönemi için ilan ettiği ''yayın yasaklarına aykırı yayın yapan'' 11 kuruluşa ceza uygulanmasına karar verdi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilk müeyyide Ulusal Kanal'a olmak üzere sırasıyla Halk TV, Ülke TV, CİNE 5, STV, Samanyolu Haber, Kanal Çay, Meltem TV, 6 News, Mesaj TV ve TV 58'e, YSK tarafından uyarı cezası verildi. Yayınlarında YSK'nın belirlediği yayın esaslarını tekrar ihlal eden Ulusal TV, Halk TV, 6 News, Mesaj TV ve Meltem TV'ye ayrıca...
Radyo 7'de İyilik Hali Veli ve öğrenciye tercüman oluyor
Psikolojik Danışman Faruk Öndağ, Radyo 7’de yayınlanan İyilik Hali programıyla Cumartesi günleri 23.00 – 02.30 arası eğitmenlerin, öğrencileri ve ailelerin dillerine tercüman oluyor. Günümüz şartlarında sağlık bir eğitim ancak; "aile-öğretmen ve çocuktan oluşan bir takım çalışması ile gerçekleşebilir." Psikolojik Danışman Dr. Faruk Öndağ tarafından, Asfa eğitim kurumlarında hizmet veren 150 öğretmene "eğitimde öğretmen ve aile ilişkisinin önemi" konulu...
Referandum sonuçları Ülke TV'de
09-16-2010, 13:25
Ersoy Dede’nin moderatörlüğünü yapacağı Ülke’de Referandum programı Ülke ekranlarında saat 17.00’den itibaren yayınlanacak. Referandum sonuçları Ülke Haber Merkezine ulaştıkça canlı yayın konuklarıyla birlikte sıcağı sıcağına sonuçlar değerlendirilecek. Türkiye"nin anayasa değişikliği konusundaki son kararı Ülke TV ekranlarından hızlı, dinamik ve doğru olarak izleyenlere ulaştırılacak. Türkiye yeni anayasa paketine evet mi, hayır mı diyecek? Türkiye 12 Eylül...
Çetin Altan: İstanbul'a layık olmak gerek
8 bin 500 yıllık birikimiyle eşsiz olan dünyanın en güzel kentinde yaşadığımızı söyleyen Gazeteci yazar Çetin Altan,İstanbul'a layık olmak gerektiğini söylüyor... Neşe Mesutoğlu'nun söyleşisi 8 bin 500 yıllık birikimiyle eşsiz olan dünyanın en güzel kentinde yaşadığımızı söyleyen Gazeteci yazar Çetin Altan, "İstanbul"u merak etmediğin zaman İstanbul"a layık olman zorlaşır" diyor İstanbul Boğaz"ı, Ege gibi bir deniz olsaydı? Önemi farklı olur muydu? ...
Le Monde: Türkiye demokrasi için sandık başında
Türkiye'de Anayasa'da yapılacak değişiklikler için yarın düzenlenecek halk oylaması, Fransız basınında bugün geniş bir şekilde yer aldı. Le Monde "Türkiye'de demokrasiyi genişletmek için referandum" a gidiyor denildi. Le Monde, "Türkiye'de demokrasiyi genişletmek için referandum" başlığıyla verdiği haberde, "referandum sonucunun AK Parti iktidarı için bir sınav teşkil ettiği" yorumunu yaptı. Gazete, genel seçimlerden önce, referandum sonucunun, Başbakan Recep Tayyip...
Le Monde'tan Sarkozy'ye tepki
Fransa'da yayınlana Le Monde gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi, gizli servisi kullanarak, haber kaynadığı soruşturmakla suçladı. Gazete, Cumhurbaşkanlığı makamı aleyhine dava açtığını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Sarayı, bir açıklama yaparak, iddiayı reddetti. Gazete, L'Oreal'in sahibi Liliane Bettancourt ile ilgili kaleme alınan bir makalede, haber kaynağını bulmak için Sarkozy'nin gizli servisi devreye soktuğunu iddia ediyor. ''Vergi kaçırmak ve kara para...
Deniz Arman neden konuşamıyor?
Bugün yazarı Bilal Özcan, bugünkü yazısında Kanal D ana haber sunucusu Deniz Arman'ın, 'Neden haber sunamadığını' sorguladı ve Kanal D yönetimine seslendi. İşte Bugün'den Bilal Özcan'ın yazısı: Deniz Arman neden konuşamıyor? Kanal D ana haber bültenini Deniz Arman sunduğu günler, ekranda onu görünce pek çokları gibi ben de başka kanala geçiyorum... Peki 10 yıl öncesinin gözde haber spikeri neden bu hale geldi?
Başbakan'dan gazetelere referandum teşekkürü
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül'de yapılan halk oylaması nedeniyle gazetelerde bir teşekkür mesajı yayımladı. Bazı gazetelerde, ''Teşekkürler Türkiye'' başlığıyla yayımlanan ilanda Başbakan Erdoğan, 12 Eylül halk oylamasında aziz milletin iradesinin tecelli ettiğini belirtti. Erdoğan'ın, mesajı şöyle: ''Milletimiz, demokrasiye olan inancını ve güvenini bir kez daha ortaya koydu. Türkiye, ileri demokrasiye 'evet' dedi. Türkiye, özgürleşmeye 'evet'...
Mehmet Altan bu akşam Sıradışı'nda
Turgay Güler’in hazırlayıp sunduğu, Ülke TV ekranlarında yayınlanan Sıradışı programında bu akşam Gazeteci- Yazar Mehmet Altan konuk olacak. Referandum sonuçlarından, benzin fiyatlarına, ülke ekonomisinden son günlerin önemli tartışma konusu trafik terörüne kadar gündeme dair ne varsa Mehmet Altan"la masaya yatırılacak. Referandumda sandıktan çıkan sonucu nasıl okumak gerek? Evet oyları hükümete bir güven oyu muydu? Hayır oyları ne manaya geliyor? CHP ve MHP"nin çıkan sonuca...
'MHP referanduma neden 'Hayır' diyor?
Sorulmayanı soran, konuşulmayanı konuşan, Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan “Erkan Tan ile Başkent’ten Özel'de MHP lideri Devlet Bahçeli'yi konuk ediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli 6 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.15" de Erkan Tan"a özel açıklamalarda bulunacak. MHP Referandumda neden "Hayır" diyor? Anayasa değişikliğinde Ak Parti"nin gizli niyeti mi var? 12 Eylül"den hesap sorulabilecek mi?
MHP lideri Bahçeli bu akşam yine canlıda
MHP lideri Devlet Bahçeli bu akşam saat 21.15’ de TV 8'de Erkan Tan’a özel açıklamalarda bulunacak. Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan "Erkan Tan ile Başkent"ten ÖZEL" yayınıyla ekranlarınızdan evlerinize konuk oluyor. MHP Referandumda neden "Hayır" diyor? Anayasa değişikliğinde Ak Parti"nin gizli niyeti mi var? 12 Eylül"den hesap sorulabilecek mi? Ülkücüler "evet "diyecek mi? MHP Genel Merkezi"nden özel olarak gerçekleştirilecek...
Korucuların tehdit ettiği gazeteci adliyede
Şırnak'ın Kumçatı beldesinde referandum çalışmalarını takip eden gazeteci Abit Dündar, korucular tarafından tehdit edildiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kumçatı beldesinde 12 Eylül referandum çalışmalarını takip eden gazeteci Abit Dündar, iki geçici köy korucusu tarafından ölümle tehdit edildiğin iddia etti. Dündar, olayı bugün yargıya taşıdı. Dündar, kendisini ölümle tehdit eden köy korucularının adalet önünde hesap vermesini istedi. Adliye çıkışında konuşan...
Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan'a kızdı
Ahmet Hakan’ın “Laiklere ayar veriyorum” dediği yazısına "itirazım var" diyen Ertuğrul Özkök, Hakan'ın ayar verdiği laiklerden birisinin de kendi olduğunu belirterek tepkisini ortaya koydu. Ertuğrul Özkök'ün köşe yazısı "Ahmet Hakan'a itirazım var" Ahmet Hakan"ın pazar günü yazdığı "Laiklere ayar veriyorum" yazısına itirazım var. "Ayar verdiğini" söylediği "laiklerden" birinin ben olduğum anlaşılıyor. Çünkü...
Cihan Referandumda da çok iddialı
Türkiye nefeslerini tuttu, 12 Eylül’deki referandum için gün sayıyor. Seçimlerde sonuçları rakiplerin saatler önce yansıtmayı başaran Cihan Haber Ajansı referandum da aynı başarıyı göstereceğine inanıyor.... http://video.haber7.com/play.video.php?id=8325 Cihan Haber Ajansı ise, 12 Eylül'de yapılacak referandum sonuçlarını hızlı ve doğru bir şekilde kamuoyuna duyurabilmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü açıkladı. aYyın yasağı bittiğinde sonuçların önemli...
Karikatür krizinin mimarına medya ödülü
Çizdiği karikatürle İslam dünyasında rahatsızlık yaratan Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard'a, Almanya'da "M100" adı verilen bir medya ödülü verilecek. "M100 inisiyatifi" tarafından yapılan açıklamada, Westergaard'ın ödülünü yarın akşam Brandenburg eyaletinin Potsdam kentinde medya temsilcilerinin katılacağı, "Avrupa'da basın özgürlüğü" başlığıyla düzenlenecek bir toplantıda alacağı ifade edildi. Westergaard'ın, "demokratik değerlere sadık kalma...
Medya intiharı tetikliyor mu?
İntihar haberleri, intihara eğilimli insanlar üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır. Türkiye Psikiyatri Derneği, haberlerin intihar üzerindeki etkilerinin tartışılacağı bir panel düzenliyor. Türkiye Psikiyatri Derneği "Medyada İntihar" konulu bir panel düzenliyor. 16 Eylül Perşembe günü Larespark Hotel"de gerçekleşecek panelde Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Doz. Dr. Doğan Yeşilbursa ve Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Doğan Şahin ev sahipliği yapacak. ...
"Ahmet Hakan benim muhatabım değil"
Kendi yazısından alınganlık gösteren Ahmet Hakan’a Ayhan Aktar’ın cevabı sert oldu. Ahmet Hakan benim muhatabım değil. http://video.haber7.com/play.video.php?id=8419 TVNET"te Veyis Ateş"in sunduğu Bakış Açısı"nın bu haftaki konukları Bilgi Üniversitesi Öğretm Üyesi ve Taraf Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Ayhan Aktar ile Gazeteci-Yazar Muhsin Kızılkaya"ydı. Böbrek rahatsızlığı sebebiyle yazılarına ara veren Ahmet Hakan, referandum sonrası ilk yazısında, Ayhan...
Köşe yazarları tercihlerini açıkladı
Köşe yazarlarının birçoğu bugüna kadar referandumla ilgili görüşünü net bir şekilde açıkladı ya da rengini bellit etti. İşte 14 gazetenin köşe yazarının referandum oyu. 2 Eylül'de yapılacak Anayasa Referandumu'nda gazetecilerin ne oy vereceği netleşmeye başladı. Bazı gazeteciler açıkça 'Evet' mi 'Hayır' mı diyeceğini açıklarken, bazı köşe yazarları ise tercihini belirtmedi. Ancak yazılarından oyunun renginin ne olduğunu anlamak zor değil. Gazetelere göre dağılımda ise ilginç bir...
12 Dev Adam spor haberlerine de damga vurdu
Türkiye’nin ilk kez takım halinde dünya ikinciliği elde ettiği 2010 Basketbol Dünya Şampiyonası’nın ardından Interpress, ‘On İki Dev Adam’ın geçen 1,5 aylık süreçteki medya yansımalarını mercek altına aldı. İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel basını kapsayan analiz sonuçlarına göre; Milli Takımımızın Dünya Şampiyonası hazırlık maçlarına başladığı Ağustos ayının ilk gününden, Eylül ayındaki son maçını oynadığı "final" günü ertesine kadar...
A. Hakan'a 'Gülen'i her konuda örnek alsan'
Mehmet Barlas 'Çakma Nişantaşılı' olarak nitenlendirdiği Hakan'a 'nadanlığın lüzümü yok', 'Gülen'i bekarlık dışındaki konularda da örnek alsaydın ya da Erbakan'a damat olsaydın' diyerek eleştirdi. İşte o satırlar: Sabah yazarı Mehmet Barlas, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan"a fena yüklendi. Barlar, "Fethullah Gülen"i keşke her konuda örnek alsalar" başlıklı yazısında Ahmet Hakan"ı işaret ederek, "1997'nin post-modern darbesine "Hayır" diyenlere nefes aldıran...
Milliyet'ten promosyon aldatmacası
Milliyet gazetesinin 9 Ağustos’ta başlattığı 39 kupona Kur’an-ı Kerim ve Rahle kampanyasında okurunu yanılttığı ortaya çıktı. İşte Milliyet okurunu bekleyen kötü sürprizin detayları: http://video.haber7.com/play.video.php?id=8347 Kampanya başladığında vaat edilen ürünle kampanya sonunda verilecek ürünün farklı olduğunu söyleyen Hasan Biçer, bu süreçte kendisinin de mağdur olduğunu söyledi. Milliyet gazetesi 9 Ağustos"ta bir kampanya başlatarak 39 kupona Kur"an-ı...
Kanal 7'de yeni dönemde 'İşgal' var
09-16-2010, 13:24
Yepyeni özel programlarıyla ve dizileriyle yeni yayın döneminin coşkusu Kanal 7 ekranlarında izleyicilerle birlikte olacak. İşte Kanal 7 ekranında yeni dönemde izleyecekleriniz: Kanal 7 yeni yayın dönemi bugün başlıyor. Yeni dönemde Kanal 7 izleyenleri dopdolu bir ekranla buluşacak. Sevilen sanatçıların sunacağı eğlenceli yapımların yanı sıra hayatın içinden konuların ele alınacağı programlar da bu yıl Kanal 7"nin yayın akışında yer alacak. İşgal adlı 2 Emmy ödüllü dizi Kanal...
Guardian: Askerler ve hakimler kaybetti
Türkiye sandık başına gitti. Anayasada kısmi değişikliğe 'evet' dedi. Karar sadece Türkiye'de değil dünyada yankı buldu. Dünya basını referandum sonuçlarına geniş verdi. İşte en çarpıcı cümlelerle referandum yorumları... Anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasının sonucu, Hollanda basınında da "Türk hükümeti referandumu kazandı" başlığıyla geniş yankı buldu. Hollanda Ulusal Ajansı (ANP), seçmenlerin yüzde 58"inin "askerler ve yargıçların gücünün azalması...
Hakan'dan Dumanlı'ya: 'Hilekarca ve çirkin'
Ahmet Hakan, Zaman'ın 'Referandum' ekinde uygulanan yöntemi 'belden aşağı ve hilekarca' bularak Ekrem Dumanlı'ya açık mektup yazdı. İşte Hakan'ın o mektubu: Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya açık mektup yazdı. Zaman gazetesinin verdiği 'Referandum' ekinde bel altı bir yöntemle yönlendirme yapıldığını belirten Hakan, "Bu ne kadar belden aşağı, ne kadar hilekârca, ne kadar çirkin, ne kadar bayağı, ne kadar yanıltıcı bir yansıtma biçimi..." diye...
Sayfa 636 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
136
536
586
626
634
635
636
637
638
646
Sonraki >
Sonuncu »
Gösteriliş ayarları
Gösterilen 19051 den 19080 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli
Konu başlığına göre
son Mesaja göre
Konunun başlama saati
Cevap sayısına göre
Görüntüleme sayısına göre
Konuyu Başlatan
Sıralama şekli
Yükselen
Alçalan
2 günlük
7 günlük