Yeni Konu aç

Duvarları çatlayan okul, velileri isyan ettirdi

Duvarları çatlayan okul, velileri isyan ettirdi

Konya Merkez Selçuklu ilçesinde bulunan bir okulun duvarları çatladı. Olayı duyan veliler binanın bu durumuna isyan etti. Edinilen bilgiye göre, Konya Merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Süleyman Çelebi İlköğretim okulunun kolonlarında, koridor ve tuvalet duvarlarında çatlamalar meydana geldi. 2010-;2011 eğitim-öğretim yılının başlamasından dolayı okula toplantı için gelen veliler, çatlaklar yüzünden okul yönetimi ile tartıştı. Velilerden Yaşar Yılmaz, Emine Yeniyayla, Zeki Kıvrak, Hamza Gök,... Read more

Kılıçdaroğlu Rasmussen'le görüştü

Kılıçdaroğlu Rasmussen'le görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanı Poul Nyrup Rasmussen'le biraraya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu'na bir kalem hediye eden Rasmusen, ortak üyeleri olan CHP'yle işbirliğini ilerletmeye yönelik imzaların bu kalemle atılmasını istedi. Kılıçdaroğlu da Rasmussen'e Kültür Bakanlığı'nın Türk tarihini gravürlerle anlatan bir kitabını hediye etti. Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Rasmussen,... Read more

Erdoğan'dan mayınlı saldırı açıklaması

Erdoğan'dan mayınlı saldırı açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de sivillere düzenlenen hain saldırıyı değerlendirdi. Hakkari'de sivil vatandaşlara yönelik saldırıya ilişkin açıklamalar yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlenen 5. Başarılı KOBİ Yarışması ödül töreni ve İTO meclis toplantısına katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında, Hakkari'de 9 sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan... Read more

Rusya, Güney Akım Projesi'nde kararlı

Rusya, Güney Akım Projesi'nde kararlı

Rusya ve Ukrayna ilişkileri Moskova yanlısı Viktor Yanukoviç'in devlet başkanı olmasının ardından her alanda gelişmesine rağmen, Moskova Kiev'i devre dışı bırakmayı amaçlayan Güney Akım doğal gaz boru hattını inşa etmede kararlı olduğunu açıkladı. Rusya Enerji Bakanı Sergey Şmatko yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki gaz iletim hatlarının kullanımı hangi seviyede olursa olsun Güney Akım'ı askıya alma niyetinde olmadıklarını belirterek, "Bu noktada gündemimizde böyle bir konu yok ve bu... Read more

Televizyonlar ekranlarını bayrama açmadı

Televizyonlar ekranlarını bayrama açmadı

Türkiye’nin ilk medya takip firması olan Interpress’in, Ramazan Bayramını da içine alan 01 – 12 Eylül tarihleri arasında televizyonda yayınlanan programları mercek altına aldığı analiz sonuçları dikkat çekici verileri gözler önüne serdi. Araştırmaya göre televizyon kanallarının geçtiğimiz yıllarda yayınladığı "Bayram Özel" programlarına bu bayram yer vermediği görüldü. Aynı süreçte ekranlarda, bayram sabahlarını neşelendiren programlar da yer almazken, genellikle... Read more

24'den Kılıçdaroğlu'na 'şahitli' yalanlama

24'den Kılıçdaroğlu'na 'şahitli' yalanlama

24 Genel Yayın Yönetmeni Akif Beki, Günün Manşeti programında Brüksel’den 24 televizyonuna sitem gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalanladı. 24 Ekranında Seda Selek"in sunumu ile ekrana gelen Günün Manşeti programına konuk olan 24 Genel Yayın Yönetmeni Akif Beki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"na canlı yayında cevap verdi. Avrupa Birliği Temsilcileri ile temaslarda bulunmak üzere Belçika"nın başkenti Brüksel"e giden CHP Genel Başkanı Kemal... Read more

Pendik'te haraç operasyonu: 5 gözaltı

Pendik'te haraç operasyonu: 5 gözaltı

Pendik'te bir taksici durağında çalışanları haraca bağladığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Güzelyalı taksi durağında çalışan taksiciler, kendilerini korkutarak iki günde bir hasılatlarını gasbeden, taksi durağındaki taksileri kullanarak, ücret ödemeyen ve karşı çıkan şoförleri darbeden 5 kişilik bir grup olduğunu, bunların 2 yılda kendilerinden 70 bin liraya yakın haraç topladıklarını polise bildirdi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro... Read more

Şehit ve gazi çocuklarına okulda nakil kolaylığı

Şehit ve gazi çocuklarına okulda nakil kolaylığı

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören şehit ve gazi çocuklarına nakil kolaylığı sağlandı. Şehit ve gazi çocukları, kontenjan ve puan şartı aranmaksızın bu okullar arasında nakil yaptırabilecek. Milli Eğitim Bakanlığının, fen liseleri, Anadolu liseleri, Anadolu öğretmen liseleri, sosyal bilimler liseleri ile güzel sanatlar ve spor liseleri yönetmeliklerinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikler Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Söz konusu... Read more

Özel Kurslar Yönetmeliğinde değişiklik

Özel Kurslar Yönetmeliğinde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğin 15. maddesinin 1. fıkrasında yapılan değişiklikle, ''okul öncesi eğitimi çağındaki çocuklar için dil, spor, resim ve müzik gibi alanlarda yaş gruplarına uygun olarak hazırlanmış programların uygulanacağı kurslar'' açılacak.

KPSS'de kopya skandalı ÖSYM'yi bitirdi!

KPSS'de kopya skandalı ÖSYM'yi bitirdi!

KPSS sınav sorularını hazırlayan komisyonun üyelerinden Gönül T.'nin, KPSS'ye hazırlık kursu veren bir dershanenin sahibi olduğunun ortaya çıkması, ÖSYM yönetiminde adeta şok etkisi yarattı. Kamu Personeli Seçme Sınavı sınav sorularının çalındığı iddialarından sonra komisyonla ilgili iddialar da ÖSYM'yi karıştırdı. ÖSYM hem soruları iptal etti hem de komisyonu lağvetti. Bu gelişmenin ardından durumu değerlendiren ÖSYM, KPSS sınav sorularını hazırlayan 7 kişilik komisyonun tüm... Read more

Ortaöğretim ve önlisans KPSS ertelendi

Ortaöğretim ve önlisans KPSS ertelendi

ÖSYM, 26 Eylülde yapılacak ortaöğretim ve ön lisans mezunlarına yönelik KPSS ile 18-19 Eylülde yapılacak TUS'u erteledi. Diğer sınavların yapılış ve başvuru tarihlerinde değişiklik yapılmayacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 26 Eylül 2010'da yapılacak ortaöğretim ve lisans mezunlarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile 18-19 Eylülde gerçekleştirilecek Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı (TUS) erteledi. Alınan bilgiye göre, sınavların ertelenmesine, ''11 Temmuz 2010'da... Read more

'Sınav değil, kopya çekenin sınavı iptal olacak'

'Sınav değil, kopya çekenin sınavı iptal olacak'

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) kopya skandalının ardından, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) da kopya çekildiği ortaya çıktı. KPSS soruşturmasını da sürdüren Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YGS matematik soruları cevaplarının cep telefonu mesajı olarak bazı adaylara gönderildiği iddiası üzerine yeni bir inceleme başlattı. 16 ilde başlatılan soruşturmaya ilişkin bilgi veren YÖK yetkilileri, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın YGS için inceleme talimatı verdiğini... Read more

ÖSYM'nin ertelediği 12 sınav

ÖSYM'nin ertelediği 12 sınav

ÖSYM, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan KPSS ile ilgili iddialar üzerine yapılan soruşturmalar nedeniyle ve bazı sınavlarda usulsüzlük ve şaibeye rastlandığı gerekçesiyle 12 sınavı erteledi. Bu sınavlar ise şunlar: ÖSYM'nin bu yıl yapacağı 12 sınav arasında tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların girdiği Tıpta Usmanlık Sınavı (TUS) ve önlisans/ortaöğretim mezunlarının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) dışında yabancı dil sınavları Üniversitelerarası Kurul... Read more

YÖK, ÖSYM'nin yapısını değiştirecek

YÖK, ÖSYM'nin yapısını değiştirecek

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yerleştirme klavuzlarındaki hatalar ve KPSS'de kopya iddiaları sonrası yaptığı açıklamada ÖSYM'nin yapısını değiştirmeye yönelik çalışmalar başlattıklarını söyledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS VE YGS'de kopya iddialarını değerlendirerek, '' ÖSYM'nin yapısını yeniden ele alıp ona yeni bir şekil vermek için çalışmalarımızı başlattık''dedi Prof. Dr. Özcan, oğlu Kaan Özcan'ın, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki... Read more

TUS ve yeni KPSS sınavları tehlikede

TUS ve yeni KPSS sınavları tehlikede

KPSS soruşturması kapsamında ÖSYM'de soru bankalarının olduğu arşive el konulması üzerine, Tıpta Uzmanlık Eğitim Giriş Sınavı (TUS) ve KPSS ortaöğretim sınavının yetişmeme riski ortaya çıktı. Safure CANTÜRK'ün haberi Yüz binlerce adayın girdiği KPSS'deki kopya skandalı öğretmenlerden sonra doktorları da etkileyecek. Savcılığın arşivine el koyduğu ÖSYM, Soru Hazırlama Merkezi'nin yetkileri de alındı. KPSS'de kopya çekildiği iddiaları ile Devlet Denetleme Kurumu, YÖK, Cumhuriyet... Read more

Üniversitelere kayıtta son gün Salı

Üniversitelere kayıtta son gün Salı

Üniversitelere kayıt işlemleri 7 Eylül Salı günü sona erecek. Üniversitelere yerleştirilen adaylar yerleştikleri bölüm için belirlenen tarihlerde kayıt yaptıracaklar. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçlarını adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine gönderdi. Üniversiteyi kazanan adayların, kendileri için sınav sonuç belgesinde belirtilen günde kayıt yaptırmaları... Read more

KPSS'de kopya iddiasında gözaltı sayısı 40 oldu

KPSS'de kopya iddiasında gözaltı sayısı 40 oldu

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturması kapsamında 10 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 40'a yükseldi. Alınan bilgiye göre, Z.K. liderliğindeki suç örgütünün ''resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık'' yaparak KPSS başta olmak üzere çeşitli sınavlara adayların yerine başkalarını girdirdiklerinin belirlenmesi üzerine, 10 ilde, 45 adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda yakalanan 37... Read more

Pana Sinema Akademesi eğitime başlıyor

Pana Sinema Akademesi eğitime başlıyor

Sinema ve televizyon alanında fenomen yapımlar üreten Pana Film, şimdi de Pana Sinema Akademisi’yle, sinema ve televizyon sektörüne elemanlar yetiştirmeye hazırlanıyor. Ekim ayında eğitime başlanacak Pana Sinema Akademisi, kamera karşısında oyunculuk başta olmak üzere, konuşma eğitimi, radyo-televizyon için spikerlik ve sunuculuk ile Pana Film"in temel kimlik işareti olan senaryo yazım alanlarında etkili bir eğitim vermeyi hedefliyor. İşte Pana Sinema Akademisi Kadrosu: ... Read more

Tek çizik atmadan tam puan almışlar!

Tek çizik atmadan tam puan almışlar!

KPSS’de ortaya çıkan kopya skandalını aydınlatmak için tam puan alan adayların soru kitapçıklarını inceleyen YÖK Denetleme Kurulu, bazı adayların kitapçık üzerine tek çizik atmadan tam puan aldığını belirledi. Esra Kaya'nın haberi Kamu Personel Seçme Sınavı"nda (KPSS) tam puan alanların kitapçıkları üzerinde tek tek inceleme yapan Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyeleri, matematik sorularının hiç çözülmediğini, diğer sorularda da kâğıt üzerinde hiçbir karalama... Read more

Akademik personel alımı

Akademik personel alımı

Hatay'da bulunan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, daimi statüde birinci dereceden 1 doçent alacak. Adaylar geniş bilgiyi, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğünden temin edebilecekler. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğünün, öğretim elemanı alımına ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin, kamu yönetimi bölümü, yönetim bilimleri anabilim dalında istihdam edilmek üzere, yeni kamu yönetimi anlayışı... Read more

KPSS'de düğümü itiraf çözdü!

KPSS'de düğümü itiraf çözdü!

KPSS’de soruların bir şebekeyle satıldığını bir itiraf ortaya çıkardı. Baki S. “Sorular mailime hiç tanımadığım kişiden ‘Sana bir hediyem var’ başlığıyla geldi” dedi Yakup Bulut'un haberi YÖK Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı"nın yürüttüğü soruşturmada, KPSS sorularını ÖSYM"nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara, 10 bin dolara sattığının belirlendiğini dün star duyurmuştu. Bugün ise savcılığı bir ihbarın... Read more

Öğretmenlere 550 TL hazırlık ödeneği

Öğretmenlere 550 TL hazırlık ödeneği

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hazırlık ödeneği olarak geçen yıl verilen miktar olan 515 TL ödenmesini önerdi. Alınan bilgiye göre, öğretmenlere her eğitim-öğretim yılı başında verilen hazırlık ödeneğinin miktarı, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan teklifte artırılmadı. MEB, Maliye Bakanlığına bu ödeneğin 515 TL olması önerisinde bulundu. Önerinin bu şekilde kabul edilmesi halinde, öğretmenlere hazırlık ödeneği eğitim-öğretim... Read more

İstanbul Üniversitesi 15 Eylül'de açılıyor

İstanbul Üniversitesi 15 Eylül'de açılıyor

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) 2010-2011 Öğretim yılı Açılış Töreninin, 15 Eylül'de gerçekleştirileceği bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında 404. sıraya yükselen üniversitenin Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek öğretim yılı açılış töreninde, Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, geçen 20 aylık süreçte, akademik, bilimsel, idari alandaki son gelişmeler ve önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek... Read more

Yarımağan: YGS'de kopya bulgusu yok

Yarımağan: YGS'de kopya bulgusu yok

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YGS'de kopya izine rastlanmadığını açıkladı. Yarımağan 108 kişinin kopya çektiği bilgisin kendilerine gelmediği belirtti. Sınavların iptallerinin söz konusu olmadığını söyledi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, şu anda 11 Nisan 2010 tarihinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarının ilk basamağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) iptal edilmesini gerektirecek hiçbir bulguya... Read more

4 üniversite akademisyen alacak

4 üniversite akademisyen alacak

Ankara, Yozgat-Bozok, Van-Yüzüncü Yıl ve Bingöl Üniversitesi Rektörlükleri, çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere profesör, doçent ve yardımcı doçent alacak. Rektörlüklerin öğretim üyesi alımlarına ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyurulara göre Bozok Üniversitesi Rektörlüğü, Fen Edebiyat Fakültesinde görevlendirilmek üzere katıhal fiziği anabilim dalı için 1 doçent alımında bulunacak. Adaylar alımla ilgili tüm bilgilere, Bozok... Read more

YÖK, 7 üniversite için rektör adayı arıyor

YÖK, 7 üniversite için rektör adayı arıyor

YÖK, yeni kurulan 7 devlet üniversitesi için rektör adayı ilanına çıktı. Alınan bilgiye göre, yeni kurulan Bursa Teknik, Erzurum Teknik, İstanbul Medeniyet, İzmir Katip Çelebi, Kayseri Abdullah Gül, Konya ve Yıldırım Beyazıt üniversitelerine rektör atanacak. Bu üniversitelere rektör atanmak isteyenler 13 Eylül-1 Kasım arasında YÖK Başkanlığına başvurabilecek. Rektör adaylarının şu koşulları taşıyor olması gerekiyor: - ''Profesör'' akademik unvanını taşıması,

İşte YÖK'ün yeni ÖSYM tasarısı taslağı

İşte YÖK'ün yeni ÖSYM tasarısı taslağı

YÖK'ün, KPSS ile ilgili iddialar gündeme gelmeden önce hazırlayarak Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) sunduğu kanun taslağında, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile ilgili ayrıntılı düzenlemeler öngörülüyor. Emine Dalfidan/Hande İlbeyi'nin haberi Taslakta, sınavlarda sorulacak soruların hazırlanması, soru bankasının oluşturulması ve sınav güvenliğinin sağlanması, sınavlarda görev alacak kişilerin uyması gereken kuralların yönetmelikle düzenlenmesi ve görevli kişilerin... Read more

MEB'de müzik eğitim Pekinel kardeşlere emanet

MEB'de müzik eğitim Pekinel kardeşlere emanet

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ana sınıfları ile ilköğretimin ilk beş sınıfındaki müzik eğitimini, devlet sanatçıları Güher-Süher Pekinel kardeşlere ''emanet'' etti. Ana sınıflarındaki müzik etkinlikleri ile ilköğretim 1-5 sınıflardaki müzik eğitiminde, Güher-Süher Pekinel kardeşlerin, yaratıcılığı ortaya koymayı amaçlayan ve ismini ünlü besteciden alan ''Carl Orff'' sistemi konusunda 9 ildeki müzik öğretmenleri eğitimden geçirilecek. Eğitim alan öğretmenler, müzik etkinliklerinde ve... Read more

Gonca Dergisi yine hediye yağdırıyor

Gonca Dergisi yine hediye yağdırıyor

Gonca Çocuk ve Kültür Dergisi'nin Eylül Sayısı, dopdolu içeriğinin ve herkese kırtasiye seti vermesinin yanı sıra, 1 okuruna mp4 - mp5 çalar, 5 okuruna mikroskop ve 10 okuruna da Gonca tişörtü hediye ediyor. Gonca Dergisi Eylül ayı 101.sayısını "Mektup"la açıyor : "Yılın ağacından mevsimler düşer; mevsim dalından meyvalar. Zaman, sadece yıl ağacında sallananları mı kovalar? Kucaklaş içinde bulunduğun zamanla. Seherle, gündöndüyle, akşamla...Sonbahara nar; yaza,... Read more

KPSS ile ilgili savcı 1 kişiyi sorgulayacak

KPSS ile ilgili savcı 1 kişiyi sorgulayacak

KPSS'de kopya iddialarına yönelik soruşturma kapsamında dün Isparta'da gözaltına alınarak bugün Ankara'ya getirilen Baki S, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'a ifade verecek. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Isparta'da gözaltına alınan S, bugün Ankara'ya getirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gözetim altında tutulan Saçi'nin, öğleden sonra Ankara Adliyesi'ne sevkedileceği öğrenildi. Baki S'nin ifadesi... Read more

Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 19021 den 19050 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır