Yeni Konu aç
Muhakeme
Portal
Forum
Türkiye ve Dünya Siyaseti
>
Gündemdeki Haberler
>
2010
Sayfa 631 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
131
531
581
621
629
630
631
632
633
641
Sonraki >
Sonuncu »
Kazada ölen gencin organları bağışlandı
09-17-2010, 11:09
Antalya'da dün gece geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki gencin organları beş kişiye umut olacak. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya'da dün gece meydana gelen trafik kazasında Emin Burak Çiçek (19) yaşamını yitirdi. Gencin organlarının ailesi tarafından bağışlanması üzerine Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezinden bir ekip, gencin kalbini, karaciğerini, pankreasını ve iki böbreğini aldı. Ölen gençten alınan kalp Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezinde...
Nişan töreninde maganda kurşunu: 8 yaralı
09-17-2010, 11:05
Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir nişan töreni esnasında havaya açılan ateşte 8 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Karaçulha beldesinde Birsen Binici ile Hurşit Milci'nin nişan töreninde, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler av tüfeğiyle havaya ateş etmeye başladı. Bu sırada tüfekten çıkan saçmalarla, nişan töreninde bulunan Nasuh Boyacı, Adil Kılçar, Muhammet Kuşgöz, Erkan Kurucu, Güray Canavarcı, Erhan Hancı, Gülgün Işıklı ve Ümmüsün Işıklı hafif yaralandı. Yaralılar...
Babanın heybedeki evlat umursamazlığı
09-17-2010, 10:58
Türkiye'de insan hayatına ne kadar duyarsız olunduğuna defalarca şahit olduk ama bu sefer başka!Mardin'in Nusaybin ilçesinde iki çocuğunu kullandığı motosikletin heybesine koyan babanın duyarsızlığı pes dedirtti. Eğer motosiklet bu halde bir çukura girse, iki çocuk ölümle burun buruna gelecekti. Motosikletli babayı gören çevre sakinleri, "Eskiden insanlar çocuklarını eşek heybelerinde taşırlardı. Ama o bile bu kadar tehlikeli değildi" diyerek tepki gösterdi.
Mayın kurbanın cenazesinde provokasyon
09-17-2010, 10:58
Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren 9 kişiden 1'inin cenazesi toğrağa verildi. Bu sırada bir grup polise taşla saldırdı. Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren 9 kişiden 1'inin cenazesinin, Hakkari'de toprağa verilmesi sırasında, bir grup polise taşla saldırdı. Alınan bilgiye göre, Aydın...
6 ilde KPSS'de kopya operasyonu 30 gözaltı
09-17-2010, 10:57
KPSS'de kopya çekildiği iddiaları sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında Ankara, Bursa, Konya, Adana, Elazığ, Bolu olmak üzere toplam 6 ilde operasyon düzenlendi. 30 kişi gözlatına alındı. KPSS iddialarıyla ilgili ÖSYM'nin Bilkent'teki binasında yapılan inceleme devam ederken, polis ekipleri soruların basıldığı Bilkent'teki matbaada da arama başlattı. Ayrıca Ankara, Bursa, Konya, Adana, Elazığ, Bolu olmak üzere toplam 6 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda kopya iddilarıyla ilgili 30 kişi...
MEB'den öğretmenlere 540 TL ödenek
09-17-2010, 10:53
Öğretmenlere her eğitim-öğretim yılı başında ödenen eğitime hazırlık ödeneği bu yıl 540 TL olarak, okulların açıldığı 20 Eylül Pazartesi gününden itibaren ödenmeye başlanacak. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla illere gönderilen yazıda, hazırlık ödeneğine ilişkin talimat yer aldı. Çubukçu yazısında, 2010 yılı Bütçe Kanunu'nda, 657 sayılı Kanun'un ek 32. maddesi gereğince, hazırlık ödeneğinin 540 TL olarak belirlendiğini anımsattı. Kanunda, bu ödeneğin,...
Açık Öğretim Lise Kayıtları Uzatıldı.
09-17-2010, 10:52
Milli Eğitim Bakanlığı, 17 Eylül tarihinde bitecek olan AOL ve MAOL yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini uzattı. Deniz Uğurlu'nun Haberi Milli Eğitim Bakanlığı 17 Eylül tarihinde sona erecek olan Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini, 13 Eylül tarihinden itibaren kayıt sisteminde meydana gelen sorunlardan dolayı 24 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar 1 hafta uzattı. Açık öğretim liselerine yeni kayıt olacak veya kayıt yenileyecek...
İlköğretimde ders saatleri azaltıldı
09-17-2010, 10:51
İlköğretimde bu eğitim-öğretim yılında 1 milyon 226 bin öğrenci eğitim hayatlarına ilk adımı atıyor. İlköğretimde 1,2 ve 3 sınıflarda ders saatleri 25 saate, 4 ve 5. sınıfta ise ders saatleri 26 saate düşürüldü. İlköğretim öğrencileri, 20 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren daha az ders işleyip, sosyal ve eğitsel etkinliklere daha fazla zaman ayıracak. İlköğretim okullarında özellikle kırsal kesimde uygulanan taşımalı eğitim sistemine, bu...
Koltuğu kapan Gürsel Tekin'in oy hedefi
09-17-2010, 10:38
Son yapılan MYK'da CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanan Gürsel Tekin, referandumdan çıkan sonucun başarısızlık olmadığını belirtirken, 2011 seçimleri için de oy hedefini açıkladı. Barış Gündoğan - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''İktidar, sivil toplum kuruluşları, iş çevreleri, medya ve çeşitli toplum kuruluşları üzerindeki baskısından vazgeçerse, Türkiye'de normal bir seçim olur. Bunun sonucunda da CHP'nin iktidarını görürüz, 2011 seçimlerinde hedefimiz yüzde...
Erdoğan Menderes'in kabrinde CANLI İZLE
09-17-2010, 10:36
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, idam edilişlerinin 49. yıl dönümü dolayısıyla Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın kabirlerini ziyaret ediyor. Erdoğan bir konuşma yapıyor... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, idam edilişlerinin yıldönümünde merhum Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu ile Turgut Özal'ın İstanbul'daki anıt mezarlarını ziyaret etmesinin ardından anıt mezarda Kur'an-ı Kerim okundu. Buradaki törene Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, Devlet...
Kuraklığa dayanıklı arpa ve buğday yetiştirilecek!
09-17-2010, 10:23
Konya'da Eylül ayı sonunda Kuraklık Test Merkezi açılacak. Kuraklık Test Merkezi'nde başlangıç olarak, ekmeklik ve makarnalık buğday, arpa çeşitlerinin su kullanım kapasiteleri ve kuraklığa toleransları belirlenecek. Merkezde, ıslah aşamasındaki çeşit adaylarının da kuraklığa tolerans durumları daha kesin verilerle ve erken safhalarda tespit edilecek, kuraklığa toleranslı çeşitlerin geliştirilmesinde genetik kaynak olarak kullanılacak bitki materyali geliştirilecek. Alınan bilgiye göre, Tarım...
Altın dışarıda borsa içeride rekor kırdı!
09-17-2010, 10:22
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı yeni bir tarihi rekora imza attı. İMKB Bileşik Endeksi, tüm zamanların seans içi rekorunu kırarken, tarihinde ilk kez 64.000 puanı da görmüş oldu. İşte rakamlar... Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.280,20 dolara yükselerek, yeni bir tarihi rekora imza attı. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı dün 1.277,90 dolara kadar yükselmişti. Son bir yılda altının ons fiyatı yüzde 25'ten fazla artış kaydetti. BORSA Dün 63.732,81...
Güneş Karabuda'nın Yaşar Kemal fotoğrafları
09-17-2010, 10:19
Sermet Çifter Salonu, iki ustayı, Yaşar Kemal’i ve Güneş Karabuda’yı bir araya getiriyor. 16 Eylül -; 17 Ekim 2010 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek "Al Gözüm Seyreyle" / Güneş Karabuda"nın Yaşar Kemal Fotoğrafları: 1956-2010" başlıklı sergide, Güneş Karabuda'nın 1956 yılından başlayarak çektiği Yaşar Kemal fotoğrafları yer alıyor. Belgeselci, gazeteci ve yazar Güneş Karabuda"nın objektifinden 50 yıllık bir dostluğun izlerine tanık olabileceğimiz...
Ünlü spikerler meslek için yeni adaylar yetiştirecek!
09-17-2010, 10:15
Haber gündeminin nabzını tutan profesyonel spikerler, Spikerler Derneği çatısı altında ders vermeye başlıyor. Her gün ekranlardan "günün önemli gelişmelerini" kamuoyuna aktaran spikerler, dernekleşme sürecinin hemen ardından, eğitim faaliyetlerine başlıyor. "Spikerliğin standartları değişiyor. Artık sadece haber okumuyor; soru soruyor, konu açıyor ve risk alıyoruz." Diyen spikerler, değişen bu standartlarla birlikte, mevcut birikimlerini aktarmak istediğini söylüyorlar....
Kamyon uçuruma yuvarlandı: 1 ölü
09-17-2010, 10:09
Isparta'nın Senirkent ilçesi yakınlarındaki Bozdurmuş Beli virajında kamyon frenin boşalması sonucu yaklaşık 60 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı. Meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Antalya'dan Isparta yönüne seyreden, soğan ve patates yüklü 26 HC 854 plakalı kamyon, Bozdurmuş Beli virajında frenin boşalması sonucu yaklaşık 60 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı. Kazada, kamyon sürücüsü Mevlüt Şahin (58) olay yerinde hayatını...
Fatih'te fuhuş baskını: 20 gözaltı
09-17-2010, 10:07
Aksaray'da bir diskoteğe baskın düzenleyen polis, aralarında Ukrayna, Moldova, Özbekistan, Türkmenistan uyruklu kadınların da bulunduğu 12'si yabancı toplam 20 kadını gözaltına aldı. Alınan bilgiye göre, Aksaray'da önceden tespit edilen bir diskoda fuhuş pazarlığı yapıldığı bilgisini alan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, müşteri gibi davranarak buradaki kadınlarla bağlantı kurdu. Burada fuhuş yapıldığını tespit eden polis, dışarıda bekleyen...
Polis ÖSYM binasında inceleme yapıyor
09-17-2010, 09:58
KPSS iddialarıyla ilgili polis ekiplerinin ÖSYM'nin Bilkent'teki binasında yaptığı inceleme bugün de sürdürülüyor. Bununla birlikte soruların basıldığı matbaada da incelemeler başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları, sabah saatlerinde ÖSYM'nin binasına geldi. Polis memurlarının Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'dan aldıkları talimatla incelemeye devam ettikleri öğrenildi. Savcı Sakınan'ın...
İpsala'dan Yunan turistler giriş yaptı
09-17-2010, 09:58
Ayasofya'da ayin yapma talebi ile Türkiye'ye gelecek olan grubun, bu karardan vazgeçtiğini belirtmesine rağmen gazeteciler, grubun fikir değiştirme ihtimaline karşın İpsala Sınır Kapısı'nda bekleyişlerini sürdürüyor. Dün akşamdan itibaren ulusal ajans ve gazetelerden 10 muhabir, İpsala Sınır Kapısı'na gelerek Yunanistan'ın Dedeağaç kentinden İstanbul'a hareket ederek Ayasofya'da ayin yapacağını duyuran yaklaşık 250 kişilik grubu beklemeye başladı. Bekleyiş sırasında Yunanistan'dan İpsala...
Şahin: Demokrasiyi Menderes'e borçluyuz
09-17-2010, 09:37
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''demokraside bugün gelinen düzeyi ve daha ilerisini talep etme bilincini, Adnan Menderes ve arkadaşlarının hayatları pahasına verdikleri mücadeleye borçlu olduğuna inandığını'' kaydetti. Şahin, eski Başbakan Adnan Menderes'in 49. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. TBMM Başkanı Şahin'in mesajı şöyle: ''Büyük devlet adamı, eski başbakan, merhum Adnan Menderes'i, ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum. Merhum Menderes,...
Baykal: CHP "iki anahtarlı kasa" gibi
09-17-2010, 09:36
Referandumdan kısa süre önce Kılıçdaroğlu ile Antalya'da düşman çatlatan, sandıkları açıldıktan sonra ise kurultay çağrısı yapan Deniz Baykal salvolarına devam ediyor. Baykal Önder Sav'ı kastederek Kılıçdaroğlu'na yol gösterdi. Fikret Bila'nın köşe yazısı CHP"nin eski lideri Deniz Baykal"ın, Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı"ya yansıttığı görüşleri gözleri CHP"ye çevirdi. Baykal"ın, yeni tüzüğün yürürlüğe konulması ve yeni parti meclisi...
Ergün'e göre AK Parti'de en güçlü Köşk adayı
09-17-2010, 09:34
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin “5 mi, 7 yıl mı” olacağı tartışmaları sürerken, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en güçlü Cumhurbaşkanı adayı ve rakipsiz olduğunu belirtti. Ergün "Aday olursa ilk turda yüzde 50"den fazla oy alarak seçilir" iddiasında bulundu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Cumhurbaşkanı adaylığını ilk telaffuz eden isim oldu. Başbakan...
Bankaların fahiş komisyonuna müdahale sinyali
09-17-2010, 09:24
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yüksek işlem ücretleri konusundaki şikayetlerini dikkate alan BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, bankalarla bizzat ilgilenmeyi düşündüklerini söyledi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yüksek işlem ücretleri konusundaki şikayetlerini dikkate alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, ölçü sınırlarını aşan, bir üründen çok sayıda gelir elde etme çabasındaki bankalarla bizzat ilgilenmeyi...
Petrol ve altın madenleri için Türkleri bekliyorlar!
09-17-2010, 09:22
Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Kazakistan Koordinatörü Dr. Ömer Kocaman, ''Kazak yetkililer, altın doğalgaz ve petrol gibi madenlerin işletilmesi için Türk işadamlarını davet ediyor'' dedi. TİKA Kazakistan Koordinatörü Kocaman yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mayıs ve temmuz ayında gerçekleştirdiği Kazakistan ziyaretlerinde madencilik ve enerji alanlarında işbirliği çalışmalarının gündeme geldiğini ve bunun üzerine çalışmalara başlatıldığını söyledi. ...
Beş yaşındaki şoför kaza yaptı! GALERİ
09-17-2010, 09:09
Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen kazada faciadan dönüldü. 5 yaşındaki çocuk şoför koltuğuna geçtiği aracı inşaat çukuruna düşürdü. Edinilen bilgiye göre Hacıseyitali Mahallesi 231 sokakta park halinde duran 42 ZE 812 plakalı Şehmuz A"ya ait otomobile 5 yaşındaki oğlu R. A. oynamak için bindi. Küçük R. bir anda aracın el frenini indirince araç hareket etmeye başladı. Araç bir süre ilerledikten sonra yolun karşısında bulunan inşaat halindeki binanın çukuruna uçtu. ...
Sultanbeyli'de 60 ton patates telef oldu
09-17-2010, 09:05
İstanbul Sultanbeyli'de bir evin yanında bulunan depoda elektrik kontağından çıkan yangında 60 tona yakın patates kullanılamaz hale gelirken, yangının yan binalara sıçramasıyla evlerde hasar oluştu. Alınan bilgiye göre, Sancaktepe Akpınar Mahallesi Meltem Sokak'ta bulunan 400 metrekarelik depoda elektrik kontağından yangın çıktı. Yangın kısa sürede yan tarafta bulunan iki katlı binaya da ulaştı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen Sultanbeyli İtfaiye ekibinin, rüzgarın da etkisiyle çevre...
UNICEF: 20 yılda çocuk ölümü azaldı
09-17-2010, 08:58
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, 1990 yılından beri, 5 yaşına gelmeden ölen çocuklarının oranının üçte bir azaldığını bildirdi. UNICEF, halen günde 22 bin çocuğun 5 yaşına varamadan öldüğünü, çocuk ölümlerindeki azalmaya rağmen, bu konuda dünyanın 2015 yılında hedeflediği noktaya varılmasının uzak bir olasılık olduğunu kaydetti. Beş yaşın altındaki ölümlerin 1990'da 12,4 milyon olduğunu, bu rakamın 2009 yılında 8,1 milyona gerilediğini kaydetti. UNICEF...
Bugün bu yollara dikkat
09-17-2010, 08:57
Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belören-Hadim yolunun 33-36. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları dolayısıyla bugünden itibaren bir ay süreyle yol trafiğe kapatılacak. Bu yolu kullanacak sürücüler alternatif olarak Bozkır-Üçpınar-Hadim yolunu kullanabilir. İzmir-Turgutlu yolunun 3-4. kilometrelerindeki Doğanlar Viyadüğü'nde...
En damar 20 arabesk şarkı
09-17-2010, 08:57
d Sabah http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/galeri/En-damar-20-arabesk-sarki-uVy.jpg http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/galeri/En-damar-20-arabesk-sarki-WLh.jpg http://www.muhakeme.net/forum/haber_resimleri/galeri/En-damar-20-arabesk-sarki-XLd.jpg
KCK talimatı:Oraya asker çantası bıraktık
09-17-2010, 08:54
Hakkâri'deki 9 sivilin öldüğü mayınlı saldırının düzenlendiği yerde bulunan mühimmat ve çantanın PKK'lılarca olayın askere mal edilmesi için bırakıldığı iddia edildl. Dinlemeye takılan KCK'lının sözleri provokasyonu doğruluyor Hakkâri'de taziyeden dönen köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında, uzaktan kumandayla mayın patlatıldı. Saldırıda 9 köylü öldü, biri bebek dört çocuk yaralandı. Olay yerinde TSK'ya ait patlayıcı düzenek bulduklarını öne süren köylüler,...
Baytok: Deniz Baykal'ın kütüğü bendeydi
09-17-2010, 08:38
Baykal'ın genel başkanlığı bırakmasına neden olan kasetteki kadın olduğu öne sürülen, Eski özel kalem müdürü Baytok Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasına gönderme yaptı: ‘Baykal’ın kütüğünü ben kontrol ederdim’ Saliha Çolak'ın haberi Eski özel kalem müdürü Baytok, Baykal"ın ismini seçmen kütüklerinde bizzat kontrol ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu"nun 2009"da son anda oy kullandığını öne süren Baytok, "Herkes "Aman" diye seferber...
Sayfa 631 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
131
531
581
621
629
630
631
632
633
641
Sonraki >
Sonuncu »
Gösteriliş ayarları
Gösterilen 18901 den 18930 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli
Konu başlığına göre
son Mesaja göre
Konunun başlama saati
Cevap sayısına göre
Görüntüleme sayısına göre
Konuyu Başlatan
Sıralama şekli
Yükselen
Alçalan
2 günlük
7 günlük