Yeni Konu aç
Muhakeme
Portal
Forum
Türkiye ve Dünya Siyaseti
>
Gündemdeki Haberler
>
2010
Sayfa 626 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
126
526
576
616
624
625
626
627
628
636
Sonraki >
Sonuncu »
Operasyonların durması için Taksim'de tefli eylem
09-18-2010, 20:00
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, Güneydoğu'daki askeri operasyonların durdurulması ve terör örgütünün sözde ateşkesine karşılık verilmesi isteğiyle Taksim'de tefli eylem yaptı. Taksim'den Galatasaray Meydanı'na kadar tef çalarak yürüyen grup, basın açıklaması yaparak olaysız dağıldı. Aralarında çeşitli sivil toplum temsilcilerinin de bulunduğu İHD'li yaklaşık 40 kişilik grup Taksim Meydanı'nda toplandı. 'Barış' yazılı pankart ve dövizler taşıyan grup,...
Okul haftasında kamyonlar trafiğe çıkamayacak
09-18-2010, 20:00
İstanbul'da, okulların açılması dolayısıyla gelecek hafta trafik sıkışıklığını en aza indirmek için kamyonların trafiğe çıkışına kısıtlama getirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı hafta sabah ve akşam saatlerinde trafik sıkışıklığını en aza indirmek için, Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da okulların açılacağı hafta trafiğin yoğun olduğu...
Çorba parası isteyen ve teklif eden yandı
09-18-2010, 19:59
Trafik polislerine görev başında, çorba parası olarak nitelendirilen rüşveti teklif edenler de rüşvet alan polisler de yandı. Emniyet Genel Müdürlüğü rüşveti önleyecek 400 adet gece radarı getirtti.Radar rüşveti de kesecek Arda Akın'ın haberi Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı, geçtiğimiz nisan ayında, ABD"de kullanılan ve karanlıkta radar kontrolünün yapılmasını sağlayan hassas cihazlardan 400 adet sipariş verdi. Yaklaşık bir ay önce Türkiye"ye getirilen...
Mehmetçik yaralı teröristi sırtında taşıdı!
Hatay'ın Dörtyol ilçesi Bülke Yaylası'nda teröristler ile girilen çatışmada, ağır yaralı olarak ele geçirilen teröristin kimliği belirlendi. Bu arada yaralı teröristin hastaneye Mehmetçiğin sırtında getirildiği öğrenildi. Askerlerin, kendilerine kurşun sıkan teröristi ilk yardım müdahalesini yaptıktan sonra saatlerce sırtlarında taşıyarak hastaneye yetiştirdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, operasyonda kafasından ve ayağından yaralan teröristin Muş nüfusuna kayıtlı Şahabettin...
Kocaeli Sanayi Sitesinde patlama: 1 ölü
Kocaeli'nin Körfez Sanayi Sitesinin hurdacılar kısmında meydana gelen tüp patlaması sonucu 5 aylık bebeği bulunan ve dün işe başlayan vatandaş hayatını kaybetti. Patlama sonucu iki kişi de yaralandı. Kocaeli Körfez Sanayi Sitesinde saat 11 sularında meydana gelen şiddetli patlama sonrası 1 kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı. Olayın tüp patlaması sonucu meydana geldiği belirtildi. Hurdacıların bulunduğu arka kısımda meydana gelen patlama sonucu Mümin Küçükyaşar adlı 1988...
Ünivirsiteli öğrenciler için yardım düğünü
Trabzon'un Tonya ilçesinde üniversiteyi kazanan öğrenciler için 'yardım düğünü' programında 2010 yılında üniversiteyi kazanan Tonyalı 117 öğrenci için 43 bin 625 TL toplandı. Tonya Kaymakamlığı, Tonya Belediyesi, İskenderli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendiği etkinlikte konuşan Kaymakam Şenol Turan vatandaşlardan öğrenciler için maddi destekte bulunmalarını istedi. Belediye Başkanı Ahmet Kurt da üniversiteyi kazanan öğrencilere katkı...
Doğalgaz abonelerine denetim geliyor
09-18-2010, 19:57
Enerji Üst Kurulu, doğalgaz facialarının önüne geçmek için tesisatları denetlemek amacıyla yönetmelik hazırlıyor. Taslağa göre, tüm konutların doğalgaz tesisatı beş yılda bir denetlenecek. Denetimsiz evi sürpriz bekliyor. Son yıllarda kullanımı hızla yaygınlaşan doğalgazda abone sayısı 8 milyonu geçti. Kısa bir süre içinde Türkiye'nin tamamına yakın bölümünün doğalgaz kullanır hale gelmesi bekleniyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), abone sayısındaki artışı dikkate alarak...
Kayıp Yakınları Musa Anter için eylem yaptı
Diyarbakır'da her hafta oturma eylemi yapan kayıp yakınları bu sefer 1992 yılında öldürülen gazeteci ve hukukçu Musa Anter'i andı. Kayıp yakınları Anter'in katillerinin bulunmasını istedi. İnsan Hakları Derneği Diyarbakır İl Başkanlığı öncülüğünde her hafta eylem yapan kayıp yakınları bu hafta Musta Anter için oturma eylemi yaptı. Ellerindeki kayıpların fotoğraflarıyla Koşuyolu Parkı'na gelen kayıp yakınları, yapılan basın açıklamasının ardından oturma eylemi gerçekleştirdi. Burada...
Hasankeyf'te kazılar tekrar başladı
Hasankeyf ilçesinin Kale bölgesinde yaşanan kaya düşmesi olayının ardından, yavaşlatılan ve Ramazan Bayramı öncesi durdurulan kazılar tekrar başladı. Kale kısmında bulunan Küçük Saray'da devam eden kazılar kapsamında toprak altında kalan yapılar gün yüzüne çıkarılmaya çalışılıyor. Güvenlik çemberine alınan ve giriş çıkışların yasaklandığı Kale bölgesine, sadece kazıda görevli kişiler alınıyor. Bölgede yapılan incelemeler nedeniyle bir süre çalışmaların...
Akdamar'da gözyaşları arasında ayin
09-18-2010, 19:56
Van Gölü üzerinde yer alan ve 95 yıl aradan sonra yarın ilk kez bir günlüğüne ibadete açılacak olan Akdamar Kilisesi'ni ziyaret eden ve gözyaşlarını tutamayan bazı Hristiyanlar mum yakarak, dua etti. Akdamar Kilisesi'nde yarın gerçekleştirilecek ayin dolayısıyla, kilise içine ve bahçesine sandalyeler yerleştirildi. Kilise içinde oluşturulan bölüme protokol üyeleri için 50 sandalye konuldu. Kilise'nin dar olması nedeniyle bu bölüme 50 kişilik protokol üyelerinin alınacağı, içeriye giremeyecek...
Bağış: Masaya daha güçlü oturacağız
09-18-2010, 19:42
Başmüzakereci Egemen Bağış, 12 Eylül'deki referandum sonrasında anayasa değişikliğini onayladığını belirterek, ''Türkiye, 12 Eylül'den itibaren müzakere masasına daha güçlü bir şekilde oturacaktır'' dedi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 12 Eylül'deki referandum sonrasında Türkiye'nin bir dönüm noktasını geride bırakıp, anayasa değişikliğini onayladığını belirterek, ''Bu sayede, AB ile katılım için müzakereleri sürdüren Türkiye, 12 Eylül'den itibaren müzakere masasına...
Psikologlardan tatil sonrası sendromu uyarısı
09-18-2010, 19:41
Yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 20 Eylül Pazartesi günü ortalama 15 milyon öğrencinin ders başı yapacağı ve bazı öğrencilerin ''tatil sonrası sendromu''ndan etkilenebileceği belirtildi. Davranış Bilimleri Enstitüsü (DBE) Çocuk ve Genç Bölümünden Uzman Psikolog Şeyda Özdalga, öğrencilerde okulun başlamasıyla ilgili davranışsal ve duygusal sorunlar görülebileceğini belirterek, derslere uyum sağlama ve başarılı olmanın, öfke, yorgunluk ve isteksizlik gibi duygusal sorunların...
Kılıçdaroğlu, Baykal'ın çıkışına ne dedi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'na eski genel başkan Baykal'ın son çıkışı için ne düşündüğü de soruldu. Bir gazetecinin eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ''partiyi iki anahtarlı bir kasaya'' benzetmesini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''CHP'nin Genel Başkanı olarak bu tür tartışmalara özenle girmiyorum. Sayın Baykal, uzun süre partiye hizmet etmiş, parti...
DP, Haberal'a 'Genel başkanımız ol' diyecek
Demokrat Parti (DP) iki yıldır Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olan ve tedavisi süren Prof. Dr. Mehmet Haberal’a genel başkanlığı önerecek. DP'li yöneticiler Haberal'ın partilerini uçuracağını savunuyor. DİNÇER GÖKÇE'nin haberi Demokrat Parti (DP) iki yıldır Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olan ve tedavisi süren Prof. Dr. Mehmet Haberal"a genel başkanlığı önerecek. DP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Orhan Keçeli, "Dünyanın tanıdığı bir isim olan Haberal...
CHP'li küskünler partiye geri dönmüş
09-18-2010, 19:40
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Raporu'nda, kurultay sonrasında yaşananlar kaleme alınırken küskünlerin paritey geri döndüğü belirtildi. Rapora göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olmasıyla birlikte 6 bağımsız milletvekili CHP'ye katılırken, 693 bin 346 asıl üyeye üye kimlik kartı düzenlendi. 33. Olağan Kurultay sonrası bağımsız vekillerden; Emrehan Halıcı, Kamer Genç, Hüseyin Pazarcı, Harun Öztürk, Ahmet Tan, Tayfun İçli CHP'ye katıldı. Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan...
2 üniversite akademisyen alacak
Galatasaray Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi Rektörlüğü çeşitli birimlerde çalıştırılmak üzere akademik personel alacak. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan duyuruya göre, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansman, Uluslararası İlişkiler ve İktisat Ana Bilim Dallarında 1'er yeni doçent istihdam edilecek. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2 YARDIMCI DOÇENT ALACAK İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, Fen Edebiyat Fakültesinde istihdam edilmek...
Milli Eğitim'in ücretli öğretmen tepkisi
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılmasının ''fırsatçılık'' olarak değerlendirilmesinin üzüntü verici olduğunu belirterek, KPSS ile ilgili soruşturmanın yönü doğrultusunda verilecek idari karar sonrasında atamaların ''olabilecek en kısa sürede'' gerçekleştirileceğini bildirdi. MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklama, internet sitesinden duyuruldu. Açıklamada, bazı eğitim sendikalarından ''KPSS skandalı...
Okul servislerinde olması gerekenler!
2010-2011 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla, Zabıta ekipleri okul servis araçlarıyla ilgili denetimlerini yoğunlaştırdı. Bir aracın okul servisi olması için taşıması gereken şartlar şöyle? 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin, okul servis araçlarıyla ilgili denetimlerini yoğunlaştırdıkları bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, yaptığı yazılı...
CIA'ye göre İsrail'in kaç yıl ömrü kaldı?
ABD Başkanı Barack Obama'nın Filistin topraklarını işgal altında bulunduran İsrail'i barışa zorlamasının arkasında CIA'nin geçtiğimiz yıl hazırladığı bir raporun etkili olduğu belirtiliyor. İsrail'in mevcut şartlarda 20 yıl sonra varlığını sürdürebilmesinin zor olduğu belirtilen CIA raporunda, önümüzdeki 15 yıl içerisinde İsrail'deki 1,5 milyon Rus ve Avrupa Yahudisi geldikleri ülkelere geri dönecek. Raporda, İsraillilerin doğum oranları düşerken, Filistin nüfusunun da hızla...
Eskiden okulda bu görgü kuralları öğretilirdi
09-18-2010, 19:39
Sayfaları sararmış kitapçığın üzerinde İstanbul Kız Lisesi/Muaşeret Kaideleri yazıyor. 1939 basımı on altı sayfalık risalede öğrencilerin sınıfta, sınıf dışında, sokakta, ailede, yemekte, cemiyet içinde nasıl davranmaları gerektiği madde madde açıklanmış. Murat Tokay'ın haberi Sayfaları sararmış kitapçığın üzerinde İstanbul Kız Lisesi/Muaşeret Kaideleri yazıyor. 1939 basımı on altı sayfalık risalede öğrencilerin sınıfta, sınıf dışında, sokakta, ailede, yemekte, cemiyet...
Atalay: Şehit ve gazilerimiz güvencemiz
İçişleri Bakanı Beşir Atalay 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bakan Atalay yaptığı yazılı açıklamada: "Şehit ve gazilerimiz devletimizin varlığının güvencesi." dedi. Millet olarak gururumuz ve övünç kaynağımız olan kahraman gazilerimizi yad etmek ve onlara karşı vefa duygumuzun bir ifadesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül gününün "Gaziler Günü" olarak kabul ve ilan...
ÖSYM, KPSS iptal gerekçesini açıkladı
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri Testi, ''sınav sürecinde bazı usulsüzlüklerin meydana geldiği kanaatiyle'' iptal edildi. ÖSYM'nin iptal gerekçesi şöyle: ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, sınavın iptal edildiği duyurularak, şunlar kaydedildi: ''10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS-Lisans) Eğitim Bilimleri Testi, sınav sürecinde bazı usulsüzlüklerin meydana geldiği kanaatine varıldığından, telafisi mümkün olmayan zararların ortaya...
Korsan servislerin tehdit oluşturduğu iki büyük il!
Türkiye'nin dört büyük kentinden 2'sinde, öğrencilerin güvenliği için tehlike arz eden korsan servis araçları sorun olmaya devam ediyor. Başkent Ankara ve İzmir'de korsan servisçilik hemen hemen bitme noktasına getirilirken İstanbul'da yaklaşık 5 bin, Bursa'da ise 2 bine yakın aracın korsan taşımacılık yaptığı tahmin ediliyor. AA muhabirinin dört büyük kentin servis aracı işletmecilerinin bağlı olduğu odaların yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'da,...
Diyarbakırlı STK'ların Erdoğan'la randevusu var
PKK’nın ‘eylemsizlik döneminin sona ereceği 20 Eylül öncesi bölgeyi kan gölüne çeviren mayınlı saldırı, Diyarbakır’daki sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi. Diyarbakır'daki STK'lar devletin zirvesiyle buluşacak. Rifat BAŞARAN'ın haberi PKK"nın "eylemsizlik döneminin sona ereceği 20 Eylül öncesi bölgeyi kan gölüne çeviren mayınlı saldırı, Diyarbakır"daki sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"den randevu talep eden,...
Bakan Yazıcı'nın İzmir için büyük dileği
09-18-2010, 19:38
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, EXPO 2015'i İzmir'in az bir farkla kaybetmesine çok üzüldüklerini belirterek, "Arzu ediyoruz ki EXPO 2020 yılında İzmir'e getirilsin" dedi. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 6. Türk-Yunan Medya Forumu'na katılmak üzere geldiği İzmir'de Vali Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Kıraç'tan İzmir ile ilgili projeler hakkında bilgi aldığını belirten Bakan Yazıcı, burada İzmir'in EXPO 2020 adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu. Yazıcı,...
Cumhurbaşkanlığı yapan MHP'li vekil
09-18-2010, 19:38
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ABD'ye gitmesi TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de Almanya ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’na 3 günlüğüne MHP'li vekil vekalet edecek. İşte vekil cumhurbaşkanımız... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün BM Genel Kurulu programı nedeniyle yurtdışında olması, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin"in de Almanya ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanlığı"na 3 gün MHP"li TBMM Başkanvekili Meral Akşener vekâlet edecek Akşener,...
Ümraniye Belediyesi öğrencilerin yüzünü güldürdü
09-18-2010, 19:37
Her yıl eğitim sezonu başında öğrencilere kıyafet ve kırtasiye yardımı yapan Ümraniye Belediyesi bul yılda yüzlerce lise ve ilköğretim öğrencisine kıyafet yardımında bulundu. Ümraniye Belediyesi, eğitim sezonu öncesinde ilçede okuyan 500"ü aşkın öğrenciye okul kıyafeti alımında kullanılmak üzere hediye çeki dağıttı. İlköğretim öğrencileri için 120, lise öğrencileri için 160"şar lira değerindeki çekleri Başkan Hasan Can takdim etti. Ümraniye Belediyesi, eğitime...
Cumhurbaşkanı Gül 9 gün için ABD'de
09-18-2010, 19:37
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 65. Dönem BM Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere dokuz günlük ziyaret için ABD'nin New York kentine geldi. New York'a özel uçakla gelen Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ve beraberindeki heyeti JFK Havaalanı'nda, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve New York Baş Konsolosu Mehmet Samsar karşıladı. Gül'e, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali...
KPSS Eğitim Bilimleri sınavı iptal edildi!
09-18-2010, 19:36
KPSS'de kopya iddialarıyla başlayan süreç sonunda sınavın yeniden yapılması kararlaştırıldı. Karar YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanın biraraya geldiği toplantı sonrasında açıklandı.. ÖSYM tarafından 10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan sınava, yaklaşık 280 bin öğretmen adayı girmişti. Sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığı iddialarına yönelik Devlet Denetleme Kurulu, YÖK Denetleme Kurulu ile Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmış, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı...
Özcan: ÖSYM yeni şekli sızmaları önler
09-18-2010, 19:35
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS ile ilgili iddialara ilişkin ''ÖSYM'ye yeni bir şekil vermeyi düşünüyoruz. O süreç içerisinde nerelerden sızma olduğu ve açılan deliklerin kapanabilmesi için elimizden geleni yapacağız'' dedi. Özcan, beraberinde YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Muhittin Şimşek ile birlikte Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan Zeugma Antik Kenti'ni ziyaret etti. Daha sonra Nizip ilçesinde bulunan Osmanlı Parkı'na gelen Özcan, burada gazetecilerin KPSS soruşturmasıyla ilgili...
Sayfa 626 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
126
526
576
616
624
625
626
627
628
636
Sonraki >
Sonuncu »
Gösteriliş ayarları
Gösterilen 18751 den 18780 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli
Konu başlığına göre
son Mesaja göre
Konunun başlama saati
Cevap sayısına göre
Görüntüleme sayısına göre
Konuyu Başlatan
Sıralama şekli
Yükselen
Alçalan
2 günlük
7 günlük