Yeni Konu aç
Muhakeme
Portal
Forum
Türkiye ve Dünya Siyaseti
>
Gündemdeki Haberler
>
2010
Sayfa 617 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
117
517
567
607
615
616
617
618
619
627
Sonraki >
Sonuncu »
Bakan Yıldız Irak'ta ölümden dönmüş
09-20-2010, 20:56
Irak'a yaptığı anlaşma ziyareti sırasında bombalı saldırıdan son anda kurtulan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bombaya 15 metre kadar yaklaştıklarını belirtti. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Chevron Karadeniz Ortak İşletme Anlaşması Shreton Otel'de yapıldı. Otele gelişinde basın mensuplarının Bağdat'taki bombalı saldırıdan kurtulduğuna yönelik sorularını cevaplayan Yıldız, olayı şöyle anlattı: "Biz Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru hattının anlaşmasının...
Sınavla öğrenci alan liselere ek yerleştirme hakkı
09-20-2010, 20:52
Milli Eğitim Bakanlığı, sınavla öğrenci alan liselerdeki boş kontenjanlara yeniden başvuru alarak yerleştirme yapacak. Başvurular yarın ve Çarşamba günü yapılacak, sonuçlar Perşembe günü açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığınca konuya ilişkin internet sitesinde açıklama yapıldı. Açıklamada, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinin ''Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu'' doğrultusunda, öğrenciler tarafından...
Milli Eğitim: BDP'nin boykotu tutmadı!
09-20-2010, 20:49
Milli Eğitim Bakanlığı, ''okul boykotunun'' genel etkisinin görülmeyecek kadar az ve il ve ilçelerin durumuna göre yüzde 1 ila 2 civarında olduğunu bildirdi. BDP, ailelere çocukları okula göndermemeleri için baskı yapmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu illerindeki ilk ve orta öğretim öğrencilerinin devam ve devamsızlığı hakkındaki durumun kamuoyuyla paylaşılması gereği duyulduğu ifade edildi. ...
Kılıçdaroğlu'ndan Almanya'da CHP itirafı
09-20-2010, 20:38
Almanya'nın başkenti Berlin'de temaslarını sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile görüştü. Kılıçdaroğlu CHP'de yaşananlara değindi. Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Gabriel ile birlikte Türk ve Alman gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP ile SPD arasındaki ilişkilerde zaman zaman iniş ve çıkışlar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Biz bu kez yeni bir sayfa açtık. Geleceğe umutla...
Kürtçe desteği istedi Kürtçe konuşamadı
09-20-2010, 20:37
Batman'da, Kürt Dili ve Eğitim Hareketi'nin boykot kararına destek veren BDP'lilerin, Kürtçe yapılan basın açıklamasının ardından Kürtçe konuşmaya çalışan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, zor anlar yaşadı.. -Kürt Dili ve Eğitim Hareketi tarafından 'ana dilde eğitim için bir haftalık eğitim boykotu' kararına destek veren BDP'liler, belediye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel,...
Cumhurbaşkanı Gül, BM'de konuştu
09-20-2010, 20:34
BM'de 65. dönem Genel Kurul görüşmeleri öncesinde bugün başlayan "BM Binyıl Kalkınma Hedefleri Zirvesi"nin açılışı sonrasında "BM Bin Yıl Kalkınma Hedefleri Zirvesî"nde eşbaşkanlık yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Bugün, 2015 yılına kadar aşırı yoksulluk ve açlığın giderilmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda siyasi irademizi göstermeliyiz. Ancak, kalkınma konusundaki ortaklığımız ve dayanışmamız bu hedeflenen tarihin de ötesinde devam etmelidir''...
Uzman çavuşa selam çaktı yakayı ele verdi
09-20-2010, 20:08
Adana'da teğmen üniformasıyla askeri hastaneye girmek isteyen 17 yaşındaki lise öğrencisi, kapıdaki uzman çavuşun dikkati sayesinde yakalandı. Sorguya alınan genç gazetecilere de ilginç söylemlerde bulundu. Adana'da teğmen kıyafeti giyerek Asker Hastanesi"ne giden 17 yaşındaki öğrenci uzman çavuşa selam verince yakalandı. Alınan bilgiye göre, Adana Asker Hastanesi'ne girmek isteyen ancak hareketlerinden şüphelenilen teğmen kıyafetli genci durduran nizamiyede görevli uzman çavuş, yaptığı...
Küçük Zeynep'in ablası taburcu edildi
09-20-2010, 19:58
Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarındaki patlamadan kardeşi Zeynep ile yaralı kurtulan Sudenaz Kurt, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Alınan bilgiye göre, Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan 4 yaşındaki Sudenaz Kurt'un, Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandı. Akşam saatlerinde yapılan son kontrollerin ardından taburcu edilen küçük Sudenaz, babası Hamit Kurt'un kucağında hastaneden çıktı. Kendisini görüntüleyen...
Hazine'nin alacağı 25.2 milylar TL oldu
09-20-2010, 19:22
Hazine Müsteşarlığı’nın alacağı Ağustos ayı itibariyle 25 milyar 170.3 milyon TL olurken, bunun 8 milyar 31 milyon TL’sinin vadesinin geçtiği belirlendi. Hazine alacak stoku içerisinde en yüksek pay 14 milyar 471.3 milyon TL ile mahalli idarelere ait olurken, KİT"lerin borcu 6 milyar 56.1 milyon TL düzeyine ulaştı. Hazine Müsteşarlığı, Ağustos ayı itibariyle Hazine garantileri ile ikrazen verilen kredilerden doğan Hazine alacaklarına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, Ağustos...
Petrol arama anlaşmasında 'ıslak imza' anlaşması
09-20-2010, 19:21
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Chevron Karadeniz Ortak İşletme Anlaşması imzalandı. Anlaşmadan memnun görünen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İmzaların gerçekten ıslak imzayla atıldığına şahit oluyorum." esprisi yaptı. İmza töreni öncesinde konuşan Bakan Yıldız, Karadeniz'deki petrol aramalarını değerlendirirken, "Buradan petrol de çıkmayabilir. Ama biz çıkacağına inandığımız için anlaşma yapıyoruz." dedi. Konuşmaların...
Doğan'ın 1 milyar $'lık cezasına durdurma!
09-20-2010, 19:19
Doğan Yayın Holding A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamasına göre, bağlı ortaklık Doğan TV Holding A.Ş'nin talebi uygun bulunarak, vergi/ceza ihbarnamesinin yürütmesinin durdurulduğu vurgulandı. Doğan TV Holding'e tebliğ edilen 1 milyar 47 milyon liralık vergi/ceza kararının yürütmesinin durdurulması talebinin Danıştay tarafından kabul edildiği bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Doğan TV Holding A.Ş'ye tebliğ edilen 1 milyar 47 milyon 915 bin 388 lira...
FT: Türkiye değil Avrupa kaybediyor
09-20-2010, 19:17
İngiliz Financial Times gazetesi, AB'nin, kendini küresel bir güç olarak göstermekte zorlandığını yazarak, "Türkiye konusunun da AB'nin başarısızlıklarından biri olduğunu" kaydetti. Gazetenin dış politika yazarı David Gardner'ın Brüksel'den kaleme aldığı haberde, Lizbon anlaşmasının yürürlüğe girmesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçtiği ancak AB'nin, kendini küresel bir güç olarak gösteremediği bildirildi. "AB, yeni bir diplomatik makine yaratmaya çalışmakla zaman mı...
Alparslan Arslan'ın babası ile Yeşil, arkadaşmış
09-20-2010, 18:58
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun, İdris Arslan ile Susurluk davasının firarisi Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın İmam Hatip Lisesi'nden arkadaş oldukları şeklinde haberler çıktığını söylemesi dikkat çekti. Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu, tanık İdris Arslan'a, Susurluk davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile akraba olduğuna ilişkin bazı gazetelerde haberler çıktığına...
Sahil güvenlikte Türk-Rus ortak tatbikatı
09-20-2010, 18:57
Türkiye-Rusya Federasyonu Sahil Güvenlik Birlikleri/Botları Tatbikatı, İstanbul’da başladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde yapılan tatbikat, 23 Eylül'de tamamlanacak. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan duyuruda, Türkiye-Rusya Federasyonu Sahil Güvenlik Birlikleri/Botları Tatbikatı"nın, 20-23 Eylül 2010 tarihleri arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde İstanbul"da yapılacağı ifade edildi. Tatbikatın maksadının, karşılıklı eğitim, iş birliği...
D.Bakır'da veli ve öğrenciler şok yaşadı
09-20-2010, 18:55
Türkiye'nin gözde liselerinden Fen Liseleri'nin sözel bölümü ile yüksek puandan öğrenci kabul eden Sosyal Bilimler Lisesi'ni kazanarak Diyarbakır'a gelen onlarca öğrenci ve velileri, gördükleri karşısında şok oldu. Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi'ni tercih eden öğrenciler, eğitim-öğretimin ilk gününde hayal kırıklığı yaşadı. Birçok özelliği yazılarak, öğrencilerin tercih etmesi sağlanan okulun sadece tabelası ile 2 dersliği var, derslikleri de eğitime hazır değil. Diyarbakır...
Görevden alındığı üniversiteye bakan olarak döndü
09-20-2010, 18:53
Kırıkkale Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, üniversitede rektörlük yaptığı dönemde yaşanan 28 Şubat sürecini ve başına gelenleri anlattı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümet olarak 8 yıldaki en önemli çabalarının Türkiye'nin demokrasi açığını kapatma yönünde olduğunu söyledi. Kırıkkale Üniversitesinin (KÜ) 2010-2011 akademik yıl açılış töreninde konuşan Atalay, kurucu rektör olarak üniversitesine 13 yıl aradan sonra ilk...
YÖK ile ÖSYM başkanları buluştu
09-20-2010, 18:49
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan biraraya geldi. YÖK'te gerçekleştirilen görüşmenin konusuna ilişkin bir açıklama yapılmadı. Yarımağan, görüşmenin ardından ÖSYM'ye geçti. İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavının yapılacağı tarihe ilişkin bu hafta içinde bir açıklama yapılmasının planlandığı öğrenildi.
'Kürtçe' için boykot istedi Kürtçe konuşamadı
09-20-2010, 18:38
Batman'da, Kürt Dili ve Eğitim Hareketi'nin boykot kararına destek veren BDP'lilerin, Kürtçe yapılan basın açıklamasının ardından Kürtçe konuşmaya çalışan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürtçe konuşmakta zorlanınca konuşmasına Türkçe devam etti. -Kürt Dili ve Eğitim Hareketi tarafından 'ana dilde eğitim için bir haftalık eğitim boykotu' kararına destek veren BDP'liler, belediye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla...
TAT Konserve virüs iddialarına cevap verdi
09-20-2010, 18:21
Tat Konserve Sanayii etlerde bakteri ve virüs iddialarıyla ilgili olarak, ''Tüm analiz raporları şirkette yıllardır mevcuttur. Bu şekilde teslim edilen hamburger patelerinde bakteri yoktur, olmamıştır'' açıklaması yaptı. Tat Konserve Sanayii A.Ş. Maret İşletmesi'nden yapılan yazılı açıklamada, şirketin üretim sürecinde ve ürünlerinde sağlığa aykırı hiçbir sorun bulunmadığı, ISO ve BRC belgelerine sahip, HACCP ve gıda güvenliği sistemlerinin büyük bir titizlikle uygulandığı Maret'in, 25...
Esenler gazileri 36 yıl sonra Kıbrıs’ta!
09-20-2010, 17:57
Esenler Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan ve Esenler’de ikamet eden toplam 77 gaziyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürüyor. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu"nun da katılacağı gezide gaziler, 36 yıl önceki hatıraları tekrar yaşayacaklar. Esenler Belediyesi"nin 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları çerçevesinde Esenler"de ikamet eden Kıbrıs gazilerine bir sürpriz hazırladı. 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekâtı"na katılan ve...
Pakistan için 181 milyon TL toplandı
09-20-2010, 17:54
Pakistan'a yardım için açılan banka hesaplarında 181 milyon 132 bin TL toplandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğünce yürütülen üç kampanyada, bugün saat 17.00 itibarıyla toplanan para miktarlarına yer verildi. Buna göre, Başbakanlığın kampanyasında 77 milyon 695 bin lira, Diyanet İşleri Başkanlığının kampanyasında 101 milyon lira, TRT Genel Müdürlüğünün...
Albay Dursun Çiçek, 'AİHM'e gidiyor
'İrticayla Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanığı Kurmay Albay Dursun Çiçek'in kızı ve aynı zamanda avukatı İrem Çiçek, müvekkilinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla AİHM'e başvuracak. 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanığı Kurmay Albay Dursun Çiçek'in kızı ve aynı zamanda avukatı İrem Çiçek, müvekkilinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla için 22 Eylülde 300 bin avro manevi tazminat talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuracaklarını...
Terör örgütü eylemsizlik kararını uzattı
12 Eylül referandumu öncesi eylemsizlik kararı alan ancak Hakkari'de meydana gelen patlamadan sorumlu tutulan terör örgütü PKK'nın 20 Eylül'de sona ereceğini açıklağıdı eylemsizlik kararını uzattığı belirtiliyor. Terör örgütünün referandum öncesi aldığı ve 20 Eylül'e kadar süreceğini açıkladığı eylemsizlik kararını ileri bir tarihe ertelediği belirtiliyor. Terör örgütüne yakın bir internet sitesi eylemsizlik kararıyla ilgili yaptığı haberde BDP'li bazı milletvekilleri var olan...
İptal edilen Eğitim Bilimleri'nin tarihi belli oluyor
09-20-2010, 17:51
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan biraraya geldi. YÖK'te gerçekleştirilen görüşmenin konusuna ilişkin bir açıklama yapılmadı. Yarımağan, görüşmenin ardından ÖSYM'ye geçti. İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavının yapılacağı tarihe ilişkin bu hafta içinde bir açıklama yapılmasının planlandığı öğrenildi. AA
Borsa rekorlarını sıradan hale getirdi!
09-20-2010, 17:21
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik Endeksi gün sonunda yüzde 0,67 artışla 64.289,57 puana ulaşarak tüm zamanların rekoruyla kapandı. Dolar, Avro ve altın fiyatlarında kapanış rakamları şöyle Böylece endeks üst üste altıncı işlem gününü de artışla ve rekorla tamamlamış oldu. İMKB Ulusal 100 Endeksi, ikinci seansta 485,04 puan artarak 64.289,57 puana çıktı. Hisse senetleri ikinci seansta yüzde 0,76 oranında değer kazandı. İlk seanstaki 57,50 puanlık düşüş dikkate...
OECD, ABD için büyüme beklentisini indirdi
09-20-2010, 17:19
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), ABD ekonomisi için 2010 yılı büyüme beklentisini yüzde 1,5'e, 2011 yılı içinse yüzde 2,3'e indirdi. Merkezi Paris'te bulunan OECD Mayıs ayında yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin Gayri Safi Yurt içi Hasılasının (GSYH) bu yıl yüzde 3,2, gelecek yıl ise yüzde 3,6 büyüyeceğini tahmin ediyordu. OECD açıkladığı raporda, canlandırma paketleri sayesinde ABD ekonomisinin, bugüne kadar yaşanan en ciddi krizin ardından tekrar...
TV5'in yeni Haber Müdürü belli oldu
09-20-2010, 17:18
TV5’in uzun süreden beri boş olan Haber Müdürlüğü’ne Selçuk Baş getirildi. Selçuk Baş daha öncede TV5 ekranlarında Genç Birikim programını hazırlayıp sunuyordu. Aslen Giresunlu olan Selçuk BAŞ 1978 yılında İstanbul"da doğdu. İlköğrenimini Bağcılar İnönü İlköğretim Okulunda tamamladıktan sonra Bakırköy İmam Hatip Lisesine başladı. Bu süre içerisinde Hafızlık eğitimini başarı ile tamamladı. İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra üniversite sınavlarına...
Magandaları uyarmak isterken canından oldu
09-20-2010, 17:08
Gümüşhane'de tüfekle havaya ateş açan kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıkan emekli müfettiş, başına kurşun isabet etmesi sonucu öldü. Gümüşhane"nin nin Şiran ilçesi Söğütalan köyünde emekli Milli Eğitim Müfettişi İhsan Aksoy, eşi ile evde oturduğu sırada pompalı tüfekle havaya ateş edilmesine sinirlendi. Ateş eden kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıkan Aksoy, başına kurşun isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Aksoy'un cesedi olay...
Magandalar TRT muhabirinin gözünü çıkarttı
09-20-2010, 17:08
TRT çalışanı Serdar Yalçın trafik magandalarının son kurbanı oldu. Yalçın, eşi ve çocuğunun gözleri önünde şehir eşkıyalarınca dövüldü ve bir gözünü kaybetti. Trafik magandaları hemen her gün bir olaya neden oluyor... Kimisi saldırıyor, kimisi yaralıyor, kimisi öldürüyor. Şehrin göbeğinde eşkıyalık yapıyorlar. TRT çalışanı Serdar Yalçın da trafik magandalarının son kurbanlarından biri oldu... Eşinin ve çocuğunun gözü önünde dövülen Serdar Yalçın, bir gözünü kaybetti.....
İki traktör devrildi 2 ölü!
09-20-2010, 17:07
Kütahya'nın Simav ilçesinde, 2 traktörün devrilmesi sonucu sürücüler öldü. Alınan bilgiye göre, Süleyman Babur (53) idaresindeki 43 KU 649 plakalı traktör, Simav-Husumlar köyü karayolunun 2. kilometresinde şarampole devrildi. Sürücü olay yerinde yaşamını yitirdi. Pulluca köyünde ise orman kesim sahasında devrilen tomruk yüklü plakasız traktörün sürücüsü Necmi Asmalıkaya (36), aracın altında kalarak hayatını kaybetti. AA
Sayfa 617 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
117
517
567
607
615
616
617
618
619
627
Sonraki >
Sonuncu »
Gösteriliş ayarları
Gösterilen 18481 den 18510 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli
Konu başlığına göre
son Mesaja göre
Konunun başlama saati
Cevap sayısına göre
Görüntüleme sayısına göre
Konuyu Başlatan
Sıralama şekli
Yükselen
Alçalan
2 günlük
7 günlük