Yeni Konu aç

Kandil'de ipler elden gidiyor paniği!

Kandil'de ipler elden gidiyor paniği!

Kandil'de bir araya gelen PKK lider kadrosu, 'Silahla nereye kadar? sorusuna cevap ararken, Öcalan İmralı'dan silahların susması için araç ve yöntemlerin ortaya konmasını istedi. Örgüt, süreçte sabotaja önlem alıyor. Hazal Ateş'in haberi Kandil'de bir araya gelen PKK lider kadrosu, "Silahla nereye kadar?" sorusuna cevap ararken, Öcalan İmralı'dan silahların susması için araç ve yöntemlerin ortaya konmasını istedi. Örgüt, süreçte sabotaja önlem alıyor. Kürt sorununun... Read more

'Sahte çürük raporu' davasında ilk duruşma

'Sahte çürük raporu' davasında ilk duruşma

''Sahte çürük raporu'' soruşturması kapsamında 8'i tutuklu 17 sanığın 413 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılması istemiyle açılan davanın ilk duruşması başladı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli asker Erdem Kılıç, emekli astsubay Ömer Uçar, Fehmi Suna ve İsmail Es ile tutuksuz sanıklar iş kadını Sibel Fatma Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı, Hava Albay Ahmet Metin Kökenek ve Didem Bektaş katıldı. ... Read more

İşte Adalet Bakanlığı'nın HSYK taslağı

İşte Adalet Bakanlığı'nın HSYK taslağı

Anayasa değişiklik paketiyle yapısında değişiklik öngörülen HSYK'ya ilişkin yeni düzenlemeleri içeren kanun tasarısı ön taslağı tamamlandı. Taslak metin, genel gerekçe ve madde gerekçeleri Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı. Sitede yer alan bilgiye göre, taslak metin, bugün Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye Adalet Akademisi, Yükseköğretim Kurulu, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Noterler Birliği ile ilgili kurum ve kuruluşlar... Read more

Rize ve Hopa'ya yağış uyarısı

Rize ve Hopa'ya yağış uyarısı

Rize ve Hopa çevrelerine gök gürültülü sağanak yağış uyarısı... yağışların Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı şu uyarı yapıldı. Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün meteorolojik uyarısında, 01 Ekim Cuma günü Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Akdeniz çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı... Read more

Cerrah'ın avukatından Arif Doğan'a yalanlama

Cerrah'ın avukatından Arif Doğan'a yalanlama

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın avukatı Dr. Mehmet Köksal, basına yansıyan 'emekli albay Arif Doğan'ın ses kayıtları'nda geçen müvekkili ile ilgili bilgileri kesin bir dille yalanladı. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın avukatı Dr. Mehmet Köksal, müvekkilinin bazı gazetelerde yer alan haberlerde belirtildiği gibi ''OHAL Valiliğinin koordinatörü veya kalemi'' olarak hiç çalışmadığını, hakkında yer alan ve suç unsuru taşıyan asılsız iddialara yönelik yasal işlem başlatılacağını belirtti.... Read more

Sığınaklarla ilgili ek yönetmelikte değişiklik

Sığınaklarla ilgili ek yönetmelikte değişiklik

3194 Sayılı İmar Kanununa göre düzenlenmiş bulunan İmar Yönetmeliklerine Sığınaklarla İlgili Ek Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığının söz konusu değişiklik içeren yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, 3194 Sayılı İmar Kanununa Göre Düzenlenmiş Bulunan İmar Yönetmeliklerine Sığınaklarla İlgili Ek Yönetmeliğin başlığı, ''Sığınak Yönetmeliği'' olarak değiştirildi. Serpinti sığınaklarının yer üstünde veya... Read more

Merve'den Mehmetçiğe de moral mektubu

Merve'den Mehmetçiğe de moral mektubu

Pakistan Devlet Başkanı Zerdari'ye mektup yazarak 150 lira okul harçlığını ve en sevdiği oyuncak bebeğini gönderen Merve Beyza Tekinay'ın, arkadaşlarıyla beraber Türk askerlerine de moral vermek için mektup yazdığı belirtildi. Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari'ye gönderdiği mektubundaki, ''Elimden gelen yardımı yapmaya devam edeceğim. Sizin en iyi dostunuz olduğumuzdan şüpheniz olmasın'' sözleriyle tüm Pakistan halkının sevgisini kazanan Merve Beyza Tekinay, AA muhabirine yaptığı... Read more

Otobüste ana sınıfı eğitimine suç duyurusu

Otobüste ana sınıfı eğitimine suç duyurusu

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesinde bir veli, Aşağı Sarılar İlköğretim Okulunun ana sınıfındaki çocuğuna otobüste eğitim verildiği gerekçesiyle okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu. Beyoğlu beldesindeki Aşağı Sarılar İlköğretim Okulunun ana sınıfına otobüste eğitim verilmesi bazı velilerin tepkisine neden oldu. Okul bahçesine park edilen otobüste çocuklarının eğitim gördüğüne dikkati çeken veliler, otobüsün... Read more

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ne rektör ataması

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ne rektör ataması

Kayseri'de kurulan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kerim Güney atandı. Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Güney, rektörlük için vekaleten görevlendirildi. Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 1991'de yardımcı doçent, 1995'te doçent ve 2001 yılında profesör olan Güney, Erciyes Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Sivil Havacılık Yüksekokulu... Read more

ODTÜ akademik personel alacak

ODTÜ akademik personel alacak

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere 8 profesör, 18 doçent ve 5 yardımcı doçent alacak. ODTÜ'nün öğretim üyesi alımına ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre profesör ve doçentler daimi statüde görev yapacaklar. Rektörlük Mühendislik Fakültesinin İnşaat, havacılık ve uzay, maden ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri, Fen Edebiyat Fakültesinin Şehir ve Bölge Planlama ile mimarlık... Read more

Gül: Bizi geleceğe üniversiteler taşır

Gül: Bizi geleceğe üniversiteler taşır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyük Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye'yi taşıma idealinin üniversiteler vasıtasıyla olacağını belirtti. Marmara Üniversitesinin 2010-2011 akademik yılı açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla üniversitenin rektörlük binasında başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Gül'ün rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül'e gönderdiği mesaj okundu. ... Read more

Kınıklıoğlu: ABD bizi daha iyi anlayan bir yaklaşımda

Kınıklıoğlu: ABD bizi daha iyi anlayan bir yaklaşımda

Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanı Suat Kınıklıoğlu, ABD yönetiminde, İran'a yönelik yaptırımların BM Güvenlik Konseyinden geçtiği mayıs ayına göre "Türkiye'ye karşı daha olumlu bir hava bulunduğunu" belirtti. Kınıklıoğlu, Washington'da bulunan Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu heyetinin temaslarıyla ilgili olarak AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Washington'daki önemli düşünce kuruluşlarından Center for American Progress'te yapılan toplantıda ağırlıklı olarak... Read more

BDP, eğitim sorunlarının araştırılmasını istedi

BDP, eğitim sorunlarının araştırılmasını istedi

BDP, eğitim sorunlarıyla ilgili Meclis araştırılması açılmasını istedi. TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, eğitimin kamusal hak olmaktan çıkarılıp paralı hale getirildiği savunuldu. BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, eğitimin kamusal hak olmaktan çıkarılıp paralı hale getirildiği savunuldu. Öğretmen açıklarının kapatılamadığına dikkat çekilen gerekçede, ders kitaplarının ücretsiz... Read more

Elektrikli araçlar için altyapı yetersiz!

Elektrikli araçlar için altyapı yetersiz!

EPDK Başkanı Hasan Köktaş 2011'de piyasaya girecek elektrikli araçlarla ilgili 'acilen şarj istasyonları kurulmalı' dedi. Yakıtta zamma izin vermeyeceklerini açıklayan Köktaş vergi desteği konusunu da açıkladı. Elektrikli araçlar, 2011'de piyasaya girecek. Bunun için ciddi bir teknik altyapıya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen EPDK Başkanı Hasan Köktaş, 'Bir mahallede herkes aracını 8 saat şarj ederse, o mahallenin sistemi çöker. Acil olarak şarj istasyonları kurulmalı' dedi Akaryakıt bayileri ve... Read more

Kamuda 50 bin liralık alımlara ihale yok

Kamuda 50 bin liralık alımlara ihale yok

Kamu İhale Kanunu yeniden değiştiriliyor ve 50 bin liraya kadar olan mal ve hizmet alımları ile yapım işleri, ihale süreci dışına çıkarılıyor. 50 bin ve üzeri miktarlarda uygulanacak prosedürler şöyle: Bazı hizmetlerin açık ihale yerine pazarlık usulüyle karşılanmasını öngören yeni düzenlemede, ihalelerin yabancılara açılma sınırı olan ''eşik değerler'' düşürülüyor, istisnaların bir bölümünün 2014 yılı sonuna, bir bölümünün de tam üyelikten 6 ay öncesine kadar devamı... Read more

Alkollü müşteriler kan döktü

Alkollü müşteriler kan döktü

Kayseri'de alkollü müşterilerini dışarı çıkartmak isteyen okey salonu sahibi bıçaklanarak öldürüldü, ağabeyi ile garsonu da yaralandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kocasinan ilçesi Hacısaki Mahallesi Hastane Caddesi'nde bulunan okey salonunun sahibi Mustafa Abakay (58), yüksek sesle konuşup müşterileri rahatsız eden Murat K. (35) ile Cevdet K'yi(49) dışarı çıkartmak istedi. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, alkollü olduğu belirtilen Murat K. ile Cevdet K, Mustafa ve... Read more

lastiğini değiştirdikleri TIR kaydı: 1 ölü

lastiğini değiştirdikleri TIR kaydı: 1 ölü

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, lastiği değiştirilirken konulan takozun kayması sonucu tırın altında kalan tamirci öldü, sürücü ise ağır yaralandı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hamdi Kazanç (41) yönetimindeki 01 BT 202 plakalı tırın lastiğini değiştirmek üzere Sarıkaya ilçe girişinde bulunan petrol istasyonundaki tamirhanenin önünde durdu. Tamirci Mesut Yasan (49) tırı, lastiği değiştirmek üzere, altına takoz koyup askıya aldı. Mesut Yasan ile kendine yardım etmek için aracın... Read more

8'inci çocuğunu otomobilde doğurdu ancak..

8'inci çocuğunu otomobilde doğurdu ancak..

Muğla'da 8'inci çocuğuna hamile olan ve otomobille hastaneye yetiştirilmek istenen 31 yaşındaki kadınının 9 aylık bebeği, otomobilde yaptığı doğum esnasında yaşamını yitirdi. Kadının sağlık durumu iyi... Alınan bilgiye göre, Muğla'nın Çatak Bağyaka köyünde yaşayan ve yaklaşık 9 aylık hamile olan 7 çocuk annesi 31 yaşındaki Habibe Çıtır, doğum sancılarının başlaması üzerine yakınları tarafından çağrılan Mehmet Bingöl'ün kullandığı 48 NH 422 plakalı otomobille, Muğla Devlet... Read more

Karadon maden ocağında işçi ölümü

Karadon maden ocağında işçi ölümü

Zonguldak'ta, TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi maden ocağında meydana gelen iş kazasında yaralanan Cevat Karaöz, sevk edildiği Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirdi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün akşam TTK Gelik İşletme Müdürlüğü maden ocağının eksi 150-260 kodunda çalıştığı sırada üzerlerine taş ve kömür yığını kayan işçilerden Karaöz (28), kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinden sevk edildiği... Read more

Çalınan kimlik kartı hayatını kararttı

Çalınan kimlik kartı hayatını kararttı

Nüfus bilgileri kullanılarak düzenlenen sahte kimlikle adına onlarca şirket kurulan Sivaslı Doğan Atalay, söz konusu şirketlerce verilen karşılıksız çekler nedeniyle 37 ay hapis yattı. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 2005 yılında malulen emekli olduğunu belirten Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek başına yaşadığını ve kalacak yerinin olmadığını ifade ederek, 3 ayda bir aldığı maaşıyla kentteki çeşitli mekanlarda barındığını söyledi. Çalınan kimlik bilgileriyle 15... Read more

Çocuk odasında salıncak faciası

Çocuk odasında salıncak faciası

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ilköğretim okulu öğrencisi çocuk odasında boynuna salıncak ipi dolanmış halde baygın bulundu. Talihsiz çocğun öldüğü anlaşıldı. Alınan bilgiye göre, ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki T.T, Orhaniye Mahallesi Öz Sokak'taki evlerinde annesi Dilber T. tarafından odasında boynuna salıncak ipi dolanmış halde baygın bulundu. Dilber T'nin durumu bildirmesi üzerine güvenlik güçleriyle birlikte olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, T.T'nin yaşamını... Read more

Alemdaroğlu: Türk-İslam devleti kurulmadan olmaz

Alemdaroğlu: Türk-İslam devleti kurulmadan olmaz

Üniversitelerdeki ikna odalarının mimarı Nur Serter, “CHP geçmişini yalanlamadan başörtüsü sorununu nasıl çözecek” diye sordu. Alemdaroğlu da, “Türk-İslam devleti kurulmadan bu yasak kalkmaz” dedi Erdinç Akkoyunlu'nun haberi Erdoğan-Kılıçdaroğlu arasındaki başörtüsü sorununun çözümü konusundaki buluşmasına Rektör yardımcılığı yaptığı dönemde başörtülü öğrenciler için İstanbul Üniversitesi"nde ikna odaları kuran CHP"li vekil Prof. Nur Serter ve... Read more

Otomobil temizlik işçisine çarptı: 1 ölü

Otomobil temizlik işçisine çarptı: 1 ölü

Tuzla'da karşıya geçmek isterken otomobilin çarptığı temizlik işçisi öldü. Alınan bilgiye göre, 0-1 karayolu Şekerpınar mevkisinde, temizlik şirketinde çalıştığı öğrenilen Yalçın Çağlayan'a, saat 03.00 sıralarında, yolun karşısına geçmek isterken Süleyman Belkelbaşı'nın kullandığı 34 EK 6133 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola fırlayan Çağlayan'ın öldüğü belirlendi. Çağlayan'ın cesedi, Tuzla Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis... Read more

Hakim Albay Üçok, adliyeye getirildi

Hakim Albay Üçok, adliyeye getirildi

''Sahte çürük raporu'' soruşturması kapsamında 8'i tutuklu 17 sanığın 1 ila 413 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması istemiyle açılan davanın tutuklu sanıklarından Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, adliyeye getirildi. Hasdal Askeri Cezaevinden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine cezaevi aracıyla getirilen Üçok, adliye içerisindeki sanıkların tutulduğu nezarete alındı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmanın, davanın diğer tutuklu sanıklarının gelmesinin ardından... Read more

Adalet Bakanlığı HSYK taslağını sundu

Adalet Bakanlığı HSYK taslağını sundu

Anayasa değişiklik paketiyle yapısında değişiklik öngörülen HSYK'ya ilişkin yeni düzenlemeleri içeren kanun tasarısı ön taslağı tamamlandı. Taslak metin, genel gerekçe ve madde gerekçeleri Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı. Sitede yer alan bilgiye göre, taslak metin, bugün Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye Adalet Akademisi, Yükseköğretim Kurulu, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Noterler Birliği ile ilgili kurum ve kuruluşlar... Read more

HSYK üyelik seçimi için başvurular başladı

HSYK üyelik seçimi için başvurular başladı

Birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş olan adli ve idari yargı hakim ve savcıların, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği için yapılacak seçime adaylık başvuruları başladı. YSK'nın belirlediği seçim takvimine göre, adaylık başvuruları 1 Ekim Cuma günü sona erecek. Kurul, adaylık başvurularının sona erdiği tarihten itibaren iki gün içinde adayların başvurularını inceleyerek, aday listelerini adli ve idari yargı için ayrı ayrı belirleyecek ve... Read more

TEB'den Pakistan'a 650 bin TL'lik ilaç yardımı

TEB'den Pakistan'a 650 bin TL'lik ilaç yardımı

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Özgür Özel, Pakistan halkına destek olmak amacıyla başlatılan kampanyada 650 bin TL değerinde ilaç yardımı yapıldığını bildirdi. Özel, yaptığı açıklamada, TEB olarak milyonlarca Pakistanlıyı evsiz bırakan, binlercesini ölüme, yüz binlercesini ise sağlıksızlığa mahkum eden sel felaketinin ardından Pakistan halkına destek olmak amacıyla başlattıkları kampanyada 650 bin TL değerinde ilaç yardımı yapıldığı belirtti. Eczacıların... Read more

İnternet Kurulu Başkanlığına Özeren seçildi

İnternet Kurulu Başkanlığına Özeren seçildi

İnternet Kurulu Başkanlığına, Telekomünikasyon Tüketici Hakları ve Sektörel Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye e-Dönüşüm Danışma Kurulu Başkanı Serhat Özeren oy birliğiyle seçildi. Hacettepe Üniversitesi Rektörlük Binası'nda yapılan seçime tek aday olarak giren Serhat Özeren başkanlığa seçilirken, başkan yardımcılıklarına Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Intel Türkiye Genel Müdürü ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi... Read more

Teknoloji şirketi Mardin'e okul yaptırdı

Teknoloji şirketi Mardin'e okul yaptırdı

EMC Türkiye, TOÇEV İşbirliği ile Türkiye’nin Dört bir Yanında Zor Koşullar Altında Eğitim Gören Öğrencilere Daha İyi Bir Eğitim Ortamı Sağlamak için “ZEKA KÜPLERİ” Projesini Başlattı… EMC Corporation, bugün yaptığı açıklamada EMC Türkiye"nin Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliği ile geliştirdiği sosyal sorumluluk projesi Zeka Küpleri"ni duyurdu. EMC Türkiye, Zeka Küpleri projesi ile Türkiye"nin dört bir yanında... Read more

Engellilere haber okutup, mail yazdıran yazılım

Engellilere haber okutup, mail yazdıran yazılım

Türk mühendislerin geliştirdiği ''Dikte Özel'' isimli yazılımla, görme ve bedensel engelliler, bilgisayarda her türlü işlemi yapabilir hale geldi. CTD yazılım şirketi tarafından geliştirilen sistemle, engelliler bilgisayara sesleriyle komut vererek Türkçe yazı yazdırabiliyor, aynı anda da web sitelerinden ve tarayıcıdan aktarılan her türlü metni de eş zamanlı olarak Türkçe olarak seslendiriyor. CTD System A.Ş Ar-Ge Müdürü Çetin Çetintürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''konuşma... Read more

Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 17131 den 17160 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır