Yeni Konu aç

Bölgenin süper gücü Yeni Osmanlılar

Bölgenin süper gücü Yeni Osmanlılar

Amerikan Newsweek dergisi gelecekteki dünya düzenine ilişkin yayınladığı makalede, Türkiye'nin 'Yeni Osmanlılar' adı altında eski Osmanlı topraklarında güçleneceği öngörüldü. Dergiye göre yeni dünya düzeni şöyle olacak Londra'daki Legatum Enstitüsü'nün yaptığı öngörülere dayandırılan haber, gelecekte diplomasinin ve "birliklerin' sınırlara değil, eski çağlardaki gibi 'kabilelere' göre oluşacağı iddia ediliyor. Enstitünün üç boyutlu bir harita üzerinde tanıttığı... Read more

Erbakan'dan Kurtulmuş'a; Gitme kal!

Erbakan'dan Kurtulmuş'a; Gitme kal!

Erbakan'dan Kurtulmuş'a 'gitme kal' mesajı geldi. Saadet Partisi'nde ayrılık rüzgarları tüm hızıyla eserken, Necmettin Erbakan'ın Genel Başkan Numan Kurtulmuş ve ekibini partide tutma çabaları da sürdüğü öğrenildi. Ali Ekber Ertürk'ün haberi Erbakan'ın bu amaçla, her iki kanadın da saygı gösterdiği isimlerden olan eski Genel Başkan Recai Kutan'ı görevlendirdiği bildirildi. Kutan'ın dün görüştüğü Kurtulmuş'a, Erbakan'ın 'Saadet'ten ayrılmayın. Orta yol bulalım' mesajını ilettiği... Read more

Erdoğan: 70 siyasi parti bize geldi

Erdoğan: 70 siyasi parti bize geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 yılda başarıyla çıktıkları 2 genel, 2 yerel seçim ve 2 referandum dolayısıyla yurt dışında 70 siyasi partinin kendilerine başvurduğunu söyledi. Yabancı partilerin "Bu başarıları nasıl elde ettiniz?" diyerek kendilerinden eğitim talebinde bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "Şu ana kadar partime müracaat eden uluslararası 70 siyasi parti var. 'Bu başarıları nasıl elde ettiniz? Bize de eğitim verir misiniz?' diye müracaat ediyorlar. Bir kısmına 3-4 günlük... Read more

Semra Özal: Zehir belgeleri yok edildi

Semra Özal: Zehir belgeleri yok edildi

Oğlu Ahmet Özal'dan sonra Semra Özal da eşi Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü. Özal'ın son anlarında yanından olan Semra Hanım zehirlenmeye dair belgelerin yok edildiği görüşünde. Semra Özal, eşinin zehirlendiğine dair ellerinde bulunan belgeleri yetkili kurumlara vermelerine rağmen bu belgelerin "yok edildiğini" ileri sürdü. Bir süre önce Kuzey Irak"taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani"nin daveti üzerine Erbil"i ziyaret eden Semra... Read more

Acil durum sütyeni hayat kurtaracak

Acil durum sütyeni hayat kurtaracak

Ukraynalı Dr. Elena Bodnar adlı mucidin geliştirdiği 'gaz maskesine dönüşebilen sutyen'in seri üretimine başlandı. 'Acil Durum Sutyeni' diye adlandırılan sutyenin kullanım şekli ise çok basit. 'Acil Durum Sutyeni' diye adlandırılan sutyen, kolayca ikiye ayrılıyor ve ortaya iki gaz maskesi çıkıyor. Bu fikrin aklına ilk kez 1986'daki Çernobil felaketinde geldiğini söyleyen Bodnar, 'İnsanlar o zaman ucuz ve hızlı takılabilir gaz maskesine sahip olsalardı, radyasyon kaynaklı pek çok hastalığa... Read more

TEM'de duran tıra arkadan çarptı: 2 ölü

TEM'de duran tıra arkadan çarptı: 2 ölü

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, TEM Otoyolu'nda panelvanın emniyet şeridinde duran TIR'a arkadan çarpması sonucu 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kaza, TEM Otoyolu'nun Sapanca Gişeleri çıkışında İstanbul yönünde meydana geldi. Nuri Aydemir'in (61) kullandığı 43 NA 350 plakalı panelvan, sürücüsünün yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu emniyet şeridinde duran 31 PU 914 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada aracın lastiklerini kontrol eden TIR şoförü Bilal Satin... Read more

Avcılar'da kaçak binada yıkım gerginliği

Avcılar'da kaçak binada yıkım gerginliği

Avcılar'da kaçak olduğu gerekçesiyle dört katlı binayı yıkmak isteyen ekipler ve vatandaşlar arasında gerginlik çıktı. Zabıta ve çevik kuvvet polislerine ev sahipleri kiremit ve taşla saldırdı. Yeşilkent mahallesi Okul caddesindeki binayı kaçak olduğu gerekçesiyle yıkmak isteyen büyükşehir belediyesine bağlı zabıta ekipleri, sabahın erken saatlerinde çok sayıdaki çevik kuvvet desteğiyle olay yerine geldi. Giriş katında ailenin oturduğu, diğer üç katı da inşaat halinde olan binayı... Read more

Avcı'dan çıkan sahte kimliklerin sırrı ne?

Avcı'dan çıkan sahte kimliklerin sırrı ne?

Hanefi Avcı'nın evindeki aramada, üzerinde kendi fotoğrafı bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport bulundu. Gözaltına alınacağını bilen istihbarat uzmanı Avcı'nın aleyhinde delil bulundurması kafaları karıştırdı. Devrim Tosunoğlu / Seda Kılıç haberi Avcı'nın evindeki aramada, üzerinde kendi fotoğrafı bulunan Süleyman G. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı, Sabit K. adına düzenlenmiş sürücü belgesi ve pasaport bulundu. Avcı'nın sahte belgeleri ne zaman ve neden... Read more

Tokat'ta trafik kazası: 2 ölü

Tokat'ta trafik kazası: 2 ölü

Tokat'ta kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü. Tokat-Sivas karayolu üzerindeki Çamlıbel T Tipi Cezaevi yakınlarında bulunan pancar kantarından aldığı şeker pancarını Turhal Şeker Fabrikası'na götüren Fatih Coşkun (23) yönetimindeki 60 TK 794 plakalı kamyon, kantar çıkışında, Tokat yönünden gelen Bekir Çoban'ın (46) kullandığı 60 HH 373 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil, 50 metre uzaklıktaki pancar yüklü bir römorkun yanında durabildi. ... Read more

AP, Kemal Kılıçdaroğlu'nu önemsemedi

AP, Kemal Kılıçdaroğlu'nu önemsemedi

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, Anayasa değişikliği referandumuna destek verdiği için kendisini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını önemsemediğini söyledi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile görüşmesinin ardından soruları cevaplayan Oomen-Ruijten, "Muhalefet liderinin açıklama yapıp yapmayacağı kendisine kalmış. Ben önemsemiyorum." dedi. Ria Oomen-Ruijten, Türk halkının referandumda 'evet' diyerek kendisi için en iyisini... Read more

Et fiyatları tavan yaptı, inekler internete düştü

Et fiyatları tavan yaptı, inekler internete düştü

Et fiyatlarının tavan yapması üzerine elinde hayvan bulunan büyük çiftçiler internete yöneldi. Ev ve araba satışında vatandaşların en çok başvurduğu internet adresi 'sahibinden.com' ve benzeri siteler, inek ve dana ilanlarıyla doldu. Çiftçiler özellikle 'kredili hayvan satışlarına uygun' notu düşerek ilan veriyor. İlanlardaki ineklerin fiyatları 4 bin 500 lira ile 10 bin lira arasında değişiyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı hayvan varlığını artırmak için 7 yıl vadeli sıfır faizli... Read more

Patlayan lastiği tamir ederken öldü!

Patlayan lastiği tamir ederken öldü!

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bir tamirci, patlayan lastiğinin tamiri için gelen TIR'ın altında kalarak hayatını kaybetti. TIR'ın sürücüsü de kazada ağır yaralandı. Hamdi Kazan (41) idaresindeki 01 BT 202 plakalı TIR, Kayseri istikametine seyir halindeyken lastiği patladı. Sürücü Hamdi Kazan, aracı yol üzerinde bulunan lastik tamircisine getirdi. Lastik tamircisi Mesut Yasan (49), TIR'ın patlayan lastiğini tamir etmek için aracı kriko ile havaya kaldırarak lastiği çıkarmaya çalışırken kriko... Read more

Avrupa'da on binler sokaklara döküldü

Avrupa'da on binler sokaklara döküldü

Avrupa’da tasarruf önlemleri nedeniyle sosyal harcamalardan yapılan kesintilere tepki büyüyor. Avrupa ülkelerinde on binler sokaklara dökülerek kesintileri protesto etti, hükümetleri yoksulları cezalandırmakla suçladı. Avrupa ülkelerinde hükümetlerin aldığı tasarruf önlemleri ve sosyal alanlarda yaptığı kesintilere karşı hoşnutsuzluk artıyor. AB üyesi ülkelerde bugün sokaklara dökülen on binlerce kişi AB ve üye ülke yönetimlerini yoksulları cezalandırmak ve ekonomik iyileşmeyi... Read more

12 saatlik akaryakıt indirimi trafiği bitirdi

12 saatlik akaryakıt indirimi trafiği bitirdi

Esenyurt'ta yeni açılan benzin istasyonunda akaryakıt fiyatlarında indirim yapılınca vatandaş ucuz benzine hücum etti. Uzun arça kuyruğunun oluşmasıyla da trafik adeta felç oldu.. Esenyurt'ta yeni açılan benzin istasyonunda akaryakıt fiyatlarında indirim yapılınca vatandaş ucuz benzine hücum etti. İstasyondan benzin almak isteyen araç sürücüleri uzun süre kuyrukta bekledi. Araç kuyrukları uzayınca trafik akışı da olumsuz etkilendi. Yüzde 25'lik indirim bu gece sona erdi. Esenyurt Doğan Araslı... Read more

Babacan'a göre Türkiye'nin büyük endişesi

Babacan'a göre Türkiye'nin büyük endişesi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, siyasi olarak Türkiye'yi en çok endişelendiren konunun İsrail-Filistin çatışması olduğunu belirterek, ''Bu, bölgedeki en önemli endişe kaynağı'' dedi. Atlantik Konseyi tarafından düzenlenen ''2. Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu''na katılanlar onuruna Conrad Otel'de verilen akşam yemeğinde konuşan Babacan, Türkiye'nin çok geniş coğrafi bölgede pek çok ülkeyle güçlü ilişkileri bulunduğunu, Asya ve Avrupa ile ilişkilerin yanı sıra giderek Afrika'ya, Orta Asya'ya,... Read more

Erdoğan'ın 'sahiller' hassasiyeti

Erdoğan'ın 'sahiller' hassasiyeti

Başbakan Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında halk oylamasında ortaya çıkan kararın Türkiye'nin kararı olduğunu belirtirken 'Haklı çıktık' dediği IMF'le ilgili bir konuyu anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak sadece halk oylamasından çıkan çoğunluk kararını değil sandığa yansıyan Türkiye tablosunu bir bütün olarak değerlendirmeyi gerekli gördüklerini belirterek, "Çünkü bu tablodan bütün renkleri ve eğilimleriyle Türkiye gerçeğini okumak mümkündür. Her... Read more

Güler Sabancı'dan ortak vizyon istedi

Güler Sabancı'dan ortak vizyon istedi

''2. Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu'' kapsamında düzenlenen ''Avrasya Bölgesel Fırsatlar ve Zorluklar'' başlıklı oturumda konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı'dan hükümete ve işadamlarına çağrıda bulundu. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin komşularının, dünyanın ihtiyaç duyduğu petrol ve gazın yüzde 70'ine sahip olduğunu ve dünyanın en büyük pazarının da Avrupa ve batı ülkelerinden oluştuğunu belirterek, ''Bütün bu unsurları bir... Read more

Haber 7 ekibi bugün Sultanahmet'te

Haber 7 ekibi bugün Sultanahmet'te

Haber 7 dört gün boyunca okurlarıyla Sultanahmet meydanında buluşacak. Okurlar, Haber 7 yazarları, editörleri ile sohbet etme fırsatı bulacak. 4 gün sürecek etkinlik programı şöyle: Bu yıl 3"üncüsü gerçekleştirilen Babıali Şenlikleri"ne Haber 7 de katılıyor. 30 Eylül-03 Ekim tarihleri arasında Sultanahmet"te kurulacak stantta Haber 7 okurlarını ağırlayacak. Etkinlik boyunca Haber 7 Okur Temsilcisi İhsan Aydın, Haber 7 okurlarını ağırlayacak. Ayrıca Haber 7 editörleri,... Read more

Kayseri-Malatya yolunda kaza: 15 yaralı

Kayseri-Malatya yolunda kaza: 15 yaralı

Kayseri-Malatya karayolunda meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 15 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göra kaza, saat 21:00 sıralarında Kayseri-Malatya karayolunun 10. kilometresinde meydana geldi. Adapazarı'nda çalışan 20 işçi, memleketleri Diyarbakır'a dönmek için kiraladıkları servis ile yola çıktı. Sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 21 S 0453 plakalı servis, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu İbrahim Önal yönetimindeki 38 LP 103 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada serviste... Read more

Erdoğan ve Koşaner buluşuyor

Erdoğan ve Koşaner buluşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'ı Genelkurmay Karargahı'nda ziyaret edecek. Ziyaret saat 13.30'da gerçekleşecek. Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Işık Koşaner ile geçen hafta tatilde olduğu için olağan görüşmesini yapamamıştı. Erdoğan ile Koşaner haftalık olağan görüşmesini 14 Eylül tarihinde Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapmışlardı. Başbakan Erdoğan ile Işık Koşaner daha sonra 19 Eylül tarihinde Başbakanlık Resmi Konutu'nda Güvenlik... Read more

Çocuklar insansız hava aracı buldu

Çocuklar insansız hava aracı buldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çocuklar tarafından bulunan insansız hava aracı, herona el konuldu. Çocuklar çalışır vaziyetteki heronla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Edinilen bilgiye göre, bugün saat 16.00 sıralarında ilçe merkezi Kale mevkiinde oynayan bir grup çocuk tarafından Heron bulundu. Çalışır vaziyette olduğu öğrenilen insansız hava aracını kucaklarına alarak bir süre fotoğraf çektiren çocuklar, daha sonra ilçe merkezine geldi. Heron'a burada askerler tarafından el... Read more

'Milli görüş ve Fethullahçılar çatışıyor'

'Milli görüş ve Fethullahçılar çatışıyor'

Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu "Tarafsız Bölge" programının konuklarından Posta gazetesi yazarı Nedim Şener "Emniyet içinde Milli Görüşçülerle Fethullahçılar çatışıyor" dedi. Ahmet Hakan Coşkun'un CNNTÜRK'te sunduğu "Tarafsız Bölge" programının konukları Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Bugün gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Adem Yavuz Arslan ile Hürriyet gazetesi yazarı Saygı Öztürk'tü. EMNİYET'TE MİLLİ... Read more

Ulusa Sesleniş'te referandum ayrıntısı

Ulusa Sesleniş'te referandum ayrıntısı

Başbakan Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında gündemdeki konuları değerlendirdi. Halk oylamasında ortaya çıkan kararın Türkiye'nin kararı olduğunu belirtirken 'Haklı çıktık' dediği bir konuya anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak sadece halk oylamasından çıkan çoğunluk kararını değil sandığa yansıyan Türkiye tablosunu bir bütün olarak değerlendirmeyi gerekli gördüklerini belirterek, "Çünkü bu tablodan bütün renkleri ve eğilimleriyle Türkiye gerçeğini okumak... Read more

Sarp Sınır Kapısı'nda kaçak sigara ve et

Sarp Sınır Kapısı'nda kaçak sigara ve et

Sarp sınır kapısında yabancı uyruklu 3 kişi, 240 kilogram kaçak etle yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yaparken yakalandı. Türkiye'nin en hareketli, sınır kapıları arasında gösterilen Sarp Sınır Kapısı'nda denetim yapan Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 21-26 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılan kontrollerde 5 bin 110 paket kaçak sigara ile 240 kilogram et ele geçirildi. Aynı tarihler arasında ayrıca yabancı uyruklu üç kişi de yurda kaçak girmeye çalışırken... Read more

Samsun'da silahlı saldırı dehşeti!

Samsun'da silahlı saldırı dehşeti!

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde evlerinde silahlı saldırıya uğrayan anne, 2 kızı ve gelini çeşitli yerlerinden vurularak hastanelik oldular. Edinilen bilgiye göre, saat 22.00 sıralarında Kahyalı Mahallesi'nin Kadıgeriş mevkiinde evlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğrayan Emine Topal (56), kızları Gönül Topal (26), Songül Topal (27) ile gelini Gülden Topal (21) yaralandı. Ambulans ve özel araçla Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan... Read more

Gazze'ye yardım götüren konvoy Ankara'ya ulaştı

Gazze'ye yardım götüren konvoy Ankara'ya ulaştı

Mavi Marmara baskınına rağmen Gazze'ye yapılan yardım seferberliği hız kesmiyor. İşgal altındaki Filistin halkına yardım götürmek amacıyla Londra'dan yola çıkan 43 araçlık yardım konvoyu Ankara'ya ulaştı. Aralarında Fransa, İngiltere, ABD gibi ülkelerden yaklaşık 90 eylemci Başkent'te coşkuyla karşılandı. Filistin halkına destek amacıyla 17 Eylül'de yola çıkan yardım konvoyu Başkent'e ulaştı. Aralarında Fransa, İngiltere, ABD, Malezya, Yunanistan, İzlanda, Fas, İtalya gibi... Read more

Kezban Küçük'ten Hanefi Avcı itirafı

Kezban Küçük'ten Hanefi Avcı itirafı

Devrimci Karargah soruşturması kapsamında tutuklanan Hanefi Avcı’nın segilisi olarak basında yer alan Kezban Küçük katıldığı bir canlı yayında Hanefi Avcı ile arasındaki ilişkinin geldiği boyutu anlattı. Devrimci Karargah soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın sevgilisi Kezban Küçük, NTV'deki 'Her Şey' programında Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı. "Biz fikir sevgisiyiz" ifadesini kullanan Kezban Küçük, "Bana evlenmeden sevgili olamayız'... Read more

Tuncelililer baraj çalışanlarını darp etti

Tuncelililer baraj çalışanlarını darp etti

Tunceli'de Bozkaya Barajı ve HES çalışmaları kapsamında sondaj çalışması yapan ekibe tepki gösteren bir grup, sondaj makineleri bulunan kamyonun camlarını kırarak, personeli darp etti. Edinilen bilgiye göre, Tunceli-Ovacık karayolunun 10. kilometresindeki Bozkaya Barajı ve Hidroelekrtik Santrali (HES) için sondaj çalışması yapan ekibe, bir grup vatandaş izinsiz çalışma yürüttüğü iddiasıyla müdahale etti. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgedeki bazı vatandaşlar, sondaj... Read more

Beşiktaş İnönü Stadı'nın ismi değiştİ

Beşiktaş İnönü Stadı'nın ismi değiştİ

Beşiktaş Kulübü, BJK İnönü Stadı'na isim sponsorluğu için Fi-Yapı ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Fi-Yapı'nın ilk 3 yıl 500 bin lira, ikinci yıl için ise 3 milyon dolar ödemesi karşılığı İnönü Stadı'nın yeni ismi şöyle olacak: Beşiktaş Kulübü'nün, BJK İnönü Stadı'na isim sponsorluğu için Fi-Yapı ile iki yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderdiği yazıda, şirket ile... Read more

AK Parti'ye 70 partiden ilginç talep

AK Parti'ye 70 partiden ilginç talep

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 yılda başarıyla çıktıkları 2 genel, 2 yerel seçim ve 2 referandum dolayısıyla yurt dışında 70 siyasi partinin kendilerine başvurduğunu söyledi. Yabancı partilerin "Bu başarıları nasıl elde ettiniz?" diyerek kendilerinden eğitim talebinde bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "Şu ana kadar partime müracaat eden uluslararası 70 siyasi parti var. 'Bu başarıları nasıl elde ettiniz? Bize de eğitim verir misiniz?' diye müracaat ediyorlar. Bir kısmına 3-4 günlük... Read more

Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 16951 den 16980 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır