Yeni Konu aç

Balkanlardan soğuk ve kar geliyor!

Balkanlardan soğuk ve kar geliyor!

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, hava sıcaklıklarının yarından itibaren mevsim normallerinin altına ineceğini, cumartesi günü bazı illerde karla karışık yağmur beklendiğini söyledi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, hava sıcaklıklarının yarından itibaren mevsim normallerinin altına ineceğini, cumartesi günü Kütahya, Bilecik, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar beklendiğini bildirdi. Çağlar, yaptığı... Read more

Üniversitelilerden Gül'e protesto

Üniversitelilerden Gül'e protesto

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yıldız Teknik Üniversitesinin akademik açılışı için geldiği sırada bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Güvenlik görevlilleri öğrencileri yaka paça dışarı attı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmaması gerektiğini belirterek, ''Üniversiteler sadece eğitim veren kurumlar haline gelirse, o zaman bilgiyi ve teknolojiyi transfer eden bir ülke olarak kalmaya devam ederiz. Halbuki üniversitelerimiz bilgi ve teknoloji... Read more

UÜ üniversitelere öğretim üyesi yetiştirecek

UÜ üniversitelere öğretim üyesi yetiştirecek

Uludağ Üniversitesinin (UÜ), açığı bulunan üniversitelere öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla yeni bir program başlattığı bildirildi. UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, UÜ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Yönergesi, YÖK tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdi. Yönergeye göre, UÜ, ülkenin öğretim üyesi açığını karşılamak için Devlet Planlama Teşkilatının kalkınma planlarında belirttiği öncelikli alanlarda başka üniversitelere de lisansüstü eğitim verecek... Read more

Chrome'u daha kullanışlı hale getirin

Chrome'u daha kullanışlı hale getirin

Mozilla'nın Firefox'u kadar olmasa da, Chrome'un da zengin bir eklenti içeriği var. Peki bunlar arasında hangileri en çok işinize yarayacak olanlar? Google Chrome, Firefox kadar olmasa da birçok ekletiye (uzantı) sahip bir tarayıcı. Bu eklentiler sayesinde işlemlerinizin süresini kısaltabilir ve daha verimli hale getirebilirsiniz. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, bu popüler tarayıcıyı daha faydalı hale getirecek özel eklentileri biraraya getirdi. İşte eklenti rehberi... Eklentilere Ulaşmak İçin... Read more

Fakıbaba, Saadet Partisi'nden istifa etti

Fakıbaba, Saadet Partisi'nden istifa etti

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve 3 ilçe belediye başkanı ile il ve ilçe teşkilat başkanları ve çeşitli illerdeki yöneticiler Saadet Partisi'nden istifa etti. Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, Fakıbaba'nın yanı sıra Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile İl Başkanı Mehmet Kayacan, ilçe teşkilat başkanları ile aralarında il genel ve belediye meclis üyelerinin... Read more

Günay: Turizmin öneminin farkında değilse

Günay: Turizmin öneminin farkında değilse

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''İzmir'i yöneten arkadaşlarımız turizm sektörünün öneminin farkına varmazlarsa, Ankara'dan biz hiçbir şeyi sonuca erdiremeyiz'' dedi. Bakan Günay, İZTO Meclis Salonunda düzenlenen İzmir Turizmi İçin Acil Zirve Programı'nda, turizme ilişkin tüm sorunların Ankara'dan çözülemeyeceğini, İzmir'deki yerel yöneticilerin de sorunların çözümüne dahil olması gerektiğini belirtti. İzmir'deki 20 ilçenin turizmle doğrudan bağlantısı olduğunu... Read more

Topçu'dan başörtü yasağı için net tavır

Topçu'dan başörtü yasağı için net tavır

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, başörtüsü tartışmalarına ilişkin, ''Çocuklarımıza karşı çağ dışı, ideolojik, bağnaz bir uygulama var. Bunun önüne geçmek, bunu kaldırmak lazım'' dedi. Topçu, partisinin Ankara İl Başkanlığınca Ulus Meydanı'nda düzenlenen üye kayıt kampanyasına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topçu, başörtüsü tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine, sorunun ''kökten çözülmesi'' gerektiğini belirtti. Türkiye'nin... Read more

BDP'den, 'anadilde eğitim' önergesi

BDP'den, 'anadilde eğitim' önergesi

BDP, ''anadilde eğitim'' konusunda Meclis Araştırması açılmasını istedi. Önergenin gerekçesinde, okula başladığında anadili dışındaki bir dilde eğitim gören çocukların başarısız olduğu öne sürüldü. BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergenin gerekçesinde, okula başladığında anadili dışındaki bir dilde eğitim gören çocukların başarısız olduğu öne sürüldü. Gerekçede, bu durumdaki çocukların ebeveynleriyle... Read more

BBP, 1 milyon üye ile Meclis'i hedefliyor

BBP, 1 milyon üye ile Meclis'i hedefliyor

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu Ankara İl Başkanlığı tarafından Ulus heykel önünde başlatılan 'üye kayıt' kampanyasına katıldı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, başörtüsü sorunuyla ilgili YÖK'ün İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazıyı olumlu karşıladı. Sorunun kökten çözülmesi için anayasa değişikliğini işaret eden Topçu, "12 Eylül cuntasının ortaya koyduğu antidemokratik bir kurum olan YÖK'ün bugüne kadar idarecilerin üniversiteler... Read more

Meclis, AYM'ye üye seçiyor Canlı izle

Meclis, AYM'ye üye seçiyor Canlı izle

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği gereği, Sayıştay Genel Kurulunun belirlediği 3 aday arasından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçim yapılıyor. Milletvekilleri şu adaylar için oy kullanacak. TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiminde toplanan Genel Kurulda gündem dışı konuşmaların ardından seçime geçildi. Böylece, Anayasa değişikliğinin halk oylamasından kabul edilmesinin ardından ilk uygulama TBMM'de hayata geçirilmiş olacak. Milletvekilleri adaylar Rıdvan Güleç, Hicabi Dursun... Read more

BDP'den meclise başörtüsü teklifi

BDP'den meclise başörtüsü teklifi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Yükseköğretim Kanunu’nun 17. maddesinde değişiklik öngören kanun teklifinde bulundu. Teklifin ayrıntılarında son günlerde yaşanan başörtüsü konusu da ele alınıyor. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ''üniversitelerde süren başörtüsü tartışmalarına son verme'' gerekçesiyle kanun teklifi verdi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Başkanlığı"na sunduğu kanun teklifi, Yükseköğretim Kanunu"nun 17. maddesinde... Read more

Kamer Genç'ten 'Evet'çilere çok ağır hakaret

Kamer Genç'ten 'Evet'çilere çok ağır hakaret

Referandum sonuçlarını değerlendiren CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 'Evet' diyenlere çok ağrı hakaret etti. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, katıldığı bir panelde "Bakın ben bu Aziz Nesin'e çok kızıyorum. 'Toplumda yüzde 60 aptal var' demişti. Yüzde 30 falan deseydi hiç olmazsa demokrasi kurtulurdu. Baksanıza yüzde 58 'evet' çıktı. Evet oyları yüzde 58'de kaldı, yüzde 2 yanılma payı var Aziz Nesin'in" dedi. Referandumdan sonra Başbakan... Read more

BDP'li Kaplan'dan başörtüsü teklifi

BDP'li Kaplan'dan başörtüsü teklifi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ''üniversitelerde süren başörtüsü tartışmalarına son verme'' gerekçesiyle kanun teklifi verdi. Teklif, üniversitelerde kılık kıyafetin serbest olmasını öngörüyor. Kaplan'ın TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi, Yükseköğretim Kanununun 17. maddesinde değişiklik yapıyor. Teklif, mevcut kanundaki ''Yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak kaydıyla, yükseköğretim kurumlarında kılık ve kıyafet serbesttir'' ibaresini,... Read more

Telpa, Avea'nın distribütörü oldu

Telpa, Avea'nın distribütörü oldu

Avea, Telpa Telekomünikasyon ile distribütörlük anlaşmasına vardı. Avea tarafından yapılan açıklamada, Avea'nın dağıtım ağını genişletmek amacıyla sektör tecrübesi, en yaygın satış ağı, dünyada ve Türkiye'de ödüller kazandıran başarılı çalışmalarıyla GSM sektöründe önemli bir konuma sahip Telpa Telekomünikasyon ile distribütörlük anlaşması imzaladığı ifade edildi. Bu anlaşma ile Telpa'nın, Avea SIM Kart, TL Kart ve Sanal Kontörlerinin yanı sıra, Avea'nın... Read more

TAV, Letonya'da şirket kurma kararı aldı

TAV, Letonya'da şirket kurma kararı aldı

TAV Hava Limanları Holding A.Ş., Letonya'da ''SIA TAV Latvia'' unvanı altında bir şirket kurulmasına ve tescil edilmesine karar verildiğini bildirdi. TAV'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, TAV'ın işletmesini üstleneceği SJSC Riga Uluslararası Havalimanındaki ticari alanların işletilmesi ve faaliyetleri yürütmek amacıyla, TAV Yönetim Kurulunun Letonya'da ''SIA TAV Latvia'' unvanı altında bir şirket kurulmasına ve tescil edilmesine... Read more

Acele etmeyin kurbalıklar 400-500 Tl'ye inecek

Acele etmeyin kurbalıklar 400-500 Tl'ye inecek

Adana Kasaplar ve Tavuk, Balık Eti Satıcıları, Et ve Et Ürünleri Şarkütericileri Esnaf Odası Başkanı Murat Yağmur, vatandaşları kurbanlık hayvan alımı için acele etmemeleri konusunda uyardı. Başkan Murat Yağmur, Arjantin ve Arnavutluk'tan 600 bin küçükbaş hayvan getirileceğini müjdelerken, Kurban Bayramı'nda kurbanlık koyun fiyatlarının yarıya düşeceğini bildirdi. Geçtiğimiz süreçte, özellikle Güneydoğu ve Doğu illerinde yetiştirilen küçükbaş hayvanların besiye çekilmesiyle... Read more

Erdoğan: 12 Eylül'den sonra ekonominin önü açıldı

Erdoğan: 12 Eylül'den sonra ekonominin önü açıldı

Erdoğan, 14. Uluslararası İş Formu'nun açılışında konuştu. Referanduma değinen Erdoğan 'ekonomide farklı dönemin başlangıcı olacak' dedi. Erdoğan İstanbul'un da finansal merkez olma yolunda ilerlediğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''12 Eylül'de halkımızın takdiriyle gerçekleşen Anayasa değişikliği, demokratikleşme noktasındaki önemiyle paralel olarak, ekonominin önünün ve ufkunun açılmasında da inanıyorum ki farklı bir dönemin başlangıcı olacaktır'' dedi.... Read more

Ciliv, telekom sektöründe en güçlü 100 arasında

Ciliv, telekom sektöründe en güçlü 100 arasında

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, telekom sektöründeki en güçlü 100 ismin yer aldığı Global Telecoms Business (GTB) Power100 2010 listesine girdi. Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, dünya çapında telekom sektöründe görev yapan üst düzey yöneticilere yönelik yayınlardan Global Telecoms Business'ın (GTB) bu yıl 3.'sünü hazırladığı GTB Power100 2010 listesinde Ciliv'in de yer aldığı kaydedildi. Açıklamada verilen bilgiye göre, GTB okurlarının gösterdiği adaylar... Read more

Nobelli ekonomist FED ve AMB'yi topa tuttu

Nobelli ekonomist FED ve AMB'yi topa tuttu

Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Joseph Stiglitz, ABD Merkez Bankası (FED) ve Avrupa Merkez Bankası'nı topa tuttu. Stiglitz 'dünyayı kaosa atıyorlar' dedi Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Joseph Stiglitz, ABD Merkez Bankası (FED) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) aşırı gevşek para politikalarının, küresel ekonominin toparlanmasını sağlamak yerine dünyayı ''kaos''a attığını söyledi. Stiglitz, Kolombiya Üniversitesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, FED ve AMB'den likidite... Read more

Sibel Eraslan, Özkök'ün fikrini nasıl değiştirdi?

Sibel Eraslan, Özkök'ün fikrini nasıl değiştirdi?

Ertuğrul Özkök, Sibel Eraslan'ın kaleme aldığı "Siret-i Meryem" isimli kitabın İslamcı kadınlara bakışını değiştirdiğini yazdı. Sibel Eraslan, Özkök'ün bakış açısını değiştiren nedenleri anlattı... Arzu Erdoğral'ın haberi Ertuğrul Özkök köşesinde, Vakit yazarlarından Sibel Eraslan'ın kaleme aldığı "Siret-i Meryem" isimli kitabın İslamcı kadınlara bakışını değiştirdiğini yazdı. Özkök'ün fikirlerini değiştiren kitabın yazarı Sibel... Read more

Otomobil düğün yolunda devrildi: 2 ölü

Otomobil düğün yolunda devrildi: 2 ölü

Kocaeli'nin Derince ilçesinde, düğüne gidenlerin bulunduğu otomobilin devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu'nun Çenedere Mahallesi mevkisinde, Serkan Tapar'ın kullandığı 34 BY 8262 plakalı otomobil bariyerlere çarparak devrildi. Yunis Erol (41) kaza yerinde hayatını kaybetti, sürücü Tapar, Duran ve Ünal Tapar ile Yalçın Erol yaralandı. İzmit Seka Devlet ile Derince Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırılan yaralılardan Duran Tapar (54)... Read more

Gündoğdu ve Veliköy yolu çöktü

Gündoğdu ve Veliköy yolu çöktü

Rize'de akşam başlayan ve bu sabah devam eden sağanak nedeniyle, merkeze bağlı Gündoğdu beldesi ile Veliköy arasındaki yol, çökme nedeniyle ulaşıma kapandı. Etkili yağış nedeniyle beldede dere yatağında evleri bulunan bazı vatandaşlar evlerini terk ederek komşuları ve akrabalarına yerleşti. Dere taşkınının yaşandığı yörede Gündoğdu-Veliköy yolunun üçüncü kilometresinde meydana gelen çökmeyle birlikte yol ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yolun ulaşıma açılması için çalışma... Read more

Gül: Üniversiteler sadece eğitim yeri değildir

Gül: Üniversiteler sadece eğitim yeri değildir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmaması gerektiğini belirterek, üniversitelerin sadece eğitim yerleri olarak görülmesine devam edilirse dışa bağımlılığın bitmeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmaması gerektiğini belirterek, ''Üniversiteler sadece eğitim veren kurumlar haline gelirse, o zaman bilgiyi ve teknolojiyi transfer eden bir ülke olarak kalmaya devam ederiz. Halbuki üniversitelerimiz... Read more

Mercedes'e kafa tutan firma

Mercedes'e kafa tutan firma

Bir Mercedes'i gölgede bırakabilecek, hatta o gölgede tir tir titretebilecek otomobil markası nedir? Bentley, Jaguar, BMW veya Rolls Royce mu dediniz? Öyleyse çok yanılıyorsunuz! 1909 yılında Wilheim Maybach, geleceğin süper lüks otomobillerini üretme yönündeki ilk adımını attı. Şirket sürekli gelişti ve prestijin sembolü oldu. 1960'lı yıllarda, ismini günümüzde çok duyacağımız, Daimler tarafından satın alındı. Lüksün, konforun ve rahatlığın doruk noktasına, yalnızca birkaç adım... Read more

İsavi: Irak'ta hükümeti kurulması istenmiyor

İsavi: Irak'ta hükümeti kurulması istenmiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakan Yardımcısı Rafi El İsavi ile görüştü. İsavi, hükümetin kurulamamasını dış mihraklara bağlarken, Davutoğlu hükümetin Iraklılar tarafından kurulmasından yana olduklarını belirtti. Irak Başbakan Yardımcısı Rafi El İsavi, "Irak'ta hükümetin oluşturulmasına engel olan hususların, dış müdahalelerden kaynaklandığını" söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın... Read more

Erdoğan ve Gül'ün hayran kaldığı Cenk

Erdoğan ve Gül'ün hayran kaldığı Cenk

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında öğrenciler adına konuşan bir üniversite öğrencisinin espri ve özgüven dolu sözleri Gül ve Erdoğan'ı hayran bıraktı. Liderler kürsüde Cenk'e övgüler yağdırdı. Altunizade Kampüsü'nde düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda davetli... Read more

AK Parti'li Çelik: YÖK genelgesi yok

AK Parti'li Çelik: YÖK genelgesi yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik gündeme ilişkin açıklama yapıyor. Çelik, YÖK'ün herhangi bir genelgeyi üniversitelere göndermediğini belirtti. Kısa dönem askerlikle ilgili çıkan haberleri yalanladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik gündeme ilişkin açıklama yaptı. Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle: Gizli gündemimiz yok. Kılıçdaroğlu saptırıyor. Kendini cumhurbaşkanının sözcüsü ilan etti. Siyaset dürüstlük üzerinden yapılır. ... Read more

Havalar soğudu elektrik üretimi azaldı

Havalar soğudu elektrik üretimi azaldı

Yaz aylarında sıcaklardan bunalanların klima kullanımına yönelmesiyle temmuz ve ağustosta üretim rekorları kıran Çatalağzı Termik Santralinde (ÇATES), eylülde 104 milyon 712 bin kilovat saat (kwh) elektrik enerjisi üretildi. Türkiye'nin enerji ihtiyacına üretimiyle katkı sağlayan 2x150 megavatlık kurulu güce sahip ÇATES'te, yaz aylarında özellikle klima kullanımının yaygınlaşmasıyla artan enerji ihtiyacı nedeniyle en üst seviyede yapılan üretim, eylülde azaldı. Temmuz ayı üretimi bu... Read more

Tohumda İsrail'e bağımlılık yokmuş

Tohumda İsrail'e bağımlılık yokmuş

Türkiye'nin 'tohumda İsrail'e bağımlı' olduğu iddialarının boş olduğu ve İsrail'in, 150 milyon doları bulan Türkiye tohum ticaretindeki payının gittikçe azaldığı ileri sürüldü. Yaklaşık 20 yıl önce tarım sektöründe kullanılan tohumların yüzde 30'u İsrail'den ithal edilirken bugün bu oran yüzde 4-5 seviyelerine geriledi. Buna karşılık yerli tohum şirketlerinin pazardaki payı yüzde 50'yi aştı. Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği (TÜRKTED) Başkanı Ali Özbuğday,... Read more

ABD tasarruf endişesi emeklilikleri erteletti

ABD tasarruf endişesi emeklilikleri erteletti

ABD'de çalışanların yüzde 40'ı emekliliklerini ertelemeyi düşünüyor. Danışmanlık kuruluşu Towers Watson'ın yaptığı araştırmaya göre, ABD'de çalışanların yüzde 40'ı tasarruflarına ilişkin endişeler ve artan sağlık harcamaları nedeniyle emekliliklerini ertelemeyi planlıyor. Emekliliklerini ertelemeyi düşünen çalışanların yüzde 59'u, sağlık harcamalarının kapsamını korumanın ihtiyaç olduğunu söylerken, yüzde 56'u işveren destekli emeklilik planlarının... Read more

Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 15901 den 15930 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır