Yeni Konu aç
Muhakeme
Portal
Forum
Türkiye ve Dünya Siyaseti
>
Gündemdeki Haberler
>
2010
Sayfa 42 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
32
40
41
42
43
44
52
92
142
542
Sonraki >
Sonuncu »
İstanbulda geçen Türk oyunu
12-26-2010, 22:18
İlk Türk Devasa Online Oyun olan İstanbul Kıyamet Vakti sayesinde, Eminönü’nde maceradan maceraya koşup kendi karakterinizi geliştirebilirsiniz. Peki bu oyuna üye olmak için neler gerekli? İşte adım adım size oyunu tanıtan rehberimiz. World of Warcraft ile birlikte online oyunların kaderi tamamen değişmeye başladı. Eskiden sadece belirli bir kesime hitap eden bu oyun tarzı şimdi tüm dünya tarafından benimsendi. Aynı anda onlarca kişinin hazırladığı karakterlerle online maceralara atılmasına...
İstanbul Kıyamet Vakti nasıl oynanır?
12-26-2010, 22:14
İstanbul’un tehlikeli sokaklarında macera yaşayıp Türk kültürünü taşıyan bir oyunda vakit geçirmek ister misiniz? İşte Türk yapımı oyuna ait özel rehber... World of Warcraft ve Knight Online gibi oyunlardaki yabancı akımlardan sıkıldaysanız ve Türk kültürünü yaşamak istiyorsanız İstanbul Kıyamet Vakti tam aradığınız oyun. Eminönü gibi tarihi mekanlarda geçen bu oyunda İstanbul"a özel yerler birebir şekilde haritaya yansıtılmış. Oyunun Rehberine Ulaşmak İçin...
Siverek'te arazi kavgası: 2 ölü
12-26-2010, 22:04
Şanlıurfa Siverek'te Konurtepe köyünde araziden dönen Fedli Kırmızıtepe (40) ve yeğeni Ferdi Kırmızıtepe (37) silahlı saldırıya uğradı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan 2 kişi öldü. Alınan bilgiye göre, Konurtepe köyünde araziden dönen Fedli Kırmızıtepe (40) ve yeğeni Ferdi Kırmızıtepe (37) silahlı saldırıya uğradı. Olay yerinde hayatını kaybeden amca ve yeğenin cesedi Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Aile fertleri komşu köylerinden...
Adilcevaz'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
12-26-2010, 21:56
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, taziye için Adilcevaz'a giden Zeki Aydın yönetimindeki 05 NA 876 plakalı otomobil, Van'a dönerken Adilcevaz Erciş karayolunun Aydınlar beldesi yol ayrımında kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu araçta bulunan Akile Aydın (40) olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Zeki Aydın ile araçta bulunan Nihat Aydın, Naile Solgun yaralandı. Yaralılar Adilcevaz Adilcevaz...
Çilek ve kakaonun genetik şifresi çözüldü
12-26-2010, 21:43
Bilimadamları, yabani çilek ile kakaonun bir türünün genetik kodunu çözdüklerini açıkladı. Nature Genetics dergisinde yayınlanan makaleye göre, uluslararası bir araştırma ekibi yaptığı çalışmada, yabani çileğin, insanların sahip olduğunun bir buçuk katı kadar, yani 35 bin gene sahip olduğunu belirledi. Araştırmacılardan Oregon Eyalet Üniversitesi öğretim üyesi Todd Mockler, genetik haritanın çıkarılmasının, meyvenin zararlı böceklere karşı dirençli, dahi iyi kokan, ısıya...
Önce atıştılar sonra tokalaştılar GALERİ
12-26-2010, 21:34
Bütçe konuşması sırasında muhaletefe yüklenen Başbakan Erdoğan, 2011 yılı bütçe tasarısının kabulünün ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı. TBMM Genel Kurulunda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine ilk gelen lider, Bahçeli oldu. Kılıçdaroğlu ise Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından kısa bir süre önce Genel Kurula girdi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise görüşmelere katılmadı. ...
Erbakan: AKP'lileri avucumun içi gibi bilirim
12-26-2010, 21:34
Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ''AKP'liler benim evladım. Onları avucumun içi gibi bilirim. Onları seviyorum ama Türkiye'yi daha çok seviyorum'' dedi. Erbakan, partisinin 5. Trabzon İl Kongresi'ne katıldıktan sonra Trabzon İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada basına kapalı toplantıda partililerle bir araya gelen Erbakan, daha sonra Ortahisar Mahallesi'nde çocukluğunun geçtiği tarihi evi ziyaret etti. Aracından inmeyen Erbakan, bir süre restore edilen tarihi evi izledi. Parti teşkilatınca...
Hediyelik fuar düzenleyen şirkete tepki
12-26-2010, 21:23
''Hediyelik Eşya ve Armağan Günleri'' fuarı katılımcıları, yeterince tanıtım yapılmadığı için ziyaretçi sayısının çok yetersiz kaldığı gerekçesiyle fuarı düzenleyen firmayı protesto etti. İstanbul'da 24 Aralık Cuma günü başlayan fuara katılanlar adına basın mensuplarına açıklama yapan Ruşan Akcan, fuarda üç defa yer aldığını ve ikinci defa ziyaretçi konusunda sıkıntıyla karşılaştığını söyledi. Fuar öncesi fuarı düzenleyen firmanın pazarlama departmanındaki satış...
Şanlıurfa'da BDP mitinginde 20 gözaltı
12-26-2010, 21:04
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa İl Teşkilatı'nın 'Kadına Özgürlük' mitinginde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan ve posterlerini taşıyan 20 kişi gözaltına alındı Şanlıurfa'da BDP İl Teşkilatı yönetimi kadına özgürlük ve eşitlik sloganı ile bir miting düzenledi. BDP'li Sebahat Tuncel'in konuşmacı olarak katıldığı miting sırasında yüzlerini örterek ellerinde taşıdıkları PKK lideri Abdullah Öcalan posterleri ile slogan atan 20 kişi yakalandı. Ali...
Fildişi Kıyısı için iç savaş uyarısı
12-26-2010, 20:58
Fildişi Kıyısı'nın seçim yenilgisini kabul etmeyen Devlet Başkanı Laurent Gbagbo'nun sözcüsü, ülkeye yabancı müdahalesinin iç savaş başlatabileceği uyarısında bulundu. Bölgesel işbirliği örgütü Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Gbagbo koltuğunu, seçimi kazandığı açıklanan rakibi Alassane Ouattara'ya bırakmazsa, askeri müdahale uyarısında bulunmuştu. AFP'nin haberine göre sözcü Ahoua Don Mello, böylesine bir girişimin, ülkede yabancı işçiler çalışması sebebiyle...
Bütçe görüşmesi liderleri buluşturdu
12-26-2010, 20:37
Başbakan Erdoğan, 2011 yılı bütçe tasarısının kabulünün ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı. TBMM Genel Kurulunda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine ilk gelen lider, Bahçeli oldu. Kılıçdaroğlu ise Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından kısa bir süre önce Genel Kurula girdi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise görüşmelere katılmadı. Birleşimi yöneten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin,...
Bu topraklarda ameliyat yaptırmayız
12-26-2010, 20:37
AK Parti'nin kırmızı çizgilerini hatırlatan ve "Türkçülere de Kürtçülere karşıyım" diyen Başbakan Erdoğan, Meclis konuşmasında çift dil ve özreklik tartışmalarına değindi. BDP'lilere yönelik sert sözler söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''özerklik'' tartışmasının demokratikleşmeyi, Türkiye'nin ileri demokratik standartlara kavuşmasını hazmedemeyenlerin çirkin bir tezgahı olduğunu belirterek, ''Hiçbir ciddiyeti ve derinliği olmayan bu projeleri, benim Kürt kökenli...
İliksiz, Radyo 7'de Haber7'yi anlattı
12-26-2010, 20:14
Radyo 7'de Selda Atalay'ın sunduğu 'Selda Atalay ile haftaya Dair' programının konuğu Haber7.com'un Genel Yönetmeni Yaşar İliksiz oldu. İliksiz, Haber7'deki yeni dönemi dile getirdi. Radyo 7'de Selda Atalay, haftalık programında Haber7. Com Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilen Yaşar İliksiz'i konuk etti. İliksiz programda Haber7'nin yeni yüzünü ve 2011 yılı hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İliksiz, Haber7'de bundan sonra spor ve diğer alanlarda uzmanlaşmış kişilerin köşe yazarlarına...
Erdoğan'ın 2011 değil 2023 hedefi VİDEO
12-26-2010, 19:38
2011 yılı Merkezi Bütçe yönetim bütçe kanunu tasarısına ilişkin Başbakan Erdoğan Meclis Genel Kurulu'nda kürsüye geldi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 2023 yılı hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. http://video.haber7.com/play.video.php?id=9481 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ortak dil Türkçe'dir, bu gerçeği değiştirmeye yönelik hiçbir girişim kabul edilemez. Zira bu mesele sosyal barış ve sosyal bütünlük meselesidir'' dedi. Erdoğan, 2011 yılı bütçesinin üzerindeki son...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Ben Hıdır' cevabı
12-26-2010, 19:38
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılı bütçesi üzerindeki konuşmasını değerlendirirken, Başbakan'ın CHP'le ilgili iddialarına da cevap verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılı bütçesi üzerindeki konuşmasını değerlendirirken, ''CHP'yi eleştirmek için 1974'lere gitmesi, Başbakan'ın CHP'yi eleştirmekte ne kadar zorlandığını gösterir'' dedi. Bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından...
Hükümetin 2011 Bütçesi kabul edildi
12-26-2010, 19:34
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yönettiği Genel Kurul'da, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2009 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı Genel Kurul'da oylandı. TBMM Genel Kurulunda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı kabul edildi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yönettiği Genel Kurul'da, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2009 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerinde son konuşmalar yapıldı ve tasarılar açık...
Akçakale'de arazi kavgası: 9 yaralı
12-26-2010, 19:07
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, 9 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Yukarı Deren köyü Kayalık mezrasında köy arazisi nedeniyle Başboğan ve Yakan aileleri arasında tartışma çıktı. Silahların da kullanıldığı kavgaya dönüşen olayda 9 kişi yaralandı. Akçakale ve Harran'dan giden ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesine götürülen yaralılardan 4'ü ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi. Jandarmanın mezrada geniş...
Org. Güner Şam'da şehitlik açtı
12-26-2010, 18:57
Genelkurmay Başkanı İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Şam'da bulunan Türk Hava Şehitliği'nin açılışını yaptı. Türkiye-Suriye Üst Düzey Askeri Diyalog toplantılarına katılmak üzere 3 günlük resmi ziyaret programı çerçevesinde Şam'a gelen Orgeneral Güner ve beraberindeki askeri heyet, Türk Hava Şehitliği'ni açtı. Suriye Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Münir Adnuf ve Suriyeli üst düzey askerlerin de katıldığı açılış töreninde, Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer...
Şevket Kazan: Faiz yükünü kaldıracağız
12-26-2010, 18:57
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, iktidara geldiklerinde Türkiye'yi faiz yükünden kurtaracaklarını söyledi. Kazan, partisinin Reyhanlı İlçe Kongresi için geldiği kentte, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen'i ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Türkiye'nin hiçbir probleminin çözülmediğini, ülkenin hala faize borç ödediğini ifade eden Kazan, şöyle devam etti: ''İnşallah biz geleceğiz yine. Geldiğimizde, her şeyden önce Türkiye'yi faiz...
Süheyl Batum'dan kavga iddialarına yalanlama
12-26-2010, 18:37
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Parti Meclisi toplantısında Gürsel Tekin ile kavga edip, yumruklaştıkları yönünde çıkan haberlere tepki göstererek, dava açacağını söyledi. Gürsel Tekin ile yan yana bile gelmediklerini belirten Batum, "Bırakın beni ve Gürsel Tekin'i, başka birisi arasında bile tartışma yaşanmadı. Haber tamamen uydurma" dedi. CHP'nin Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, partisinin Bahçelievler...
Parti Meclisi'nde Tekin-Batum kavgası iddiası
12-26-2010, 18:36
CHP'nin yeni Parti Meclisi, bugün 5 saat süren toplantısında yeni yönetim belirlendi. Bihlun Tamaylıgil'in Genel Sekreter yapıldığı toplantıya iiddiaya göre Gürsel Tekin-Süheyl Batum kavgası damgasını vurdu. CHP"nin 18 Aralık"ta yapılan 15. Olağanüstü Kurultay toplantısı seçilen Parti Meclisi bugün ilk toplantısını yaptı. 5 saat süren PM toplantısında eski Genel Sekreter Süheyl Batum ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin arasında büyük kavga yaşandığı öğrenildi. ...
Erdoğan 2011'i değil 2023'ü anlattı
12-26-2010, 18:36
2011 yılı Merkezi Bütçe yönetim bütçe kanunu tasarısına ilişkin Başbakan Erdoğan Meclis Genel Kurulu'nda kürsüye geldi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 2023 yılı hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ortak dil Türkçe'dir, bu gerçeği değiştirmeye yönelik hiçbir girişim kabul edilemez. Zira bu mesele sosyal barış ve sosyal bütünlük meselesidir'' dedi. Erdoğan, 2011 yılı bütçesinin üzerindeki son görüşmelerde hükümet adına söz alarak, değişik...
'Biji Serok Apo' sloganına 79 yıl hapis
12-26-2010, 18:08
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde yapılan bir gösteride "Biji Serok Apo" sloganı attıkları gerekçesi ile yargılanan 11 kişiye 79 yıl hapis cezası verildi. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 15 Şubat 2010'da PKK terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye getirilişinin yıldönümü protestosuna katıldıkları ve "Biji Serok Apo" sloganı attıkları gerekçesi ile 11 kişi hakkında "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "Örgüt...
Alacakaya'da silahlı saldırı: 1 ölü 3 yaralı
12-26-2010, 17:56
Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde iki kardeşin işlettiği dükkanlara yapılan silahlı saldırıda 1 kişi öldü 3 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Site Mahallesi'nde Mamoş Sontekin'in (52), işlettiği fırın ile yanında kardeşi Hayrettin Sontekin'in (54) işlettiği nalbur dükkanına, Sait Tokpınar (61), tarafından henüz belirlenemeyen bir nedenle tabancayla ateş açıldı. Saldırıda Hayrettin Sontekin olay yerinde hayatını kaybetti, nalbur dükkanında bulunan yeğeni Cihan Sontekin (25) ile fırında...
Çalık Holding Irak'ta 194 milyon dolarlık iş aldı
12-26-2010, 17:54
Çalık Holding'e bağlı GAP İnşaat'ın Irak'ta 194 milyon dolarlık iş aldığı bildirildi. Gap İnşaat Genel Müdürü Ahmet Taçyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat ile Uluslararası Bağdat Havaalanı arasındaki 20 kilometrelik yolun yapımı ve çevre peyzaj düzenlemesi ile ilgili 194 milyon dolarlık ihaleyi aldıklarını belirtti. İhale sonucunda aldıkları işin protokolünü geçtiğimiz hafta Bağdat Büyükşehir Belediye başkanı Sabır El İsavi ile imzaladıklarını dile getiren...
Torba yasa tasarısı'na Taksim'de protesto
12-26-2010, 17:37
Türk-İş'e bağlı sendikalara üye işçiler, Beyoğlu'nda düzenledikleri yürüyüşle Torba Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Taksim Meydan'da toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, ellerinde "Haklarımızı Torbalatmayacağız" yazılı pankartlarla Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atan grup, Galatasaray Meydan'ında basın açıklaması yaptı. Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu adına yapılan açıklamada, "Vergi yükünün üzerine...
Erbakan'dan Trabzon'da Fatih benzetmesi
12-26-2010, 17:37
Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi ilk seçim gezisini Trabzon'a yaptı. Erbakan, "Fatih Sultan Mehmet gibi İstanbul'un ardından Trabzon'a geldik" dedi. Seçimlere 6 ay gibi kısa bir süre kaldığını kaydeden Erbakan, "Fatih Sultan Mehmet gibi İstanbul'un ardından Trabzon'a geldik" dedi. Partisinin Trabzon İl Kongresi'nin yapıldığı Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'nda 'Mücahit Erbakan, Efsane Başbakan Necmettin Erbakan' sloganlarıyla...
Atalay: Terör biterse MHP de biter
12-26-2010, 17:36
İki dil, özerklik gibi tartışmalar gündeme gelince, muhalefetin dört elle sarıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Terör biterse MHP'nin de biteceğini söyledi. Muhammet Taşçılar'ın haberi Atalay Şöyle sürdürdü, "Birileri iki dil, özerklik gibi tartışmaları gündeme getirince, içi de doldurulmamış ne istediği belli olmayan bu konulara muhalefet dört elle sarılıyor. MHP "Türkiye bölündü" diye hemen atıldı. Hadi MHP'yi anlıyorum; ekmeği suyu bu, bu sorun...
Erdoğan Meclis Genel Kurulu'nda CANLI
12-26-2010, 17:36
2011 yılı Merkezi Bütçe yönetim bütçe kanunu tasarısına ilişkin Başbakan Erdoğan Meclis Genel Kurulu'nda kürsüye geldi. Başbakan Erdoğan, hükümet olarak Kürtçülüğe de Türkçülüğe de karşı olduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan 2011 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı'na ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunuyor. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin ne zaman düze çıkmak istese hemen ardından sorunların yaşandığını belirterek hükümet olarak hertürlü iç ve dış oyunu...
Canikli, Kılıçdaroğlu için Nobel istedi
12-26-2010, 17:34
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Bir anda 200 katrilyon liralık bir kaynak ortaya koyduğunu iddia eden bir genel başkan için ya kıyamet kopana kadar Nobel ödülü ya da desteksiz atış ödülü verilmesi lazım'' dedi. Canikli, TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin son gününde AK Parti Grubunun görüşlerini dile getirdi. Mali disiplin sonucu önerilen rakamların tuttuğunu, bütçe açığı azaltıldığını kaydeden Canikli, ''Mali disiplin...
Sayfa 42 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
32
40
41
42
43
44
52
92
142
542
Sonraki >
Sonuncu »
Gösteriliş ayarları
Gösterilen 1231 den 1260 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli
Konu başlığına göre
son Mesaja göre
Konunun başlama saati
Cevap sayısına göre
Görüntüleme sayısına göre
Konuyu Başlatan
Sıralama şekli
Yükselen
Alçalan
2 günlük
7 günlük