Yeni Konu aç
Muhakeme
Portal
Forum
Türkiye ve Dünya Siyaseti
>
Gündemdeki Haberler
>
2010
Sayfa 179 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
79
129
169
177
178
179
180
181
189
229
279
Sonraki >
Sonuncu »
AK Parti Serik Başkanı ve yönetimi istifa etti
12-06-2010, 16:37
AK Parti Serik İlçe Başkanı Feridun Çelik ve beraberindeki 29 kişilik yönetim kurulu üyeleri görevlerinden istifa etti. İstifaların herhangi bir problemden kaynaklanmadığını belirten AKk Parti Serik İlçe Başkanı Feridun Çelik, "2009 yerel seçimleri sonrasında ilçe yönetiminden 18 üyenin istifası sonrasında bu görevi yedek üyelerle bu güne kadar devam ettirdik. Genel seçimler öncesinde partinin yelpazesini kavrayabilecek ve oy potansiyelini artırabilme adına yönetimdeki arkadaşlarla karar...
Erdoğan Kerbela törenine katılacak
12-06-2010, 16:37
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'da yapılacak ''Kerbela olayının yıl dönümü'' törenlerine katılacağı belirtildi. Erdoğan'ın, 16 Aralık Perşembe günü İstanbul Halkalı'da düzenlenecek törenlere iştirak edeceği bildirildi. Başbakan Erdoğan'ın ilk kez ''Kerbela olayının yıl dönümü'' töreninde bulunacağı da ifade edildi.
Bütçe görüşmelerine, CHP kurultayı arası
12-06-2010, 16:36
TBMM Genel Kurulundaki 2011 Yılı bütçe görüşmelerine, CHP kurultayı dolayısıyla 1 gün ara verilecek. Grupların da mutabakata varması üzerine 18 Aralıktaki bütçe görüşmeleri yapılmayacak. Alınan bilgiye göre, 18 Aralık Cumartesi günü yapılacak CHP 15. Olağanüstü Kurultayı nedeniyle taslak programa göre o gün genel kurulda görüşülmesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin bütçeleri başka gün ele alınacak. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanı Mehmet Ali...
MÜSİAD Tarım Raporu'nu Elazıg'da açıkladı
12-06-2010, 16:23
Tarım sektörüne bir kılavuz niteliği taşıyan MÜSİAD’ın hazırladığı “Türkiye’nin Tarımsal Gücü ve Geleceği” adlı Tarım Raporu, Elazığ’da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantı ile açıklandı. Türkiye"nin kalkınmasında tarımının temel rol oynadığı vurgulanan raporda, sektörle ilgili çarpıcı gelişmelere yer veriliyor. MÜSİAD, "Türkiye"nin Tarımsal Gücü ve Geleceği" adlı Tarım...
Merkel, IMF'nin önerisine posta koydu
12-06-2010, 16:23
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, 750 milyar avroluk fonun artırılması görüşüne karşı çıktı. Merkel, yaptığı açıklamada, Avro Bölgesi'nin kurtarma mekanizmasının miktarının artırılmasına ihtiyaç olduğunu düşünmediğini söyledi. Merkel, ayrıca Avrupa Birliği anlaşmasının, AB üyelerine ''E-Bonds'' adlı ortak tahvil çıkarma imkanı sağlamadığını ifade etti. Strauss-Kahn'ın, Avro Bölgesi'nin, güç durumdaki üyeleri...
Pegasus 300 bin koltuk için kampanya başlattı
12-06-2010, 16:22
Pegasus Hava Yolları, 7-10 Aralık tarihleri arasında biletini Pegasus'tan alacak 300 bin yolcu için indirimli bilet satış kampanyası başlattı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Pegasus, belirtilen tarih aralığında ''www.flyppgs.com''dan bilet alacak 300 bin yolcu için 1 Ocak 2011 - 31 Mart 2011 tarihleri arasında yurt içinde 18 noktaya 25,99 liraya, Kıbrıs'a 49,99 liraya, yurt dışında 25 noktaya da 39,99 avroya uçma imkanı veriyor. Kampanya, tüm vergiler dahil, tek yön uçuşlarda geçerli olacak.
K.Irak'ın kürt bölgesi petrol ihracına başlıyor
12-06-2010, 16:22
Irak Petrol Bakanı Hüseyin El Şehristani, petrol konusunda ülkenin kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi ile merkezi hükümet arasındaki anlaşmazlığın çözüldüğünün sanıldığını, bölgesel Kürt yönetiminin gelecek yılın başlarında petrol ihracına başlayabileceğini söyledi. El Şehristani, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Sorunun giderildiği sanılıyor ve bölge gelecek yılın başlarında petrol ihracatına başlayacak. Bölge yönetimi bize gelecek yıl günlük 150 bin varil üretebileceği...
Öğretmenlere atama müjdesi sadece Avea’dan
12-06-2010, 16:21
Avea, bugün atamaları gerçekleştirilecek 30.000 kadrolu öğretmenin atama sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandığı anda müşterilerine ulaştırıyor. Hayatın her anını müşterileriyle paylaşan Avea, atamaları gerçekleştirilecek öğretmenlerin heyecanına ortak oluyor. 30.000 kadrolu öğretmen, atama sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandığı anda kendi sonuçlarını sadece Avea"dan öğrenecek. MEB işbirliği ile gerçekleştirilen ...
TEDAŞ'ın 3 büyük şirketi ihaleye çıkıyor
12-06-2010, 16:19
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (TEDAŞ) bağlı şirketleri olan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirme ihalesi yarın yapılacak. ÖİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu şirketlerin TEDAŞ'a ait 100 oranındaki hisselerinin özelleştirilmesi ihalelerinin nihai pazarlık görüşmeleri, yarın Ankara Swissotel;de gerçekleştirilecek.
Köyde kaçak kazıya suçüstü: 7 gözaltı
12-06-2010, 16:08
Konya'da bir köydeki ''tarihi eser var'' dedikodularına kayıtsız kalmayan 7 kişi, kaçak kazı yaptıkları sırada suç üstü yakalandı. Edinilen bilgiye göre, merkez Selçuklu ilçesi Dağdelen köyü yakınlarındaki Celal mevkisinde ''tarihi eser var'' dedikoduları üzerine Z.Ö. (22), A.A. (31), N.E. (45), H.H.A. (33), H.A. (42), T.Y. (25) ve S.Ç. (43) belirtilen adrese gittiler. Jandarma ekipleri de ihbar üzerine gittiği adreste, şüphelileri kazı işinde kullandıkları detektör, kazma, kürek gibi...
Kayseri Şeker'de yöneticiler istifa etti
''Kayseri Şeker Fabrikasında yolsuzluk yapıldığı'' iddiaları üzerine yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ile Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Matur'un, görevlerinden istifa ettiği açıklandı. Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Özışık'ın yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinden, Matur'un da yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiklerine ilişkin dilekçelerini yönetim kuruluna bugün...
Evinin bahçesinde ölü bulundu
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde komşuları tarafından evlerinin bahçesinde hareketsiz yatar vaziyette bulunan kişinin ölü olduğu belirlendi. Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bir kişi, evlerinin bahçesinde ölü bulundu. Edinilen bilgiye göre, Karacaören köyünde ikamet eden İzzet Kösecik (77), komşuları tarafından evlerinin bahçesinde hareketsiz yatar vaziyette bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, İ.K'nın öldüğünü belirledi. Ölümü şüpheli...
2 ilde hırsızlık zanlılarına baskın: 30 gözaltı
İstanbul ve Diyarbakır'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, evlerden hırsızlık yaptığı iddia edilen suç örgütü üyesi 30 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gündüzleri evlerden hırsızlık yapıldığını belirledi. 5 ay sürdürülen takibin ardından İstanbul ve Diyarbakır'da 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, suç örgütünün elebaşıları olduğu öne...
Tarım işçileri arasında kavga: 1 ölü
12-06-2010, 16:07
Adana'nın Ceyhan ilçesinde tarım işçileri arasında çıkan bıçaklı kavgada, 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Esentepe Mahallesi'nde, narenciye hasadı yapmak amacıyla Hatay'ın Erzin ilçesine gitme konusunda iki grup arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda Murat Gökhan (17), Ali Osman Anter (22) ve Mustafa Ç. (17) aldıkları bıçak darbeleriyle yaralandı. Ambulansla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve karnından yaralı olduğu öğrenilen Murat Gökhan,...
Maç öncesi bıçaklanmayla ilgili 5 gözaltı
12-06-2010, 16:06
Süper Lig'de dün oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesinde çıkan olaylara ilişkin gözaltınan kişi 5'e yükseldi. Fiyapı İnönü Stadı'nda dün oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona eren maç öncesinde, 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin yürütülen çalışmada gözaltına alınan 5 Beşiktaş taraftarının işlemleri, Asayiş Şube Müdürlüğünde devam ediyor. Gözaltına alınan 5 kişinin, cop ve sopa ile gözaltına alındığı öğrenilirken, bıçakla yaralama...
Üç yıl önce işlenen cinayetin sırrı çözüldü
12-06-2010, 16:06
Konya'nın Seydişehir ilçesinde, yaklaşık 3 yıl önce kaybolan ve 3 gün önce üzeri kapatılmış kuyuda cesedi bulunan kişinin kayınpederi ve eşinin işyeri arkadaşı gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce Sofuhane Mahallesi'nde üzeri taş ve toprakla kapatılmış kuyuda Fatih Bağcı'ya (32) ait cesedin bulunmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürdü. Polis,...
Kredi kartı dolandırıcısı 4 Malezyalı yakalandı
12-06-2010, 16:04
İstanbul'daki lüks mağazalardan sahte kredi kartlarıyla yaklaşık 250 bin TL'lik dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen Malezya uyruklu 4 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, Sarıyer İstinye Park'ta bir mağazadan kredi kartıyla yüklü miktarda alışveriş yapan 4 yabancıdan şüphelenen mağaza yetkilisi, durumu söz konusu kartın bankasına bildirdi. Banka tarafından alışveriş yapan kişilerin sahte kredi kartları kullandıkları belirlenerek, polise haber verildi. Bunun üzerine çalışma başlatan...
Darp edilerek öldürülen genç toprağa verildi-
Ordu'da dört gün önce darp edilerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi yoğun bakımında hayatını kaybeden Ordu Üniversitesi öğrencisi toprağa verildi. Ordu'da dört gün önce darp edilerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi yoğun bakımında hayatını kaybeden Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe 1. sınıf öğrencisi Enes Çelenk için eğitim gördüğü okul önünde tören düzenlendi. Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi sonrası Ordu'ya getirilen...
12 yaşındaki kızı alıkoyan kişiye tutuklama
Çanakkale'nin Biga'nın ilçesinde, 12 yaşındaki kızı zorla alı koyduğu iddia edilen kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Hoşoba köyünde yaşayan Ö.K (19) telefonla tanıştığı ve bir süre arkadaşlık yaptığı Z.K (12) ile 2 gün önce kaçtı. Kızın ailesinin şikayetçi olması üzerine Ö.K ve Z.K, polis tarafından Biga'da yakalandı. Ö.K, ifadesinin alınmasının ardından, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Z.K ise ailesine teslim edildi.
Kaza yaptıkları aracı bırakıp gittiler
Muş'ta şarampole devrilen bir otomobil içerisindeki 4 kişi, kaza yaptıkları aracı bırakıp gittiler. Mahalle sakinlerinin bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, araçta herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 49 AE 449 plakalı otomobil, Dere Mahallesi Taşo Mezarlığı mevkisinde virajı alamayarak, şarampole devrildi. Bölgede bulunan bir kayaya çarparak durabilen otomobilin içerisinde bulunan, görgü...
Etimesgut'ta yolsuzluk davasında 21 tahliye
Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ''belediye ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddialarına'' ilişkin görülen ve 99 kişinin yargılandığı davada, eski Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Sanık sayısının çokluğu nedeniyle Sincan Yenikent F Tipi Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davada, 99 sanık ile avukatlarının ilk savunmalarının alınması tamamlandı. Duruşmada, tutuklu sanıklar ve avukatları...
Uludağ'da hafta sonu kar bekleniyor
12-06-2010, 15:58
Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, hafta sonu kar yağışı bekleniyor. AA muhabirinin Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, gece saatlerinden bu yana yağmur şeklinde devam eden yağış, kara dönüştü. Hava sıcaklığının 1 derece olduğu ''oteller bölgesi''nde kar kalınlığı 2 santimetre olarak ölçüldü. Meteoroloji yetkilileri ise cuma gününden itibaren kar müjdesi verdi. Sezon hazırlıklarını sürdüren otelciler, hafta sonu itibariyle...
Haydarpaşa'da bilirkişi incelemesi sona erdi
12-06-2010, 15:58
Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangınla ilgili soruşturma kapsamında görevlendirilen bilirkişi heyeti, delil toplama ve inceleme çalışmalarını tamamladı. Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Selahattin Aydoğdu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, inşaat mühendisi bir öğretim görevlisi, bir elektrik mühendisi, bir kimya mühendisi ile yangın uzmanından oluşan 4 kişilik bilirkişi heyeti, olay yerindeki delil toplama ve inceleme işlemlerini tamamladı. Bilirkişi heyetince toplanan delillerin incelenmek...
Ayva: Avrupa'ya model olacak örnek çalışma
12-06-2010, 15:57
Türkiye Beyazay Derneği'nin ''Eğitim Her Engeli Aşar'' projesi kapsamında, Kocaeli'de Başiskele Belediyesi katkılarıyla yapılması planlanan ''Beyazay Okulları Engelliler Kampüsü''nün protokolü imzalandı. Başiskele Belediyesinde düzenlenen törende konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, ''Salon buradan daha iyi görünüyormuş'' diyerek espri yaptı. İnsan olmanın muhteşem bir özellik olduğunun farkında olduklarını...
Aydın Erdem için Hakkari'de olaylı gösteri
12-06-2010, 15:54
Hakkari'de Diyarbakır'da geçen yıl çıkan izinsiz gösterilerde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in ölümünün birinci yıl dönümü nedeniyle gösteriler düzenlendi. Göstericiler yola barikat kurdu. Hakkari'de yola barikat kurup, ateş yakan göstericiler, polise taşla saldırdı. Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'da geçen yıl çıkan izinsiz gösterilerde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in ölümünün birinci yıl dönümü nedeniyle Devlet Hastanesi önünde toplanan...
15 üniversiteye bin 637 yeni kadro
12-06-2010, 15:53
Bazı üniversitelere yeni bin 637 kadro verilmesini öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarı ile Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesine, bin...
Malatya Eğitim Bursu Projesi hayata geçti
12-06-2010, 15:53
MİAD'ın temellerini attığı Malatya Valiliği himayesinde gerçekleştirilen Malatya Eğitim Bursu Projesi hayata geçti. Proje Malatyalı gençlerin burs almasını hedefliyor. Projenin sorumluları projenin amacını şöyle açıkladı: "Projenin önceliği, güven duyulan bir burs sistemi oluşturmaktır. Şeffaf, denetlenebilir ve herkese açık bir sistem, katılımcıları artıracak; insanların gönül rahatlığı ile bu hayırlı işe dahil olmalarını sağlayacaktır." Malatya Eğitim Bursu Projesi,...
Sevigen: Gözaltındaki öğrenciler taciz edildi mi?
12-06-2010, 15:38
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Gözaltına alınan bayan öğrencilere taciz edildiği ve erkek polisler tarafından arandığı doğru mu” diye sordu. CHP"li milletvekilleri, İstanbul"da polis ve öğrenci arasında yaşanan olayları TBMM gündemine taşıdı. TBMM"yi soru yağmuruna tutan CHP"li vekiller, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a, "Gazetelerdeki fotoğraflar, televizyonlardaki görüntüler vicdanınızı sızlatmadı...
Gül ve Abbas'tan çözüm mesajları
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail ile Filistin arasında eylül ayında başlayan barış görüşmelerinin devam etmesi için İsrail'in yeni yerleşim yerleri yapmaktan vazgeçmesinin ve olumlu havaya girmesinin elzem olduğunu söyledi. Gül, çalışma ziyareti için Türkiye'de bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Abbas'ı bu yıl içinde üçüncü kez Türkiye'de misafir etmekten duyduğu...
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama Canlı İzle
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek basın açıklaması yapıyor. Çiçek, İsrail'e yardım ve ilişkilerde son durum konusundaki soruya ve öğrencilere dayakla ilgili tartışmalara cevap verdi. Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek basın açıklaması yapıyor. Çiçek, "Bakanlar Kurulu'nda genel politik değerlendirmeler yapılmıştır" dedi. İSRAİL'E YARDIM VE İLİŞKİLERDE SON DURUM Türkiye'nin geleneksel bir...
Sayfa 179 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
79
129
169
177
178
179
180
181
189
229
279
Sonraki >
Sonuncu »
Gösteriliş ayarları
Gösterilen 5341 den 5370 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli
Konu başlığına göre
son Mesaja göre
Konunun başlama saati
Cevap sayısına göre
Görüntüleme sayısına göre
Konuyu Başlatan
Sıralama şekli
Yükselen
Alçalan
2 günlük
7 günlük