Yeni Konu aç

Çubukçu'dan ajan öğretmen açıklaması

Çubukçu'dan ajan öğretmen açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul güvenliği projesi yürütülürken Emniyet ile bilgi paylaşımını sağlayacak bir idareciye ihtiyaç bulunduğunu, bunun doğal olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul güvenliği projesi yürütülürken Emniyet ile bilgi paylaşımını sağlayacak bir idareciye ihtiyaç bulunduğunu, bunun doğal olduğunu belirterek, ''Okul idarecilerini veya öğretmenleri, koordinasyon görevi yürüten bir idareciyi muhbir olarak nitelendirmek için çarpık düşünmek... Read more

CHP öğrenci protestosunu Meclis'e taşıdı

CHP öğrenci protestosunu Meclis'e taşıdı

CHP, protesto gösterisinde bulunan öğrencilere orantısız güç kullanılmasının önüne geçmek ve uygulanan şiddetin nedenlerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, ileri demokrasinin en önemli göstergelerinden birinin; çoğunluğun görüşlerinin iktidarda olması, geriye kalan kesimlerin temsil edilmesi ve taleplerini çeşitli yollardan dile... Read more

Eş durumundan tayinde memura kötü haber

Eş durumundan tayinde memura kötü haber

Tayin talebinde bulunan memurun eşinin de memur olma şartı aranmaya devam edecek. Danıştay 5. Dairesi, Devlet Memurları Kanunu'nun memurların eş yönünden tayin olmalarını düzenleyen maddesinin iptal istemini reddetti. Danıştay 5. Dairesi, binlerce memuru yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Daire, Devlet Memurları Kanunu'nun memurların eş yönünden tayin olmalarını düzenleyen maddesinin iptal istemini reddetti. Buna göre, memurların tayin istemeleri durumunda, eşinin de memur olma şartı aranmaya... Read more

Haber 7'de görev değişikliği gerçekleşti

Haber 7'de görev değişikliği gerçekleşti

İnternet haberciliğinin önde gelen sitelerinden Haber7com’da görev değişikliği yapıldı. Uzun yıllar sitenin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Ünal Tanık görevi Yaşar İliksiz’e devretti. İnternetin yeni medya düzenindeki yerinin tartışıldığı şu günlerde, Türkiye"de internet haberciliğinde önemli köşe başlarından birini tutan Haber7com"da Genel Yayın Yönetmenliğine sitenin Yayın Koordinatörlüğünü yapan Yaşar İliksiz atandı. 2004 yılından bu yana sitenin Genel... Read more

11 saniyede market soygunu VİDEO

11 saniyede market soygunu VİDEO

Maskeli 3 şahıs, Şişli ve Zeytinburnu'da kapılarını kırarak girdikleri iki ayrı marketten hırsızlık gerçekleştirdi. Şahısların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsünde ikinci hırsızlık anının 11 saniye sürdüğü görüldü. http://video.haber7.com/play.video.php?id=9163 Şişli ve Zeytinburnu'nda iki ayrı marketten yarım saat arayla maskeli 3 kişi tarafından hırsızlık yapıldı. İlk olarak Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi 87 numarada bulunan markete gelen maskeli 3 şahıs, saat 03.30... Read more

Devrimci Karargâh sanığı, flash belleği kabul etti

Devrimci Karargâh sanığı, flash belleği kabul etti

Devrimci Karargah davasının tutuklu sanıklarından örgüt lideri olduğu ileri sürülen Ulaş Erdoğan, kanlı eylem planlarının yer aldığı flash belleğin kendisinde olduğunu kabul etti. BÜŞRA ERDAL'ın haberi Devrimci Karargah davasının üçüncü duruşması dün yapıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan üçüncü duruşmaya 8'i tutuklu 20 sanık katıldı. Daha önceki duruşmada konuşmayan tutuklu sanıklar Cemal Bozkurt, Fatih Aydın ve Özgür Dinçer açıklamalar yaptı. Esasa ilişkin... Read more

Ölümlü apandisit ameliyatında doktor yargılanıyor

Ölümlü apandisit ameliyatında doktor yargılanıyor

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, apandisit ameliyatı sırasında kalın bağırsağına zarar verilmesi sonucunda vücuduna enfeksiyon yayıldığı iddia edilen ve tedavi gördüğü hastanede 11 Mayıs 2009 tarihinde yaşamını yitiren 13 yaşındaki kızın, doktoru aleyhine açılan dava sürüyor. Orhangazi Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Orhangazi Devlet Hastanesi'nde Sevecen Ercan Polat'ın ameliyatını gerçekleştiren sanık operatör doktor Murat S'nin katılmadığı davanın ikinci duruşmasında, hemşire Gamze... Read more

KPSS'de tam puan alan 3 kiş ifade veriyor

KPSS'de tam puan alan 3 kiş ifade veriyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, KPSS'de ''kopya çekildiği ve soruların çalındığı'' iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda tam puan alan kişilerin ifadelerinin alınmasına başlandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'ın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sınavda tam puan aldığı belirlenen kişilerin ifadelerini alıyor. Tam puan alan... Read more

Kuyumcu kuryesinden 1 kilo altın çaldılar

Kuyumcu kuryesinden 1 kilo altın çaldılar

Zeytinburnu'nda bir kuyumcu kuryesinin içinde 1 kilogram altın bulunan çantasını çalan hırsız kaçtı. Alınan bilgiye göre, Gökalp Mahallesi 48/1 Sokak'taki evinden içinde bir kilogram altın bulunan çantasıyla çıkan kuyumcu kuryesi Ersin Ü, çantayı aracının arka koltuğuna koyduktan sonra sürücü koltuğuna geçti. Bu sırada aracın kapısını açan bir kişi çantayı aldı ve kendisini bekleyen araca binerek olay yerinden uzaklaştı. Konuya ilişkin soruşturma başlatan ve plakası belirlenen aracı... Read more

Mum ışığında KPSS'ye soruşturma

Mum ışığında KPSS'ye soruşturma

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, ön lisans mezunları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sırasında, bazı okullarda adayların sınavı mum ışığında tamamlamasına neden olan elektrik kesintisi konusunda soruşturma başlattı. Edinilen bilgiye göre, 28 Kasım 2010 Pazar günü yapılan KPSS sırasında Cumhuriyet ve Dicle mahallelerindeki 5 okulda elektrik kesintisi yaşanmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatan Başsavcılık, ÖSYM'den, elektrik kesintisi yaşanan okullarda sınava giren... Read more

Asansörde kolu sıkışan avukat öldü

Asansörde kolu sıkışan avukat öldü

Afyonkarahisar'da, özel bir hastaneye muayene için giden avukat Serap Taşpınar (57), sedye asansöründe sıkışarak hayatını kaybetti. Afyonkarahisar Barosu avukatlarından Taşpınar, hastanede sedye asansörüne bindi. Bu sırada asansör hareket edince sol kolu dışarıda kalan Taşpınar, kolunu içeriye çekmeye çalıştı; ancak başarılı olamadı. Kendisini asansörden kurtaramayan avukat, hayatını kaybetti. Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, hastaneye gelerek incelemelerde bulundu.... Read more

KCK'dan gözaltına alınan BDP'li başkan serbest

KCK'dan gözaltına alınan BDP'li başkan serbest

Kars'ta, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Digor ilçesi Dağpınar beldesi Belediye Başkanı Ayhan Erkmen, serbest bırakıldı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Belediye Başkanı Erkmen, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, Erkmen hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koydu. ... Read more

Sigara yasağının kapsamı kahvecileri kızdırdı

Sigara yasağının kapsamı kahvecileri kızdırdı

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler, Büfeciler Federasyonu, sigara polisleri uygulaması ile alanı çevreleyen 135-150 santim yüksekliğindeki duvarın kapalı alan kapsamına alınacağıyla ilgili çalışmalara tepki gösterdi. Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Menekşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer'in Sağlık Bakanlığı'nın sigara içmeyenleri mağdur etmeyecek bir kapalı alan tanımı yapma hazırlığında olduğu, bu... Read more

Darbe planına yasal kılıf direkten döndü!

Darbe planına yasal kılıf direkten döndü!

Balyoz gibi darbe planlarını hazırlayanları yargıdan kurtaracak önemli bir girişimin son anda engellendiği ortaya çıktı. Durumu fark eden AK Parti'nin asker kökenli vekilleri, Başbakan'ı bilgilendirerek büyük bir tehlikeyi bertaraf etti. ÖMER ŞAHİN'in haberi Alınan bilgilere göre Milli Savunma Bakanlığı'nın 4 yıl önce Meclis'e sunduğu harp okullarıyla ilgili tasarıda, darbe seminerlerini meşrulaştıracak hükümler yer aldı. Durumu fark eden AK Parti'nin asker kökenli vekilleri, Başbakan'ı... Read more

Kılıçdaroğlu'na cevap Tayyar'dan geldi

Kılıçdaroğlu'na cevap Tayyar'dan geldi

Şamil Tayyar, 'Başbakan'ı Wikileaks iddiaları ile suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nu köşesine taşıdı. Tayyar, Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözlerden dönmesini eleştirerek Memecan karikatürüne de göndermede bulundu. Şamil Tayyar'ın yazısı Muhtardan seçmen kağıdı alamadın İsviçre"den belge istiyorsun! Dün kısa bir süre meclisteydim, bir randevum nedeniyle erken ayrıldım. Döndüğümde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasını sürdürüyordu. Televizyonu açtım, Kemal... Read more

Ulaştırma Bakanlığı personel alacak!

Ulaştırma Bakanlığı personel alacak!

Ulaştırma Bakanlığı sözlü sınavla 5 Avrupa Birliği (AB), 30 ulaştırma ve haberleşme uzman yardımcısı alacak. Ulaştırma Bakanlığının alıma ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre 5 Avrupa Birliği uzman yardımcısı sınavına, en az dört yıllık lisans eğitimi veren yüksek öğretim kurumlarının veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının 1 maliye, 1 iktisat, 1 işletme, 2 muhasebe veya... Read more

İhracat rakamlarında rekor bekleniyor

İhracat rakamlarında rekor bekleniyor

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Aralık ayı ihracatının 12 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini, bunun da son yılların aylık ihracat rekoru olacağını bildirdi. Çağlayan, yıllık ihracatın da Orta Vadeli Program'daki 111,7 milyar dolarlık hedefin üzerinde 112-113 milyar dolar olmasını beklediklerini açıkladı.

Despec Bilgisayar hisseleri borsada!

Despec Bilgisayar hisseleri borsada!

Despec Bilgisayar Pazarlama ve Ticaret A.Ş. hisseleri İMKB İkinci Ulusal Pazar'da bugün işlem görmeye başladı. Borsa Yönetim Kurulu'nun 6 Aralık günü yaptığı toplantıda, Despec Bilgisayar Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin halka arz edilen 4 milyon 525 bin lira nominal değerli B grubu hamiline yazılı paylarının, 1 TL nominal değerli beher pay için halka arz fiyatının (7,15 TL) en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunan 7,16 TL baz fiyattan ve ''DESPC.E'' koduyla, bugünden itibarin İMKB İkinci... Read more

ATO: Kredi kartı borçları da torbaya girsin

ATO: Kredi kartı borçları da torbaya girsin

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, 1,5 milyon kredi kartı kullanıcısının borçları nedeniyle icra korkusu yaşadığını ifade ederek, 'torba yasa'da kredi kartı borçlularına da yer verilmesi talebinde bulundu. ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, ATO Başkanı Aygün'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye birer mektup yazarak, kredi kartı borçlularının durumu hakkında bilgi verdiği, kredi kartı borçlarına ödeme... Read more

Metin Şentürk ana habere şenlik getirdi

Metin Şentürk ana habere şenlik getirdi

Sıra dışı çıkışlarıyla gündeme gelen görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, önceki gün yine bir sürpriz yaptı ve 24 Ana Haber bülteninin sunucu koltuğuna oturdu. Şentürk'ün görmek istemediği haber neydi? YUSUF BÜLBÜL'ün haberi Şentürk, 'Benim Gözümle' başlığı altında haber sunmaya başladı. Dünyada bir ilk olduğu ifade edilen uygulama için günler öncesinden hazırlıklara başlayan Şentürk, ilk heyecanını bizimle paylaştı. 19.10'da başlayan bülten için 16.00'da kanala gelen... Read more

Meraklı hurdacının eli kesildi

Meraklı hurdacının eli kesildi

Adana'da geçen pazar günü yolda bulduğu saatli bomba elinde patlayan hurdacının eli bilek ile dirsek arasından kesildi. Patlamanın hurdacının bombayı kurcalarken gerçekleştiği belirlendi. Merkez Seyhan ilçesi Şehitduran Mahallesi'nde oturan ve geçimini hurdacılıkla sağladığı belirtilen Abdullah Akarsu'nun (49) sokakta bulduğu poşetteki bombanın patlamasıyla ilgili olarak soruşturma devam ediyor. Olayda sol eli parçalanan Akarsu'nun tedavisi Adana Devlet Hastanesinde sürüyor. Akarsu'nun elinin tamamen... Read more

Lise mutemetinin zimmet davası başaldı

Lise mutemetinin zimmet davası başaldı

Adana'daki bir lisede mutemet olarak çalışan memur, zimmetine 130 bin 361 lira geçirdiği iddiasıyla yargılanmaya başlandı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık Mehmet Özavşar (37) ile tanıklar lisenin eski müdürü Sait Karadağ (51), lisenin müdür vekili Mehmet Pan (51), Seyhan Mal Müdürü İlhan Batuk ile Seyhan Mal Müdürlüğünden bazı personel katıldı. Cumhuriyet Savcısı, okuduğu iddianamede, sanık Özavşar'ın Adana Fen Lisesinde ambar memuru, muhasebe... Read more

'Muharrem, insanlığın dönüm noktası'

'Muharrem, insanlığın dönüm noktası'

Hicri yılbaşı olan Muharrem ayı, İslam kültür tarihinde önemli bir zaman dilimini temsil ediyor. Aşure günü de bu ay içerisinde gerçekleşecek. Hicri yılbaşı olan Muharrem ayı, İslam kültür tarihinde önemli bir zaman dilimini temsil ediyor. Kerbela olayının yaşandığı Muharrem ayının 10. günü (Bu yıl 16 Aralık), Hazreti Adem'in tövbesinin kabul edildiğine, Hazreti Yakub'un oğlu Yusuf'a kavuştuğuna, Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan, Hazreti İbrahim'in Nemrut'un ateşinden, Hazreti Musa ve İsrail... Read more

İlköğretim öğrencisi maceracı çıktı

İlköğretim öğrencisi maceracı çıktı

Selçuk Üniversitesince (SÜ) 30 bin 250 ilköğretim ve orta öğretim öğrencisi üzerinde yapılan araştırma öğrencilerin büyük bir bölümünün ''macera'' konulu kitapları tercih ettiğini ortaya çıkardı. Araştırmada öğrenciler, kitap okumalarına engel olarak ilk sıralarda televizyon ile YGS ve SBS'yi gösterdi. SÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül başkanlığında gerçekleştirilen araştırmaya, Yrd. Doç. Dr.... Read more

Web Hosting Gerekliliği

Bir web sayfası yapmak istiyorsanız, yayınlamak istediğiniz sayfalar, resimler veya dökümanlar internet kullanıcıları tarafından erişebilen bir bilgisayarda (sunucu) bulunmalıdır. Bu bilgisayar sizin evde ya da iş yerinde kullandığınız bilgisayarınız olamaz çünkü gerekli programlar ve donanımlarınız varsa bile bilgisayarın internet bağlantısı bu işi gerçekleştirmek için yetersiz kalacaktır. Bu sebeple internette site yayınlamak için özel olarak üretilmiş, internet omurgasına hızlı bağlantısı... Read more

Yargıtay 10. Daire'yi kilitleyen davalar

Yargıtay 10. Daire'yi kilitleyen davalar

Yargıtay 10. Ceza Dairesi Başkanı Mahmut Gül, mahkemelerdeki çek dosyalarının 1 milyonu aştığını, temyizdeki 160 bin çek davasını üç yılda zor bitirebileceklerini söyledi. İşte arap saçına dönen çek davaları Gül, "Bu davaların çoğu zamanaşımına uğrayacak. Zamanaşımının sorumlusu biz değiliz, çıkarılan yeni yasa" dedi. ÇEK davalarına bakan Yargıtay 10. Ceza Dairesi Başkanı Mahmut Gül, mahkemelerdeki çek dosyalarının bir milyonu aştığını, temyizdeki 160 bin çek... Read more

İzmir'deki ATM'lere Tayland soygunu

İzmir'deki ATM'lere Tayland soygunu

Ses dalgalarını kaydederek kredi kartı bilgilerini elde eden bir şebekenin 6 elemanı yakalandı. Türkiye'de ilk kez karşılaşılan yöntemde, ses kayıtları gönderildiği Tayland'da deşifre ediliyor. Fatih ŞENDİL'in haberi İzmir'de ATM cihazına yerleştirdikleri kopyalama cihazı ve gizli kamerayla kart bilgilerini ele geçiren 2'si kadın 6 kişi yakalandı. Gizli kamerayla şifreyi görüntüleyen zanlılar, yerleştirdikleri kopyalama cihazı ile ATM'nin optik okuyucusunun kart bilgilerini tanımak için... Read more

Kamyon öğrenci servisine daldı: 8 yaralı

Kamyon öğrenci servisine daldı: 8 yaralı

Güncelleme : 08.12.2010 10:46 Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, kamyon ile öğrenci servisi hizmeti veren minibüsün çarpışması sonucu 8 öğrenci yaralandı. Lokman Koca (30) idaresindeki 31 S 7413 plakalı, öğrencilere servis hizmeti veren minibüs, E-91 karayolu Payas beldesi Organize Sanayi Bölgesi girişinde, karşı yönden gelen Mehmet Erdem (40) yönetimindeki 31 VP 149 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada, minibüste bulunan İbrahim Enes Yıldırım (14), Halil Zeytun (16), Meltem Bakır (12), Sema Duygu Çiftçi... Read more

Art arda market soyup sigara çaldılar

Art arda market soyup sigara çaldılar

Şişli ve Zeytinburnu'nda iki markete art arda giren kar maskeli 3 kişi, reyonlardaki sigaraları çalarak kaçtı. Hırsızlıkta kullanılan aracın plakasını belirleyen polis, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Alınan bilgiye göre, Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi 87 numarada bulunan markete gelen maskeli 3 kişi, marketin kapısını kırarak içeri girdi. Reyondaki sigara paketlerini alan hırsızlar, alarmın çalması üzerine 34 YSG 56 plakalı otomobile binerek kaçtı. Hırsızlar, kaçarken... Read more

Çubukçu'dan öğrencileri spora teşvik edecek genelge

Çubukçu'dan öğrencileri spora teşvik edecek genelge

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında her öğrencinin bir spor dalıyla uğraşması madalya, ödül, katılım belgesi gibi teşvik edici etkinlikler düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu eğitim-öğretim yılında okullarda ders saatlerinin azaltılması ve ortaya çıkan boş zamanın sosyal ve sportif etkinliklerle değerlendirilmesi için genelge yayımladı. Çubukçu, genelgede, ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenciye birebir ulaşarak onları... Read more

Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 5011 den 5040 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır