Yeni Konu aç
Muhakeme
Portal
Forum
Türkiye ve Dünya Siyaseti
>
Gündemdeki Haberler
>
2010
Sayfa 118 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
18
68
108
116
117
118
119
120
128
168
218
618
Sonraki >
Sonuncu »
Malatya'da kayıp kişi için çalışma başlatıldı
12-15-2010, 16:08
Malatya'da, yoğun kar ve tipide yola çıkan ve iki günden beri kayıp olduğu ileri sürülen köylünün bulunması için jandarma ve kurtarma ekiplerince çalışma başlatıldı. Alınan bilgiye göre, jandarmayı arayan köylüler, merkeze bağlı Uluköy köyünde yaşayan 26 yaşındaki Ramazan Gülüm'den iki günden beri haber alamadıklarını söyledi. Malatya'daki akrabalarının yanından pazartesi günü ayrılan Ramazan Gülüm'ün, yakınlarına, ''köye annemin yanına gideceğim'' dediğini öğrenen jandarma...
MOBESE kameraları kazaları saniye saniye kaydetti
12-15-2010, 16:08
Burdur'da, sürücülerin yaptığı kazalar MOBESE kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Aralık ayında meydana gelen maddi hasarlı kazalarda, sürücülerin dikkatsiz araç kullandıkları ortaya çıktı. Kazaların en çok yaşandığı Tugay Kavşağı'nda kırmızı ışığı bekledikten sonra karşı yola geçen bir aracın sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybedip Antalya Caddesi'nde bulunan orta refüje çıktığı görüldü. Burdur Köprübaşı Kavşağı, Fakir Baykurt Kavşağı ve Şehit Özpolat...
Polis kalkanında uzun eşek oynadılar! VİDEO
12-15-2010, 16:04
ODTÜ'lü öğrenciler Başkaban Erdoğan'ın Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısına gelmesiyle başlattıkları eyleme devam ediyorlar. Eylemciler polise kartopu attarak ve zaman zaman taş atarak karşılık verdi. Bazı eylemciler ise polis kalkanında uzun eşşek oynadı. http://video.haber7.com/play.video.php?id=9274 ODTÜ'lü öğrenciler Başbakan Erdoğan'ın protesto ettikleri eylemde kendilerini toplantının yapıldığı binaya yaklaştırmayan Polise önce kartopu ve zaman zamanda taş atarak karşılık...
Çam ağaçlarına ''Koruma Timi''
12-15-2010, 15:56
İstanbul orman bölge müdürlüğüne bağlı ekip, yılbaşında ağaç kesimi önlemek için ormanlarda nöbet tutacak. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 300 kişilik bir ekip, yaklaşan yılbaşı dolayısıyla kaçak çam kesimini önlemek amacıyla ormanlarda nöbet tutacak. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı dolayısıyla ormanlarda kaçak çam kesimini önlemek amacıyla denetimlerini artırdı. Bu kapsamda, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce denetim ekiplerinin...
Meteoroloji'den Antalya'ya yağış uyarısı
12-15-2010, 15:56
Antalya'da yarın sabah saatlerinde başlayacak yağışın ertesi güne kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman düzenlediği basın toplantısında, kentin ve ilçelerinin yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği söyledi. Yağışın sabah saatlerinden itibaren başlayacağını belirten Duman, öğle saatlerinde şiddetini arttıracak yağışın gece saatlerinde kuvvetleneceğini bildirdi. Duman, ertesi gün sabaha kadar...
Şener: Hakimlerin yer değişikliği tereddütlü
12-15-2010, 15:38
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Balyoz Planı'' davasına bakacak olan hakim ile Hrant Dink davasına bakacak hakimlerin görev yerlerinin değişmesinin tereddüt uyandırdığını söyledi. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Balyoz Planı'' davasına bakacak İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ile ''Hrant Dink cinayeti davası''nın görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak'ın görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, ''Binlerce...
ADSL'de fiyatı en fazla düşen 4. ülke olduk
12-15-2010, 15:19
OECD'nin Haziran 2010 tarihli 'Genişbant İstatistikleri' araştırmasına göre, 2005-2008 arasında Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya'dan sonra genişbant ücreti en fazla düşen 4. ülke oldu. Hız da da ilk 10'dayız. Ülkelerdeki genişbant abone sayısını, toplam genişbantta fiber bağlantı oranını ve ilk kez wireless genişbant penetrasyon göstergelerini içeren araştırmaya göre, Haziran 2010 itibariyle OECD bölgesinde, 294 milyon genişbant abonesi bulunuyor. Bu sayı, Aralık 2009'da 283...
EPDK, Çalık'ın HES lisansını iptal etti
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Elektrik, Doğal Gaz ve Petrol Piyasası Lisans Yönetmelikleri hükümleri çerçevesinde, toplam 19 firmaya çeşitli türlerde lisans verdi. EPDK Çalık'la birlikte 3 firmanın lisansını da iptal etti. Kurul, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğine göre Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Rize'deki Adacami HES projesinin de aralarında bulunduğu 3 firmanın üretim lisansını ise sona erdirdi. EPDK'nın konuya ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında...
Türkiye'de şehir şehir benzin fiyatları
Türkiye'de, il merkezleri içinde, 3 büyük dağıtım firmasında, şu anda en pahalı benzin Van'da, en ucuz benzin ise Kocaeli'de satılıyor. Bugün erken saatlerde gelen indirim sonrası illere göre benzin fiyatları şöyle: Bugün yapılan fiyat indirimi sonrası, POAŞ, BP ve OPET bayilerinden yaptığı derlemeye göre, en pahalı benzinin satıldığı Van merkezde 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 3,93 ile 3,94 liradan, 97 oktan kurşunsuz benzinin litresi ise 3,95 ile 4 lira arasında değişen fiyatlarla...
Cipin bagajından donmuş ceset çıktı
12-15-2010, 15:08
Artvin'in Hopa ilçesi yakınlarında yol kontrolü yapan güvenlik güçlerince durdurulan cipin bagajında donmuş erkek cesedi bulundu. Olayla ilgili Gürcistan uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kemalpaşa beldesi yakınlarında konuşlu 1. Sarp Hudut Bölüğüne bağlı Yolbaşı Hudut Karakolu'nda görevli askerler, şüphe üzerine Gürcistan vatandaşı Giga A'nın (39) kullandığı HIP 111 plakalı cipi durdurdu. Araçta yapılan kontrolde bagajda bir erkek cesedi olduğunu fark...
Gazeteci darp ettiği iddia edilen polis kayıp!
12-15-2010, 15:08
Taksim Meydanı'ndan geçerken gazeteci Özhan'a sataşarak darp ettiği iddiasıyla yargılanan çevik kuvvet polisi başka ile atandı. Mahkemeye sunulan MOBESE kayıtları ise olay yerine uzak bir kameraya ait... Berivan Tapan'ın haberi Taksim Meydanı'nda eski su deposunun duvarına yerleştirilen "2010 Enerjisi İstanbul'a yayılıyor" yazılı tanıtım levhasına baktığı için gazeteci Ozan Özhan'ı darp ettiği iddia edilen ve olayın ardından başka bir ile atanan çevik kuvvet polisi Tuncay Aktaş'ın...
İki polisin öldüğü istasyon 13 saattir kapalı
12-15-2010, 15:07
Adana'da iki polisin kaza yaparak hayatını kaybettiği metro istasyonu 13 saattir yaya trafiğine kapalı. Adana Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, istasyonda saat 02:30'dan bu yana çalışma yapıyor. Mücahitler Caddesi üzerinde bulunan metronun Fatih İstasyonu yaya alt geçidine uçarak kaza yaptıktan sonra hayatını kaybeden Adana Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeler Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 çocuk babası 10 yılık memur İsmali Özder (37) ve Bağlar Polis Merkezi'nde...
Köpeklerini gezdirirken vurularak öldürüldü
12-15-2010, 15:04
İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde bir kişi, kendisine ait hobi bahçesinde köpeklerini dolaştırmaya çıktığı sırada silahla vurularak öldürüldü. Alınan bilgiye göre, Yenidoğan Bahadır Caddesi Pınarbaşı Sokak'ta bir villada oturan Okan Çakır (38), sabah saatlerinde köpeklerini dolaştırmak amacıyla evinin yakınındaki kendisine ait hobi bahçesine geldi. Bu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Çakır'a 4 el ateş ederek olay yerinden kaçtı. Çakır, karnına isabet eden bir kurşunla olay...
Eskişehir'de servis devrildi: 19 yaralı
12-15-2010, 15:04
Eskişehir'de öğretmen ve öğrencileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 19 kişi yaralandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Eskişehir'den Atalantekke köyüne öğretmen ve öğrencileri taşıyan Nedret Köken idaresindeki 26 FN 330 plakalı minibüs, köye 3 kilometre kala, buzlanma nedeniyle devrildi. Yaralanan 8 öğretmen ile 11 öğrenci, 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Protestocu öğrencilerden suç duyurusu
12-15-2010, 14:57
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Aralık'ta rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto etmek için İstanbul'a giderken Kurtköy mevkisinde durdurulan bir grup öğrenci, kendilerine müdahale eden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğrenciler, Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına vermeden önce adliyenin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Umut Tektürk, protesto için İstanbul'a...
Erikel- Ergin birlikteliği iddiasına açıklama
12-15-2010, 14:56
Adalet Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak, Bakan Sadullah Ergin'in avukat Yakup Erikel'le hiçbir zaman aynı evde kalmadığı açıklandı. Adalet Bakanlığının yazılı açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği iddialarla ilgili olarak bazı basın yayın organlarında ''Hacı Ali Samurcu'nun savunmasını üstlenen avukat Yakup Erikel'in üniversite döneminde Ergin ile ev arkadaşı olduğu'' yönünde gerçeği yansıtmayan...
Silah yasa tasarısına hekimlerden tepki
12-15-2010, 14:56
Hekim örgütleri, TBMM İçişleri Alt Komisyonu'nda kabul edilen Silah Yasa Tasarısına tepki gösterdi. Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Bayazıt İlhan, şiddetin bir halk sağlığı sorunu olduğunu, bireysel ve toplumsal silahlanmanın şiddete yol açtığını vurgularken, Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Burhanettin Kaya da, silah ruhsatı almak isteyen kişilerin muayeneleri ve silah edinme kararlarının tek hekimin sorumluluğuna bırakılmaması gerektiğine dikkati çekti. Ankara Tabip...
Aracınız kış şartlarına ne kadar hazır?
12-15-2010, 14:54
Her yıl ilk kar yağışı birçok sürücüyü hazırlıksız yakalar. Oysa kışın hava ve yol koşulları hızlı ve beklenmedik bir şekilde değişebilir. Bu yüzden biran önce aracınızın kışa hazır olup olmadığını kontrol edin. HER yıl ilk kar yağışı birçok sürücüyü hazırlıksız yakalar. Oysa kışın hava ve yol koşulları hızlı ve beklenmedik bir şekilde değişebilir. Yollar görünürde kuru durumdan birkaç dakika içinde buzlu ve kaygan hale dönüşebilir. Beklenmedik kar yağışı saatler...
Özel eğitim kurumlarına yeni düzenleme
12-15-2010, 14:52
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel liselere öğrenci alımında yeni düzenleme yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelikte bir çok maddede değişiklik yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel liselere öğrenci alımında yeni düzenleme yaptı. Özel liselere, ''Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP)'' veya ''Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Puanı'' esas alınarak veya alınmadan öğrenci kaydı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları...
Eğitim ve sağlığa aylık 28 lira harcadık
12-15-2010, 14:52
TÜİK'in 2009 Hanehalkı Tüketim Harcaması verileri kapsamında, ''eşdeğer fert başına aylık ortalama tüketim harcamaları'' da belirlendi. Yeni verilere göre, aylık eğitim ve sağlığa yapılan harcama ortalama 28 lirada kaldı. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre, ülkede kişi başına aylık ortalama eğitim ve sağlık harcaması sadece 28 lirada kalıyor. TÜİK'in 2009 Hanehalkı Tüketim Harcaması verileri kapsamında, ''eşdeğer fert başına aylık ortalama tüketim harcamaları'' da...
İTÜ'nün robotları futbol maçında
12-15-2010, 14:41
Dünyanın en prestijli uluslararası robot yarışmalarından Robocup'a katılacak İTÜ Mekatronik Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan robotlar, yarışmadan önce futbol maçında hünerlerini sergiledi. İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahsen Özsoy, maç öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm çalışmalarında üniversite sanayi iş birliğine büyük önem verdiklerini belirtti. Üniversite olarak son yıllarda birçok ilke imza attıklarını ifade eden Özsoy, bunlardan birçoğunu da...
2 ilden Kılıçdaroğlu'na kurultay desteği
12-15-2010, 14:37
CHP'nin büyük kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na Antalya ve Aydın teşkilatlarından tam destek geldi. CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, İl Yönetim Kurulunun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verdiğini söyledi. İl binasında basın toplantısı düzenleyen Özer Ülken, cumartesi günü yapılacak CHP'nin büyük kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek vereceklerini belirtti. Ülken, ''İl Yönetim Kurulu, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun...
CHP'de kurultay hazırlıkları
12-15-2010, 14:37
CHP'de cumartesi günü toplanacak 15. olağanüstü kurultay için hazırlıklar sürüyor. Alınan bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 Aralık'taki Bursa gezisinde açıkladığı, olağanüstü kurultay için son hazırlıklar yapılıyor. Kurultay nedeniyle Söğütözü'nde bulunan CHP Genel Merkezi CHP bayraklarıyla donatılırken, genel merkeze üzerinde Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının bulunduğu ve ''Az kaldı şafak sökecek, halk iktidara gelecek'', ''Artık yeter, bu düzen değişecek....
Samsun'da terörist grupla sıcak temas
11-02-2010, 20:57
Samsun'un Alaçam ilçesi Kızlan köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle silahlı çatışmaya giren Mehmetçik, sis ve arazinin ormanlık olmasından yararlanarak kaçan teröristleri yakamlamak için operasyonlarını sürdürüyor. Bölgenin dağlık kesimlerinde başlattığı geniş çaplı operasyonu sürdüren güvenlik güçleri, karadan ve havadan operasyonlara devam ediyor. Teröristlerin bölgede olduğu ihbarının alınmasından sonra sıkı tedbirler alan Mehmetçik, geçiş yollarını tutmuştu. Ancak Alaçam...
Trakya Birlik'te toplu iş sözleşmesi sevinci
12-15-2010, 14:22
Trakya Birlik Genel Müdürlüğü ile Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Tek-Gıda İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Trakya Birlik'ten yapılan yazılı açıklamada, Trakya Birlik Genel Müdürlüğünde bir araya gelen Tek Gıda İş Sendikası ve Trakya Birlik Yetkilileri, 01 Ağustos 2010- 31 Temmuz 2012 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi üzerinde mutabakata vararak, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen başkanlığındaki Trakya Birlik...
Kamuda 2 kurumu personel alınacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi, sözlü sınavla toplam 20 çalışma ve sosyal güvenlik eğitim uzman yardımcısı alacak.Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi de sözleşmeli personel alacak. Sınav, 24-26 Ocak 2011 2011 tarihleri arasında her gün saat 9.30'da Ankara Pursaklar'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığında gerçekleştirilecek. Sınava Üniversitelerin en az dört yıl süreyle eğitim veren hukuk, iktisat, işletme, siyasal...
Avrupa'nın en zengin 38 ülkesi ve Türkiye'nin sırası
Satınalma Gücü Paritesi'ne (SGP) göre Avrupa'da, 37 ülke arasında en yüksek kişi başına gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH), Lüksemburg'da elde ediliyor. Türkiye'nin endeks listesinde 37 ülke içinde sırası şöyle: Lüksemburg, Avrupa Birliği (AB) ortalamasının 2,71 katı kişi başına GSYH'ya sahip durumda. Türkiye, endeks listesinde 37 ülke içinde 32. sırasında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2009 yılı Satın Alma Gücü Paritesini açıkladı. Avrupa İstatistik Kurumu...
Yıldız: Benzin eski fiyatına dönecek
12-15-2010, 14:21
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, benzin fiyatlarıyla ilgili yaptıkları toplantıda indirim beklentileri olduğunu söylediklerini hatırlatarak 'benzin eski fiyatlara dönecek' dedi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, benzin fiyatlarıyla ilgili yaptıkları toplantıda indirim beklentileri olduğunu söylediklerini hatırlatarak, ''TÜPRAŞ buna icabet etti ve kendi fiyatının yüzde 2'si kadar bir indirim yaptı. Bu 2 kuruşa tekabül ediyor. Yani kasım ayı, aralık ayı içindeki 7 kuruşluk...
Asrın projesi Marmaray'ın son hali /
12-15-2010, 14:19
İstanbul'un iki yakasını Boğaz'ın altından birbirine bağlayacak Marmaray Projesi 29 Ekim 2013’de hayat bulacak. Çalışmalar hızla sürüyor. "Hüdayi yolu" edenilen noktada devam eden inşaatın son hali tanıtıldı. İstanbul'un her iki yakasını Boğaz'ın altından geçecek bir demiryolu tünel bağlantısı ile birbirine bağlayacak olan Marmaray Projesi 29 Ekim 2013"de hayat bulacak. Marmaray hizmete girdiğinde Üsküdar"ın ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatı artık daha da anlamlı ve...
Haber 7, Ülke TV'nin canlı yayın konuğu
12-15-2010, 14:16
Haber 7 ekibi Korsan Gündem’in konuğu olacak. Başka bir deyişle Korsan Gündem, Haber 7’nin misafiri olacak. Merak ettiğiniz soruları iletin, canlı yayında cevaplayalım. Ülke TV"nin "Kendi gündemiyle kavrulan programı" Korsan Gündem ve tabi ki sunucusu Mustafa Alcan bugün Haber 7"den canlı yayın yapacak. Saat 18.00"de Ülke TV"de canlı yayınla ekrana gelen programın ikinci bölümü Haber7"nin ofislerinden yapılacak. Haber 7"de yaşanan değişimi yeni Genel...
Sayfa 118 Toplam 652 Sayfadan
« Birinci
< Önceki
18
68
108
116
117
118
119
120
128
168
218
618
Sonraki >
Sonuncu »
Gösteriliş ayarları
Gösterilen 3511 den 3540 ´e kadar. Toplam 19550 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli
Konu başlığına göre
son Mesaja göre
Konunun başlama saati
Cevap sayısına göre
Görüntüleme sayısına göre
Konuyu Başlatan
Sıralama şekli
Yükselen
Alçalan
2 günlük
7 günlük