Asya’dan Afrika’ya Ortadoğu’dan Balkanlara ve Kafkasya’lara kadar dünyanın bütün coğrafyalarından, 72 milletten misafir öğrenciler İstanbul'da buluştu.
Mustafa Özgür"ün haberi
72 milletin bir araya geldiği Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği bünyesinde düzenlenen "Ülke temsilcileri toplantısı" derneğin merkezi olan Fatih'te gerçekleştirildi.
Asya"dan Afrika"ya Ortadoğu"dan Balkanlara ve Kafkasya"lara kadar dünyanın bütün coğrafyalarından, 72 milletten misafir öğrenciler İstanbul'da buluştu. 72 milletin bir araya geldiği Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği bünyesinde düzenlenen "Ülke temsilcileri toplantısı" derneğin merkezi olan Fatih'te gerçekleştirildi.
TÜRKİYE'YE SADECE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ İÇİN GELMEDİNİZ
Öğrenci Birim Başkanı Mehmet Gündüz"ün başkanlığında yapılan toplantıda yeni görev alan ve görevde ikinci yılını dolduran temsilciler tanışırken, Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği'nin yeni Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat selamlama konuşması yaptı. Tanışma ve selamlama konuşmasının ardından Öğrenci Birim Başkanı Mehmet Gündüz, öğrencilere yapılacak faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi verirken, öğrencilere Türkiye"ye sadece üniversite eğitimi almak için gelmediklerini burada aynı anda ülkelerini temsil ettiklerini dile getirdi.Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği Genel Sekreteri Ali Arıkmert'in eğitim çalışmaları sunumunun ardından kürsüye gelen ülke temsilcileri, görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerini ve ülkelerini temsil etmek için daha çok çalışacaklarını dile getirdiler.
"BİZ BİR MİLLETİZ"
"Biz Bir Milletiz" sloganı ile 72 milletten öğrencilerin bir araya geldiği Bab-ı Âlem derneği, Türkiye'de okuyan misafir öğrencilere sahip çıkıyor. İstanbul Fatih"te renkleri, dilleri, kültürleri farklı üniversite öğrencileri Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği aracılığı ile Türkiye'yi tanıyor ve biliyorlar. Dernek ise yaptığı faaliyetler, yönlendirmeler ve burs çalışmaları ile öğrencilerin Türkiye'yi de bir vatan olarak kabul etmelerini sağlıyor. Dernek, kendisini şöyle tanımlıyor; "Dünyanın değişik ülkelerinden gelerek Türkiye`de okuyan misafir öğrencilerle, geleneksel misafirperverlik anlayışımızın gereği olarak ilgilenmek ve onlara rehberlik yapmak amacıyla 2004 yılında kurulduk. Dernek kurumsal yapısının yanında gönüllülerin de desteğiyle her geçen yıl çalışmalarını genişletiyor. Amacımız; Yurt dışından ülkemize eğitim ve öğrenim için gelen veya aynı amaçla ülkemizden yurt dışına giden öğrencilerin eğitimine maddi ve manevi katkı da bulunmak; onların burs, barınma, uyum, eğitim ve benzeri konularda rehberlik yapmak. Akademik kariyer yapmış bireyler yetiştirmek."