Yemek yiyecek kaşığı yoktu şimdi filosu var!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-30-2010 (15:22)   Son Mesaj: 12-30-2010 (15:22)    Cevap: 0    Gösterim: 572  

12-30-2010

Yemek yiyecek kaşığı yoktu şimdi filosu var!

Yemek yiyecek kaşığı yoktu şimdi filosu var!

Abdürrahim Albayrak, “Girişim Guruları” programında Selçuk Geçer’in konuğu oldu. Albayrak, küçük yaşlarda Almaya’da işçilikten başlayan çalışma hayatında patronluğa nasıl yükseldiğini anlattı.

İş dünyasının gülen yüzü Altur Yönetim Başkanı Abdürrahim Albayrak, 24 Ekonomi Müdürü Selçuk Geçer"in sorularını canlı yayında yanıtladı. Krizde yüzde 10 büyüdüklerini ifade eden Albayrak, iş hayatı ve özel hayatını 24"te anlattı.
    1000 LİRAYI TAMAMLAMADAN KONTAĞI KAPATMAZDIM

Selçuk Geçer"in "Abdürrahim Albayrak nerelerden bu duruma geldi?" sorusuna; "Ben küçük yaşlarda, babamla birlikte Almanya"ya gittim. Orada çok çalıştım, mesailere kaldım, para biriktirdim. Çalışmanın yanında, babama da hizmet ettim.

1970"li yıllarda döndüğümde İstanbul"da bir minibüs aldım. Edirnekapı -; Habipler hattında çalışmaya başladım. Bir yıl her gün bankaya 1000 lira koydum. Babam Almanya"da dönünce banka cüzdanını gösterince inanamadı. Onun kazancının iki katını kazanmıştım.

Bir minibüsle başladım, şimdi 7000 civarında servis otobüsüm var. Nereden geldiğimi iyi biliyorum. Paranın nasıl kazanıldığını da biliyorum. Şimdi insanlar başkalarının hesabını yaparak kolay kazanmanın peşinde. Alın teri akıtacaksın" diye cevap verdi.

Gençlere tavsiyelerde de bulunan ünlü işadamı her fırsatta para biriktirmenin öneminin altını çiziyor ve ekliyor "İyi günlerin kötü günleri de gelir, o günler için bir köşeye para koyun, bu pintilik değil tutumluluk" diyor.

ŞİMDİKİ ŞOFÖRLER "KADİR GECESİ" DOĞMUŞ

"Ben minibüsçülük yaparken kullandığımız araçlar çok kötüydü, şimdikiler teknolojiyle donatılmış. Ben sabahları arabanın yanına gidene kadar dua ederdim araba çalışsın diye. Sabah ateş yakardım arabanın altında ve bir keresinde araba yanmaya başladı. Babam balkondan atladı söndürmek için, arabanın boyası yandı zor söndürdük" diyen Albayrak; "Şimdiki şoförler için Kadir Gecesi doğmuşlar" diye ekliyor.

EVİMDE 3 KAŞIK YOKTU

Yoklukla geçirdiği günleri anlatırken duygulanan başarılı işadamı o günleri şu cümlelerle anlatıyor; "Bir Habipler"de barakada yaşıyorduk. Amcamın oğlu misafir geldi. Bizim evimizde 2 kaşık vardı. Yemeğe oturacakken eşim siz yemeğinizi yiyin ben önceden yemiştim dedi. Ama ben işin aslını bildiğim için o yemek bana çok ağır geldi, zor yedim ve hiç unutamam. Eskiden bir zeytini 5 -; 6 kez dişlerdim, bitmesin diye. Şimdi ise midemi rahatsız ediyor yiyemiyorum. Zeytini de çok severim ama eskiden bulamadığımızdan yiyemezdik, şimdi paramız var sağlığımız elvermiyor. Şimdi gençlere tavsiyem gençken çok zeytin yesinler."

BIRAKIN BAŞKANLIĞI, GALATASARAY"IN YÖNETİMİNE GİRSEM

Selçuk Geçer"in Galatasaray aşkını da sorduğu Albayrak, Galatasaray Kulübü"ne başkan olmayı düşünüp düşünmediğini esprili bir dille 24"te açıkladı. Albayrak; "Ben yönetime girsem, bırak başkanlığı. Şuan ki yönetimden Allah razı olsun. İşlerini güçlerini bıraktılar Galatasaray için çalışıyorlar. Biz işimize gücümüze bakıyoruz. Eğer bize de düşen bir şey olursa elimizden geleni yaparız. Yeni stada emeği geçen herkese teşekkür ederim. İçimde bir burukluk var. Keşke Özhan Canaydın sağ olsaydı açılışı yapsaydı. Sağlığını buralarda harcadı" dedi.

GALATASARAY AŞKI

Abdürrahim Albayrak, Galatasaray aşkını esprili tarzı ile anlattı; "Kızımı istediler 4 sene vermedim. Damat adayı Beşiktaşlıydı. Kızım geldi "Baba benim günahım ne?" dedi. Bende "Söyle ona Galatasaraylı olsun vereyim" dedim. O Galatasaraylı olmuyor sen vermiyorsun dedi. Damat hala Beşiktaşlı şimdi torunum oldu onu Galatasaraylı yapmaya çalışıyorum. Galatasaraylı yapacağım inşallah."

Haber 7

Yemek yiyecek kaşığı yoktu şimdi filosu var! Yorumları