'Alevî öğrencilere namaz' haberi yalan çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (12:54)   Son Mesaj: 12-30-2010 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 630  

12-30-2010

'Alevî öğrencilere namaz' haberi yalan çıktı

'Alevî öğrencilere namaz' haberi yalan çıktı

'Çorum'da Alevi ilköğretim öğrencilerine uygulamalı cami ziyaretinde namaz kıldırıldı' haberi asparagas çıktı. İddiaları bizzat öğretmen ve öğrenciler yalanladı.

İdris Okur'un haberi
    Eğitim amaçlı ziyarette 'öğrencilere zorla abdest aldırılıp namaz kıldırıldığı' iddialarını bizzat öğretmen ve öğrenciler yalanladı. Okul yönetiminin cami ziyareti öncesi ailelerden yazılı dilekçe aldığı, izin vermeyenlerin çocuklarının geziye katılmadığı öğrenildi. Ziyarette din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin abdest alma ve namaz kılmayı uygulamalı olarak öğrencilere gösterdiği, cami imamının ise sadece ilahi okuduğu belirtildi. Cami önünde öğrenci velisi olmayan bazı kişilerin olayı provoke etmek için cep telefonu ile çocukların resimlerini çektiği kaydedildi.

Alevi öğrencilerin de eğitim gördüğü Çorum Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu, 6. sınıflara yönelik 24 Aralık'ta Veysel Karani Camii'ne uygulamalı eğitim gezisi düzenledi. Gezi öncesi 6. sınıfta eğitim gören 80 öğrencinin ailesine izin dilekçesi gönderildi. 65 aile, dilekçeyi imzalayarak okula gönderdi. Kızlı-erkekli 65 kişiden oluşan öğrenci grubu, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni öncülüğünde camiye gitti. Öğretmen camide öğrencilere abdest alma ve namaz kılmayı uygulamalı olarak gösterdi. Yaklaşık 40 dakika süren gezide cami imamı da öğrencilere ilahi okudu. Öğrenciler daha sonra okula döndü. Bu arada cami önünde öğrenci velisi olmayan bazı kişilerin cep telefonuyla öğrencilerin resmini çekerek olayı farklı yöne çekmek istediği ileri sürüldü.

Konunun basında 'Alevi öğrenciler zorla namaz kıldırıldı' şeklinde yer almasının ardından Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Müdürlük, ailelerden izin alınarak düzenlenen ziyaretin gezi planı çerçevesinde yapıldığını açıkladı. Geziye katılan öğrenciler de çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

ZAMAN

'Alevî öğrencilere namaz' haberi yalan çıktı Yorumları