Antalya'da 160 öğretim üyesine binişleri giydirildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (19:49)   Son Mesaj: 12-28-2010 (19:49)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

12-28-2010

Antalya'da 160 öğretim üyesine binişleri giydirildi

Antalya'da 160 öğretim üyesine binişleri giydirildi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ''Bir, iki yıl içinde Akdeniz Üniversitesi, dünyanın saygın 500 üniversitesi içinde yer almaya namzettir'' dedi.

Akdeniz Üniversitesinde bu yıl akademik unvan alan 160 öğretim üyesine binişlerinin giydirilmesi dolayısıyla Atatürk Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.
    Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi'nin bilimsel yarışını sürdürdüğünü, üniversitenin her geçen yıl büyüdüğünü ve geliştiğini anlattı.

Üniversite bünyesinde son dönemde yeni fakülteler ve meslek yüksekokullarının açıldığını ifade eden Kurtcephe, açılan yeni birimlerle akademik personel sayısının da arttığını kaydetti. Kurtcephe, son atamalarda üniversitede görev yapan öğretim üyesi sayısının 790'a ulaştığını, görevlendirmesi yapılanlarla birlikte bu sayının 830'u bulacağını bildirdi.

2 yıl önce 20 bin 475 olan öğrenci sayısının da bugün 30 bin 906'ya çıktığına değinen Kurtcephe, sayının yeni birimlerle daha da artacağını söyledi.

Kurtcephe, Erasmus programı çerçevesinde Avrupa üniversiteleriyle ortaklıklar yürüttüklerini, bugün sadece Almanya'da 46 üniversite ile iş birlikleri olduğunu açıkladı. Kurtcephe, ülkenin ihtiyaç duyduğu üretimi yapmak amacıyla Botanik Bahçesi, Tohumculuk ve Bioteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gen ve Hücre Tedavisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Proje Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, İş Dünyası ile İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin hayata geçirildiğini kaydetti.

Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi Teknokentinin de Türkiye'de patent üretiminde İstanbul Teknik Üniversitesinden sonra ikinci sıraya yerleştiğine dikkati çekti. Teknokentte 45 firma olduğuna değinen Kurtcephe, mevcut binaların yetersiz gelmesi üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yeni yer için destek isteyeceklerini anlattı.

Akdeniz Üniversitesi'nin, birçok insanın ''Göznuru, fedakarlığı, aşkı ve sevdasıyla'' bugünlere geldiğine dikkati çeken Kurtcephe, ''Bir, iki yıl içinde Akdeniz Üniversitesi, dünyanın saygın 500 üniversitesi içinde yer almaya namzettir'' dedi.

Törende, akademik unvanları yükseltilen 53 profesör, 51 doçent ve 56 yardımcı doçente binişleri giydirildi. Törende ayrıca Prof. Dr. Akın Aksu, Yrd. Doç. Dr. Ercan Mıhçı ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çetin'e ''Teşvik Ödülü'', Doç. Dr. Ömer Civalek'e ''Bilim Ödülü'', Prof. Dr. Ramazan Demir'e ''Hizmet Ödülü'', Türkiye'de ilk kez çift kol nakli yapan Doç. Dr. Ömer Özkan'a da ''Özel Hizmet Ödülü'' verildi.

Törende Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencileri, ''A Capella Müzik Yolculuğu ve Çeşitlemeler'' dans ve müzik gösterisi sundu

Antalya'da 160 öğretim üyesine binişleri giydirildi Yorumları