Sürücü kurslarına sıkı denetim   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (14:57)   Son Mesaj: 12-28-2010 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 636  

12-28-2010

Sürücü kurslarına sıkı denetim

Sürücü kurslarına sıkı denetim

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yapptığı açıklamada hiçbir kurumunekabetten dolayı yasaların dışında hareket edemeyeceğini söyledi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz sürücü kursları ile ilgili gelen şikayetlerinin değerlendirilerek, sürücü kurslarının sürekli denetlendiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdurlüklerinin sadece devlet okullarını değil, özel okulları, yabancı dil kursları ve sürücü kurslarını da denetlediğini belirten Oğuz, "Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel dershaneler ve sürücü kurslarının büyük bir özveri ile çalıştıklarını biliyoruz.

Ancak hiçbir kurum rekabetten dolayı yasaların dışında hareket edemez. Denizli'de sürücü kursu sayısının fazla olması nedeniyle bir rekabet yaşandığı bilinmektedir. Bu nedenle sürücü kursları daha titiz denetlenmektedir. Müdürlüğümüze gelen yazılı ve sözlü şikayetler ile ilgili gerekli işlemler yapılmaktadır.

18 Aralık 2010 günü yapılan ehliyet yazılı sınavına, sınav öncesi yapılan denetimlerde sürücü kursunda derslere devam etmeyen 118 kişi müdürlüğümüzce titizlikle yapılan denetimler sonucunda kayıtları silinerek sınava alınmamıştır" dedi.

Sürücü sertifikası almak isteyen kişilerin sürücü kurslarına kayıt yaptırdıktan sonra teorik ve uygulamalı direksiyon derslerine devam etmelerinin zorunlu olduğunu belirten Oğuz, "Buna rağmen sürücü kurslarında olumsuz bir durumla karşılaşan sürücü adayı varsa Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat etmelidir.

Özellikle sürücü kursuna kayıt olan kişiler, öncelikle trafikte kendi güvenlikleri için mutlaka teorik derslere ve uygulamalı derslere devam etmelidirler.
    Trafikte güvenli araç kullanmaları, herhangi bir kazaya karışmamaları için sürücü kursları tarafından verilen eğitimleri tam olarak almalıdırlar" diye konuştu.

Sürücü kurslarına sıkı denetim Yorumları