Evrimcilerin tüm iddalarını silecek ipucu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (12:41)   Son Mesaj: 12-28-2010 (12:41)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    12-28-2010

    Evrimcilerin tüm iddalarını silecek ipucu

    Evrimcilerin tüm iddalarını silecek ipucu
    İsrailli arkeologların 400 bin yıl öncesine ait dişler bulması evrim tarihinin yeniden yazılacağını gündeme getirirken, aslında bu zamana kadar evrimcilerin dayattığı tüm verileri de silip atmış oldu.

    İsrailli arkeologlar 400 bin yıl öncesine ait dişler bulması evrim tartışmalarını yeniden gündeme taşıyacak gibi.

    Bilim çevreleri buluşu insan evrimi tarihinin yeniden yazılabileceği şeklinde yorumlarken, modern insan ait 200 bin yıl öncesine ait bulgulara dayanarak yapılan evrim teorisi iddiaları da, 400 bin yıl öncesine ait dişlerle birlikte ciddi anlamda sorgulanacak.

    İsrailli arkeolog Avi Gopher araştırmanın önemini şöyle açıklıyor:
    "Mağaranın tarihi Homo Sappiens adlı insan türünün, dünyanın bu köşesinde bilinenden çok daha önce var olduğunu ortaya koyuyor. Bilinen en eski Homo Sappiens Doğu Afrika'da 200 bin yıl öncesine aitti. Bu, insan evrimi ve yayılışıyla ilgili temel yapıları yeniden düşünmemiz gerektiği anlamına geliyor."

    Ancak İsrailli araştırmacılar ihtiyatı elden bırakmkıyor ve buluşlarını kanıtlamak için üzerinde daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtiyor.

    Bilimsel çevrelerde kabul edilen teoriye göre Homo Sappiens 200 bin yıl önce Afrika'da ortaya çıktı ve sonra dünyaya yayıldı.




    Evrimcilerin tüm iddalarını silecek ipucu Yorumları