Ortadoğu'da kadınların finansal gücü artıyor. Bölge ekonomisinde 700 milyar dolarlık bir güce hükmeden kadınların kişisel varlıkları da 50 milyar doları aştı
Ortadoğulu yatırımcı kadınların bölge ekonomisindeki payı ve gücü her geçen gün artıyor. Petrol zengini bölgedeki ekonomik hacmin yüzde 22'sine denk gelen 700 milyar dolarlık bir varlık Ortadoğulu kadınlar tarafından yönetiliyor.
Bu rakamın gelecek dört yıl içinde yüzde 8 artması beklenirken, Ortadoğulu iş kadınlarının kişisel servetleri de geçen yıl itibariyle 50 milyar doları aşmış durumda.
Bu rakamın da önümüzdeki dört yıl içerisinde 70 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor. Kadınların ekonomide artan gücüne paralel olarak bölgede sadece finans alanında değil çevresel ve sosyal alanlardaki yatırımların da arttığına dikkat çekilirken, gençlere girişimcilik alanında daha fazla fırsatlar yaratılmaya başlandığı kaydediliyor.
PERAKENDE SEKTÖRÜ REVAÇTA
ABD'li danışmanlık ve araştırma şirketi Boston Consultancy Group'un yaptığı çalışmaya göre, Ortadoğulu kadınlar daha sürdürülebilir ve gelişime açık olan çevre, inşaat ve perakende sektörüne yoğun bir ilgi duyuyor.
Danışmanlık şirketi Carousel Solutions Başkanı Shimi Shah, Ortadoğulu kadınların kabuklarından çıkarak, iş dünyasındaki varlıklarını daha aktif hale getirmeye başladığını söylüyor.
'Daha duyarlı ve eminler'
Danışmanlık şirketi Carousel Solutions Başkanı Shimi Shah, bölgedeki yeni neslin kendine daha güvenen ve girişimci bir ruha sahip olduğunu söyledi.
Shah, "Ortadoğulu kadınlar artık sahip oldukları zenginlikleri ile kendilerinden daha eminler. Bu sadece görünüm ve alışveriş alışkanlıkları ile sınırlı değil. Sosyal hayata ve çevreye olan duyarlılıkları ile de ön plana çıkıyor" diye konuştu.
Shah, bölgedeki şirketlerin kurumsal bir yapıya bürünmesinde de önemli roller üstlenen kadınların, bölgenin hızlı kalkınma sürecinde genç girişimcilerin de önünü açtığını ifade etti.