İstiklal Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. yıldönümünde mezarı başında anıldı.
Çeşitli sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar sabah erken saatlerden itibaren Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'nde bulunan kabrine akın etti. Ersoy'un kabrini ziyaret eden öğrenciler, şiirler ve dualar okurken, öğretmenlerde derslerini kabir başında yaptı. Ersoy'un kabrini ziyaret eden Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği üyeleri de dualar okudu. ESKADER Başkanı Mehmet Nuri Yardım, "Mehmet Akif Ersoy sadece bir şair, bir yazar değil, Türkiye'nin yetiştirdiği son derece
mühim bir mütefekkirdir. Ülkemizin karşılaştığı birçok problem konusunda çözüm üretmiş, fikir beyan etmiş ve yeni açılımlar sağlamış bir düşünce, sanat adamıdır. Dolayısıyla Akif'i her sene yeniden anmaya ve aramaya başladık. Onun bizim düşünce hayatımızda, sanat hayatımızda, fikir hayatımızda son derece seçkin bir yeri vardır" şeklinde konuştu.
Uluğbey İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler de Ersoy için mezarı başında şiir okudu. Okulun Sosyal Bilgiler öğretmeni Nuri Atak ise Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan dersini öğrencilere Ersoy'un mezarı başında anlattı. Atak, "İstiklal Marşı şairimizi hem anmak hem de onunla ilgili bilgileri öğrencilerimize vermek amacıyla buraya geldik. Aslında amacımız bütün okulu getirmekti ancak bu mümkün olmadı bazı öğrencilerimizi getirdik. Bu tarihlerde ders konumuz da Mehmet Akif Ersoy'a denk geliyor bu
tarihlerde. Hem öğrencilerimize faydası olsun hem de milli şairimizi öğrensinler diye buraya geldik" dedi.
Okulun öğrencilerinden Ece Nur Şeker ise, "Biz onunla gurur duyuyoruz. Buraya geldim ona bir şiir okumak istiyorum" şeklinde konuştu.
İmam hatip öğrencileri ise Mehmet Akif Ersoy'un kabri başında Kuran-ı Kerim okudu. Ersoy'un mezarı başındaki anmaların gün boyu devam edeceği bildirildi.