Kış aylarında yoğun rağbet gören ürünlerden bal kabağının, lezzetinin yanı sıra pek çok hastalığa da iyi gelen bir besin olduğu bildirildi.
Edirne'nin Keşan ilçesinde yetiştirdiği bal ve kestane cinsi kabakların kilogramını 1 liradan satışa sunan üretici Refik Başkaya, yaptığı açıklamada, kabak satışlarının yılbaşı nedeniyle artığını söyledi.
Vatandaşların yılbaşı menülerinde kabak tatlısına da yer verdiklerini anımsatan Başkaya, kabağın aynı zamanda sağlık açısından da tüketilmesi gereken bir besin olduğunu belirtti.
Kabak yetiştiriciliğinin özen gösteren bir iş olduğuna işaret eden Başkaya, yetiştirdiği kabakların 5 ile 35 kilogram ağırlığında olduğunu kaydetti.
Vatandaşların en çok 5 kilogram kabak aldıklarını belirten Başkaya, bu yüzden kabakları parçalara ayırarak satmak zorunda kaldığını ifade etti.
BAL KABAĞI ŞİFA KAYNAĞI
Bal kabağı, alzheimer, erken yaşlanma ve kansere karşı koruyucu olan, vücudun 'paslanmasını' önleyen en güçlü antioksidanların birçoğunu içeriyor.
Bal kabağının hem göz hem de beyin sağlığı için de mükemmel bir besin olduğunu belirten uzmanlar, bal kabağının kolay sindirilebilme özelliğiyle mide ve bağırsaklar için de birçok faydasının bulunduğunu vurguluyor.