Bakan Atalay Şanlıurfa'da açılışa katıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2010 (14:36)   Son Mesaj: 12-26-2010 (14:36)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    12-26-2010

    Bakan Atalay Şanlıurfa'da açılışa katıldı

    Bakan Atalay Şanlıurfa'da açılışa katıldı


    İçişleri Bakanı Atalay, Şanlıurfa'da hayırsever bir aile tarafından yaptırılan ''Şehitlik Emin Çavuş Polis Merkezi''nin açılış törenine katıldı.

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Bizim üzerinde en fazla durduğumuz vatandaşımızın daha fazla hizmetinde olmak, daha fazla gönlünü kazanmak ve polis de dahil, jandarma da dahil görevimizin vatandaşa daha iyi hizmet etmek bilincini geliştirmek olmuştur'' dedi.Bakan Atalay, törende yaptığı konuşmada, sözlerine ''Peygamberler şehri ve huzur kenti'' Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.
    ''Şanlıurfa'nın bizim için anlam ve değerini sizler çok iyi biliyorsunuz'' diyen Atalay, son yıllarda Şanlıurfa ve çevresindeki gelişmeleri herkesin takip ettiğini ifade ederek, ''İnşallah hem güvenlik açısından, hem kalkınma açısından, hem yatırımlar açısından Şanlıurfa daha bir yaşanır, insanların tercih ettiği bir şehir haline geliyor'' dedi.

    Bakanlığı döneminde bir çok açılışlara gittiğini ancak ilk defa bir polis merkezinin açılışına katıldığını belirten Bakan Atalay, şöyle konuştu:

    ''Ben ilk defa bir polis merkezinin açılışını yapıyorum bugün. Yaklaşık 8,5 yıllık Bakanlığım, 3,5 İçişleri Bakanlığım süresince ilk defa bir polis merkezinin açılışını yapıyorum. Çok hizmetlerimizin açılışını yaptık, emniyet müdürlükleri binalarının, diğer tesislerinin, polis okullarının ama polis merkezi olarak ilk defa. Bunu niçin vurguluyorum, bu 'Emin Çavuş Polis Merkezimizin' çok önemli bir değeri ve mesajı var. Benim bilebildiğim kendi dönemimde olmadı ama eski dönemlerde olmuş olabilir. İlk defa bir vatandaşımız, polise böyle bir merkezi yaptı ve hediye etti. Ve bu Şanlıurfa'da oldu. Çavuş Grup bunu yaptı, Şanlıurfa'nın seçkin ailesi, iş grubu, kendilerine çok teşekkür ediyorum, 'Emin Çavuş' ismini vermekten de çok memnun olduk. Örnek olur inşallah.''

    -''POLİS MERKEZLERİNDEKİ YENİ ANLAYIŞ''

    Açılışta polis merkezleriyle ilgili geliştirdikleri yeni anlayışı paylaşmak istediğini de söyleyen Atalay, şöyle devam etti:

    ''Türkiye çok değişik dönemlerden geçmiştir, demokratik dönemler yaşamış, olağanüstü dönemler yaşamış ve vatandaşla güvenlik personeli arasında çok sorunlu dönemler de yaşanmıştır. Özellikle bu bölgemiz o olağanüstü dönemleri, o dönemlerdeki acı hatıraları iyi bilir. AK Parti Hükümeti olarak iktidara geldiğimizden bugüne, bizim üzerinde en fazla durduğumuz vatandaşımızın daha fazla hizmetinde olmak, daha fazla gönlünü kazanmak ve polis de dahil, jandarma da dahil görevimizin vatandaşa daha iyi hizmet etmek bilincini geliştirmek olmuştur. Hepimiz hizmetkarız, hizmet edilen, edilmesi gereken vatandaştır. Onun için de güvenlik birimlerimizin, güvenlik personelimizin görevi vatandaşa meşakkat etmek değil, vatandaşa hizmet etmektir.''

    Yapılan çalışmalar ve verilen eğitimlerle güvenlik güçlerinin anlayışını değiştirdiklerini vurgulayan Atalay, ''Bu anlayışla polisimizin eğitimini şu 3,5 yılda, yüzde 100 değiştirdik, bunu çok iddialı söylüyorum, yüzde 100... Zaten polisimizin tutumundan, vatandaşlarımız benim ne demek istediğimi gayet iyi anlar'' dedi.

    -''POLİS-VATANDAŞ İLİŞKİLERİ''

    Son yıllarda polis-vatandaş ilişkilerindeki gelişmeleri vatandaşların da gördüğünü vurgulayan İçişleri Bakanı Atalay, şunları ifade etti:

    ''Son yıllarda polis-vatandaş ilişkilerindeki gelişmeleri zaten sizler bu şekilde görürsünüz. Sadece eğitimle kalmadık, karakolların tamamını değiştirdik. Bizim bin 320 polis merkezimiz var Türkiye'de, eski ismi karakol. 2 bin de jandarma karakolumuz vardır. Ben 2009 yılını 'polis merkezleri ve karakollar yılı' ilan ettim. 2009 yılının ocak ayında, her ocak ayında olduğu gibi, 81 il valileriyle yaptığım toplantıda, onlara bir talimat verdim; bütün polis merkezlerini, karakolları gözden geçireceksiniz ve ben denetleyeceğim, o gözden geçirmeden sonra ve buraları daha temiz, daha hukukun işlediği, daha insani merkezler haline getireceksiniz... Sonra hemen peşinden 81 ilin emniyet müdürünü toplantıya çağırdım, onlara da aynı talimatı verdim. O günden bugüne harıl harıl çalışıldı. Sonra ben 2009 yılının sonunda 300 civarında polis müfettişini Türkiye'nin her tarafına görevlendirdim; gidip kasabalara kadar nerede karakol, polis merkezi varsa denetleyeceksiniz, elinizde standartlar var, bu standartların dışında olanı rapor edeceksiniz... Ve biz bu çalışmayı tamamladık. Bugün hamdolsun bütün polis merkezleri pırıl pırıl hale geldi. Kapısından girişinizde, o eksi izbe yerler yok artık. Bütün iç donanımları değiştirildi. Bütün polis merkezleri temiz mekanlar, evvelde vatandaşın böyle çevresinden korkarak gittiği yerler değil, her vatandaşın rahatça içeri girebileceği, derdini anlatabileceği, yardım anlatabileceği ve insani bir tavır göreceğinden emin olacağı mekanlar. Tam 40 bin polisimizi eğittik ne için? özel eğitim polis merkezlerinde nasıl görev yapılır, vatandaş geldiğinde buna nasıl davranacaksın, hangi ikramda bulunacaksın, eğer zanlı birisi geldiyse, gözaltında ona nasıl davranılacak, sorgu nasıl olacak, nezarethanelerin şekli nasıl olacak, bütün bunlar konusunda eğittik. Bunlar ancak uygulamayla görülür ve bunu vatandaşlarımız görüyor. Bugün bütün nezarethanelerimiz kameralı, oraya bir zanlı girdiğinden çıktığı ana kadar her şey kayıt altındadır. Nezarethaneler temizdir yanında mutlaka lavabosu, duşu vardır. Duşsuz bir nezarethane yok şimdi, gözaltı süremiz en fazla 4 gün biliyorsunuz. Olağanüstü dönemlerde bu 30 güne kadar uygulanmıştır... 4 gün de olsa orada gelen insandır ihtiyaçları olabilir onun için orada mutlaka duş bile vardır. Bunları niçin söylüyorum, şimdi göreceğiz işte örneklerden birisi... Vatandaşımız bu hizmetlere layıktır ve polisimiz hep vatandaşa meşakkat eden, işkence yapan, kötü muamele yapan diye anılmaya layık değildir. Bu imajı da biz büyük oranda düzelttik.''




    Bakan Atalay Şanlıurfa'da açılışa katıldı Yorumları