İsrail baskını sonrası Türkiye'ye dönen ve Çanakkale'nin Kepez Limanı'nda bekletilen Mavi Marmara gemisinin İstanbul'a yolcuları ile birlikte hareket etmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.
Türkiye'den Gazze'ye insani yardım malzemesi götürürken 31 Mayıs tarihinde İsrail askerlerinin baskını sonucu 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisi için İstanbul'da görkemli bir karşılama töreni yapılacak. İsrail'in baskınında yaralanan ve saldırıda gemide bulunanların Mavi Marmara gemisine binmek için geldiği Kepez Limanı'nda hareketli saatler yaşandı. Gemi ile İstanbul'a gidecek olan ve Bursa'dan gelen 70 yaşındaki Abdullah Arslan, "Biz daha gemiyi karşıda görünce o heyecanı yaşamaya başladık. Milletimizin o bilinci daha tazeliği gitmedi. İnşallah İstanbul'da çok süper bir karşılama bekliyoruz. İsrail'e de böylece bir gözdağı olacak. O da görecek ki, bu millet yapılan zulmü asla unutmaz, unutmuyor unutmayacak da. Bizim isteğimiz o yani oradaki Filistinli kardeşlerimize ve 9 şehit kardeşimizin kanları yerde kalmayacak Allahın izni ile." dedi.
İsrail baskını sonrası yaralılardan birisi olan İsmail Hakkı Vehaboğlu ise "Mavi Marmara yolcularındandım ben de, şuanda gerçekten duygu yüklüyüm. Çok güzel bir duygu buraya gelmiş olmak. Aynı arkadaşlar ile buluşacak olmanın heyecanı içerisindeyim. Beni kesinlikle etkiliyor. İnşallah bu işler hayırlara vesile olacak ve 31 Mayıs'taki Gazze yolculuğuna bizde tekrar iştirak edeceğiz." diye konuştu.
Bu gece yarısı 1,5 aydır bağlı olduğu Kepez Limanı'ndan demir alması beklenen Mavi Marmara gemisi, 26 Aralık Pazar günü saat 13.00'te İstanbul Sarayburnu Limanı'nda binlerce kişinin katılımı ile düzenlenecek olan törenle karşılanacak. Liman önündeki aşırı yığılma nedeni ile Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, liman çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.