Çocuk doktorunun görev aşkı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-25-2010 (17:58)   Son Mesaj: 12-25-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

12-25-2010

Çocuk doktorunun görev aşkı

Çocuk doktorunun görev aşkı

Doktorlardan birinin izne ayrılması, diğerinin de Şanlıurfa'da görevlendirilmesi nedeniyle tek kalan uzman doktor, günde yüzden fazla hastaya hizmet vermeye çalışıyor.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Devlet Hastanesi çocuk polikliniğinde görevli doktorlardan birinin izne ayrılması, diğerinin de Şanlıurfa'da görevlendirilmesi nedeniyle tek kalan uzman doktor, günde yüzden fazla hastaya hizmet vermeye çalışıyor.
    Hastanede çocuk hastalıkları uzmanı olarak tek başına kalan Dr. Emel Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç gündür gelen hastalara tek başına baktığını söyledi.

Mesaisinin bitmesine karşın geç saatlere kadar hasta muayene etmeye devam ettiğini belirten Kılıç, ''Hastanede tek hasta kalmayıncaya kadar çalışıyorum. Hiç kimseyi geri çevirmiyorum. Çünkü benim için görev ve sağlık her şeyden önce gelir'' dedi.

Hastalığına çare bulmaya çalıştığı çocukların sağlığına kavuşmasından mutluluk duyduğunu ve bunun kendisini motive ettiğini anlatan Kılıç, ''Buraya derdi olan geliyor, gelenlerin hepsi de çocuk. Çoğu konuşamıyor ama kendisiyle ilgilendiğinizi hissediyor ve mutlu oluyorsa, o mutluluğun yerini hiçbir şey tutmuyor. İşimiz hastalara yardımcı olmak tedavi etmek dertlerini dinlemek. Benim için saat önemli değil, hasta varsa bakılacak muayene edilecek'' diye konuştu.

Çocuğunu Kılıç'a muayene ettiren Hasan Demir de köyden geldiğini belirterek, ''Geldiğimizde bize sıra geç geldi. Sıra bize geldiğinde muayene saati bitmesine rağmen doktorlarımızın mesai bitimine aldırış etmeden kalan hastaların hepsine baktığını görünce mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu.

Hastane yetkilileri ise izinli ve görevlendirmeyle başka yere gönderilen servisteki diğer iki doktorun hafta başından itibaren görevlerine başlayacağını bildirdi.

Çocuk doktorunun görev aşkı Yorumları