Fethullah Gülen, Samanyoluhaber.com sitesinde “Hocaefendi’den çarpıcı tespitler” başlığıyla yayınlanan son sohbetinde Deniz Feneri Derneği’nde de bahsetti. Dernek bu nedenle Gülen'e teşekkür mesajı gönderdi.
Deniz Feneri Derneği'nden yapılan açıklamaya şöyle:
Kanaat önderlerimizden Fethullah Gülen Hocaefendi"nin dün (24.12.2010) Samanyoluhaber.com sitesinde "Hocaefendi"den çarpıcı tespitler" başlığıyla yayınlanan son sohbetinde Deniz Feneri Derneği"nde de bahsedilmektedir.
Hocaefendi söz konusu konuşmada, Kimse Yok mu ve Deniz Feneri Derneği özelinde hem yardım kuruluşlarının misyonuna işaret ediyor hem de topluma mesaj niteliği taşıyan önemli tespitlerde bulunuyor.
Hocaefendi, yardım kuruluşlarımız üzerinden halkımızın güven duygularını zedeleme çabasındaki çevrelere inat, iyiliğin yaşatılmasına yönelik şu değerlendirmelerde bulunuyor:
"Şimdi takdirle karşılıyoruz. Kimse Yok mu, Deniz Feneri nerede bir acı olursa imdada koşuyorlar. Mülâhazaları ne olursa olsun biz bu güzel davranışı, bu güzel davranışın hususiyle devam ve temadisine bakarak bu insanlar güzel düşünmüyorlarsa, bu güzel işleri mütemadi yapamazlar. Gösteriş, nihayet bir kereye, iki kereye, üç kereye yeter de mütemadiye yetmez yani müsaadenizle. Demek ki, bunların bu dünyeviliğin ötesinde, maddi yaşayışın ötesinde daha çok farklı mülâhazaları var."
Ülkemizin yardım kuruluşları her karış toprağımızda muhtaç ve mağdur vatandaşlarımıza umut ışığı olduğu gibi dünyanın dört bir yanında da bayrağımızı dalgalandırarak hayırseverlerin yardımlarına "iyilik köprüsü" olmuştur.
Yardım kuruluşlarımızın gönüllü ve bağışçılarına moral ve destek niteliği taşıyan bu konuşmasından dolayı, yardım ulaştırdığımız milyonlarca gönlü kırık ihtiyaç sahibi aile adına Hocaefendi"ye teşekkür ediyoruz.