Malatya'da kurulan kayıp ekibi örnek oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-25-2010 (12:54)   Son Mesaj: 12-25-2010 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    12-25-2010

    Malatya'da kurulan kayıp ekibi örnek oldu

    Malatya'da kurulan kayıp ekibi örnek oldu


    Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü, kentte son 5 ayda yapılan kayıp müracaatı sonrasında gerçekleşen cinayetler nedeniyle ''kayıp ekibi'' kurarak, Türkiye'de bir ilki başlattı.

    Malatya'da kayıp kişilerle ilgili çalışmalarını yaklaşık bir yıldan beri yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 5 ayda yapılan kayıp müracaatları sonrasında gerçekleşen cinayetler nedeniyle, kayıp ekibi kurarak bu cinayetleri aydınlattıklarını söyledi.
    Kurdukları ekibin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Pehlivan, çalışmaları sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nın da Kayıp Şahıslar Şube Müdürlüğü kuruduğuna dikkati çekerek, şunları anlattı:

    ''İlimizde kayıp kişilerle ilgili yaklaşık bir yıldan beri oldukça yoğun çalışıyoruz. Bu kapsamda bir ilki gerçekleştirerek kayıp ekibi kurduk. Ekibimizle kayıp müracaatı sonrasında gerçekleşen 4 cinayeti aydınlattık. Bu cinayetler son 5 ayda 1'er ay aralıklarla gerçekleşti. Cinayetlerden birisi Feride Sadak olayıydı. Sadak'ın kardeşi tarafından savcılığa kayıp müracaatı yapılmıştı. Teknik çalışmada sonuç alınamamıştı. Ekibimiz çalışmalarına başladıktan bir gün sonra Sadak'ı gömülü halde buldu. Kayınları tarafından öldürülen ve ev içinde 18 ay süreyle gömülü olarak saklanan Halife Durak'ın eşi de karısının kendisini terk ettiğini düşünüyordu ve bulunması için müracaatta bulunmuştu. Ailesi tarafından kayıp müracaatı yapılan Habib Çakmak da eşi ve eşinin sevgili tarafından öldürülüp gömülmüştü. Son olayda temizlik işçisi tarafından öldürülen sosyal bilgiler öğretmeni Aygün Kıraşan'ın olayıydı. Kıraşan'nın başına gelenler spontan gelişen bir olaydı. Bununla ilgili çalışmalarımızda da kendi yöntemlerimizle sonuca gittik.''

    Tüm bunların sonuçta vahim olaylar olduğunu dile getiren Pehlivan, ''Bir gerçek var ki kimsenin yaptığını yanına bırakmıyoruz'' dedi.

    Pehlivan, şöyle konuştu:

    ''Tüm çalışmalarımızı polisiye tekniklerle yapıyoruz. Böyle olaylarda kişiler yaptıklarını kimsenin görmesini istemeyip, cesetleri gömme gibi bir tedbir geliştirdiklerini sanıyorlar. Ancak bilmiyorlar ki, ortada bir suç varsa mutlaka delil de vardır. Biz işimize başlarken, puzzelin parçalarını artık net olarak görebiliyoruz. Malatya'da bir suç işlenirse mutlaka bulunur. Kesinlikle faili meçhul birşey kalmadı.''

    -''2010 YILI İÇİNDE 272 KAYIP MÜRACAATI VAR''-

    Pehlivan, 2010 yılı içerisinde 272 kişinin kayıp müracaatı yapıldığını ve bunların 254'ü bulunduklarını anlatan Pehlivan, şu bilgiyi verdi:

    ''18'inin ise arama işlemleri devam etmekte. Bunların içinde ailesi tarafından bulunup, ancak kayıttan düşümleri yapılmayanlar da var. Bu 18 kişi üzerinde herhangi bir cinayet şüphesi yok. 2009 yılında ise, 213 kişinin kayıp müracaatı yapılmış. Bunlardan 208 kişi bulunmuş. Diğer 5 kişi ise bahsettiğimiz gerekçelerle 2010 yılına devretmiş. 2010 yılı sonu itibariyle 18 kişinin de işlemlerinin biteceğini düşünüyoruz. Çünkü çalışmalarımız o çerçevede. Hiç bir aranan kişi ile ilgili bir problem olmayacaktır. Bu çalışmalarımızla Türkiye çapında bir ilki başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz.''

    Kurdukları ekipte yer alan 4 kişinin, mesailerinin 8 saatini ev ev gezip, arama çalışmalarını sürdürerek geçirdiğini vurgulayan Pehlivan, çalışmalarının caydırıcı özellikte olduğunu sözlerine ekledi.




    Malatya'da kurulan kayıp ekibi örnek oldu Yorumları