Eskişehir'de, kabızlık şikâyetiyle gittiği hastanede ameliyat edilen Abdil Yüksel isimli vatandaşın bağırsaklarından 1 metre uzunluğunda, 50 santim genişliğinde, 12 kilogram ağırlığında dışkı çıkartıldı.
Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Yüksel, hastanede gözetim altına alındı. Olay karşısında şaşkınlık geçiren ameliyatı yapan Doktor İhsan doruk ise ""Böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyoruz. Hastanın bağırsağının patlamaması büyük bir şans."" dedi.
Konya"nın Akşehir ilçesinde yaşayan Abdil Yüksel (74), kabız olduktan sonra yaklaşık 3 boyunca büyük tuvaletini yapamadı. Bu süre içerisinde büyük sıkıntı çeken Yüksel, Konya"da bir hastaneye götürüldü. Burada çekilen tomografiye rağmen sıkıntısı tam olarak anlaşılamayan Yüksel, Eskişehir Acıbadem Hastanesi"ne sevk edildi. Konya"da çekilen tomografiyi inceleyen doktorlar gördüklerine inanamadı. Yüksel"in tüm karın boşluğunun adeta kalınbağırsakla dolduğu ve bunun da bir araba lastiğine benzediğini tespit etti. Bağırsaklarının dışkıyla dolması nedeniyle hastanın normalde 15 santim olması gereken kalınbağırsağının boyunun 60 santimetreye, genişliğinin de 50 santimetreye ulaştığı belirlendi.
Bunun üzerine hasta, genel cerrahi uzmanları Dr. İhsan Oruk ve Dr. Şener Balas tarafından acilen ameliyata alındı. Yaklaşık bir buçuk saat süren ameliyatın ardından hastanın bağırsağının 12 kilograma ulaşan kısmı çıkartıldı. Bağırsağın çapının aşırı genişlemesi nedeniyle de hastanın karnından bir delik açılarak, kalınbağırsağın ucuna dışkıyı toplamaya yarayan bir torba takıldı. Bu yöntemle üç ay boyunca hastanın karnında biriken dışkı dışarıya çıkarıldı.
Dr. İhsan Oruk, hastanın 3 boyunca tuvalete çıkamadığını duyunca şaşkınlıklarının daha da arttığını söyledi. Daha önce de böyle vakalar gördüklerini, ancak bu çapta bir durumla ilk defa karşılaştıklarını belirten Dr. Oruk, bu hastanın durumunun diğerlerinden farklı ve daha tehlikeli olduğunu kaydetti. Hastanın daha önce de böyle bir operasyon geçirdiğini dile getiren Dr. Oruk, patoloji sonucu çıkmadığı için henüz hastanın rahatsızlığının adını koyamadıklarını vurguladı. Bu rahatsızlığın doğuştan olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabileceğini işaret eden Dr. Oruk "Bu hastalık nedeniyle bağırsak üzerindeki sinir hücreleri ölüyor. Bağırsak bu durumda görevini yapamaz duruma geliyor. Bağırsak dışkıyla doluyor."" diye konuştu.
Hastanın bu doluluk hissini hissetmediği için tuvalet ihtiyacı duymadığını ve bunun sonucunda da tuvalete çıkmadığını ifade eden Dr. Oruk, ameliyattan sonra hastanın sıkıntılarının büyük oranda azaldığını belirtti. Oruk, hastanın patoloji sonucunun çıkmasının ardından, bundan sonraki yaşamı hakkında neler yapabileceğine karar vereceklerini sözlerine ekledi.