Comenius Projesi'nde bir Üsküdarlı okul   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-23-2010 (13:53)   Son Mesaj: 03-29-2011 (23:57)    Cevap: 1    Gösterim: 699  

12-23-2010

Comenius Projesi'nde bir Üsküdarlı okul

Comenius Projesi'nde bir Üsküdarlı okul

Üsküdar İcadiye İlköğretim Okulu, farklı ülkelerden okulların katılımı ile gerçekleştirilen ve küresel bir sıkıntı olan çocuk gelişimini arttırmak amaçlı ortaklık projesi olan Comenius Projesi'ne katıldı.

Üsküdar İcadiye İlköğretim Okulu 2009-2011 seneleri arasında İspanya"nın Valencia şehrinden C.P El Castell okulu, Finlandiya"nın Eurajoki şehrinden Keskustankoulu okulu, Polonya"nın Elk şehrinden SP7 okulu ve İngiltere"nin Londra şehrinden Tiverton okulu ile beraber, küresel bir sıkıntı olan çocuk gelişimini arttırmak amaçlı bir ortaklığa başladı.

Ortaklığın başlığı ise " Çocukların Fiziksel Aktivitelerini Oyunlarla Geliştirmek". Her okulun amacı öğrencilerine geçmişte unutulmaya yüz tutmuş oyunlar ve çağdaş oyunlar ile onların sağlıklı aktif bir yaşama sahip olmalarına rehberlik etmek. Bu başlık etrafında, beş farklı ülkeden okullar, her bir ziyaretlerinde gidilen ülkenin eğitim sistemi ile ilgili bilgilendirmeler yer alıyor, beğenilen ve uygulanabilen kısımlar kendi okullarında hayata geçiriliyor, ziyaret edilen ülkenin kültürü yerinde görülüp öğreniliyor ve bu da toplumlar arası hoşgörüye olanak sağlıyor. Öğretmenler ve öğrencilerle beraber yapılan ziyaretler Avrupa dillerinin öğrenilmesine de ayrıca olanak sağlıyor.

Ziyaretlerden sonra, öğrenciler arasında İngilizce bir ders olmaktan çok bir hobi, bir hayat tarzı olarak görülüyor. Ayrıca ülkemizin gerçek tanıtımına da olanak sağlayan bu ortaklık sayesinde ülkemize kafalarında soru işareti ile gelen öğretmenlerin doğru bilgilendirilmesine fırsat veriyor.
    Bu ortaklığın tüm bilgileri, beş okul arasında kurulan bir web sayfasında da sunuluyor. Bugüne kadar yapılan tüm faaliyetler bu web sayfasında okul öğretmenleri tarafından gösterilirken, her ülke okulu, bu siteye yüklenen farklı ülkelerin oyunlarını, kendi okullarındaki öğrencilerine anlatıp, uygulama yaptırıyor.

21-27 Mart 2010 tarihleri arasında İstanbul"da gerçekleşen ziyarete İspanya"dan altı , Finlandiya"dan dört , Polonya"dan altı ve İngiltere"den altı, toplam yirmi iki yabancı öğretmen iştirak etti. Ziyaret kapsamında, Üsküdar İcadiye İlköğretim Okulunun tanıtımı, dersliklerin ziyareti, Türk Milli Eğitim sisteminin tanıtımı, okul öğrencilerinin Folklör, Bando, İzci Ekibi, Karagöz-Hacivat, Ebru Çalışmaları ve Oyaların Dili isimli etkinliklerin gösterimi yapılırken, okul öğretmenleri ile beraber erkekler arası futbol maçı, bayanlar arasında ise voleybol maçı da yapıldı.

Okul dışı etkinliklerde ise, Semazen gösterisi, Mehter takımı dinletisi, Kız kulesi ziyareti, Tekne ile Boğaz Turu, Aya Sofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Kapalı Çarşı, Türk Hamamı ziyaretleri ile farklı yöre lezzetlerinin tattırılması gerçekleştirildi.

Not: Comenius projesi, Avrupa ülkeri arasında Eğitimde Kalitenin Artırılması ve Avrupa Boyutunun Güçlendirilmesi , Avrupa Dillerinin Öğretiminin Yaygınlaştırılması , Kültürlerarası Diyalog Sağlanması için faaliyet gösteren bir ortaklıktır.

Haber 7

Comenius Projesi'nde bir Üsküdarlı okul Yorumları

Permalink - Mesaj no 1  03-29-2011, 23:57

--->: Comenius Projesi'nde bir Üsküdarlı okul

Alıntı:
    icadiye ilkogretim projeleri-Comenius Projesi'nde bir Üsküdarlı okul

çoooooooooooooook begendim
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci